Hussel KPN

Sinds 1881 is het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (PTT, sinds 1981 KPN) niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Sinds die tijd is er behoorlijk wat veranderd in de wereld van telefonie. Een smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Ook met de opkomst van de BlackBerry is het zakelijke dataverkeer explosief gestegen. Er wordt flink geëxperimenteerd en nieuwe innovaties worden bekeken. KPN heeft verschillende diensten in de aanbieding, waaronder de hussel. Maar wat is dat precies?

Wat is de KPN hussel?

De hussel is een van de innovaties van KPN, een nieuwe abonnementsvorm voor telefoon-, internet- en entertainment-diensten. Niet alleen vast bellen zit in het pakket, maar ook internet en televisie. Ook kunt u televisie, films, series en muziek gebruiken van verschillende streamingdiensten van bijvoorbeeld Spotify, Apple TV+ en Disney+. Vooral voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers biedt het de mogelijkheid om een abonnement samen te stellen. Hussel KPN zorgt voor overzicht bij u als consument, flexibiliteit om maandelijks uw abonnement aan te passen en kortingen als u meer diensten afneemt.

Extra’s bij KPN hussel

Het voordeel van de KPN hussel is dat u het elke maand kunt aanpassen. Zo kunt u kiezen voor een internetsnelheid die het beste bij u past. Maar het is ook mogelijk om uw mobiele databundel aan te passen en te kiezen voor Unlimited, Kids Sim en Tech Desk. Zo is Kids Sim een apart abonnement van de KPN hussel. Kinderen kunnen dan onbeperkt bellen en sms’en. U hoeft zich geen zorgen maken dat uw kind per ongeluk een extra bundel aanzet, want dit is geblokkeerd. Zo krijgt u geen hoge rekeningen.

Tech Desk

Kiest u voor Tech Desk bij uw KPN hussel, dan krijgt u een extra betaalde dienst op de normale klantenservice. Hier krijgt u een expert aan de lijn die u overal bij kan helpen. Niet alleen heeft hij of zij een passie voor techniek, gadgets en telecom, ook helpt hij of zij bij uw problemen. Mocht het druk zijn bij de normale klantenservice, dan kunt u altijd terecht bij de Tech Desk. Hij of zij heeft overal verstand van en daarom is het aan te raden om te kiezen voor deze optie.

Korting bij KPN hussel

Wanneer u kiest voor de KPN hussel kunt u kiezen voor Internet en Mobiel. Dan krijgt u iedere maand €5,- euro korting op het abonnement als u ook kiest voor een entertainment optie. Dit kan Fox Sports, Pluspakket, Netflix, Film1 of Spotify zijn. Ook kunt u korting krijgen op uw mobiele abonnement. Hoeveel dit zal zijn, hangt af van het abonnement dat u kiest. Een ander voordeel is dat wanneer u twee of meer mobiele abonnementen of een vaste telefoon heeft, u onderling gratis met elkaar belt. Ook is het mogelijk om megabytes met elkaar te delen.

Overstappen

Het kan zijn dat u al een abonnement heeft bij KPN en dat u graag wilt overstappen op de hussel. Heeft u nog een lopend contract, dan is het niet mogelijk om over te stappen naar KPN hussel. Zodra het mogelijk is om uw contract te verlengen kunt u overstappen. Dit is mogelijk vanaf drie maanden voor de verloopdatum van het contract. Wilt u KPN hussel mobiel dan geldt het dat uw nieuwe abonnement ingaat op de startdatum van het nieuwe contract. Wilt u een abonnement voor thuis, dan wordt dit niet automatisch omgezet. Dit kunt u doen via MijnKPN.

Voor klein zakelijk

Niet alleen als consument kunt u kiezen voor de KPN hussel, ook als u klein zakelijk bent kunt u hiervan gebruik maken. Ondernemers kunnen dan zelf een gecombineerd aanbod samenstellen uit de diensten die worden aangeboden. Dit blijft ook gecombineerd met de 24/7 zakelijke helpdesk, zakelijke voicemail, Toestel Vervangservice en een gratis installatie met wifi-check. Zo heeft u alles bij de hand en kunt u gebruik maken van de KPN hussel. Mocht u nog twijfelen wat er bij u past, dan kunt u altijd contact opnemen.

Mogelijke kosten

De prijs is ook een belangrijk onderdeel van de KPN hussel. Omdat het afhangt van een aantal opties die u kiest, kan de prijs verschillen. Zo wordt de internetsnelheid berekent over uw postcode. Voor thuis inclusief internet en televisie is het mogelijk dat u €57,50 per maand betaalt. Bent u al klant van KPN, dan kan het zijn dat u korting krijgt. Meestal lopen er ook acties, waardoor de prijs de eerste zes maanden goedkoper kan zijn. Zo hoeft u bijvoorbeeld de eerste zes maanden maar €35,- euro betalen. Wilt u maandelijks opzeggen, dan komt er €3,- euro bij.

Extra diensten afnemen

Ook kunt u kiezen of u wel of geen televisie erbij wilt, welke extra zenders of diensten u erbij wilt en eventueel nog andere extra internetopties. Tot slot kunt u nog kiezen of u vast bellen erbij wilt. Een andere mogelijkheid is dat u kiest voor thuis en mobiel. Dan kunt u ook kiezen uit alle bovenstaande opties, maar kiest u ook wat u wilt bij een mobiel abonnement. Kiest u voor Sim Only of een toestel met abonnement dan kunt u ook de gewenste bundel erbij kiezen. Hierin verschillen de prijzen ook.

Een prijsvoorbeeld

Een voorbeeld: Een KPN hussel abonnement van twee jaar met een internetsnelheid en uploadsnelheid tot 50 Mbit/s dat na twaalf maanden maandelijks opzegbaar is kost 74,99 per maand. Hierin zit televisie met 65 zenders op één televisie inclusief opnemen. Ook heeft u een Sim Only abonnement met 5 gigabyte en onbeperkt sms’en en bellen. Hierin zitten geen extra zenderpakketten. Deze prijs kan natuurlijk omlaag, maar het kan ook omhoog als u meer opties wilt. Het is altijd goed om te kijken wat het beste bij uw situatie past.