Vakantie prijzen Cuba

Heel veel Nederlanders gaan standaard naar Spanje, Frankrijk of Italië op vakantie en lijken te vergeten dat de wereld nog veel meer te bieden heeft. Het is ook wel logisch, wat u kent is altijd makkelijk dan wat u niet kent. Een beetje onder het mom van wat een boer niet kent. Het zijn daarbij natuurlijk wel landen die niet al te ver weg zijn en dan maakt het ook zo lekker gemakkelijk. Wilt u een keer een andere bestemming proberen en maakt het u niet uit dat u hiervoor wat verder moet vliegen? Ga dan eens kijken of Cuba niet een droombestemming voor u is. Het is het land van Havana, Castro en het land waar u nog prachtige oldtimers op de straten tegenkomt.

Minimale kosten: €10 per nacht
Gemiddelde kosten: €60 per nacht Deze klus kost gemiddeld tussen de: €30 en €90 per nacht
Maximale kosten: €600 per nacht

Reis terug in de tijd in Cuba

Cuba is een uniek en speciaal land waar u heel veel kunt beleven. Cuba is constant aan veranderingen onderhevig, maar de salsa en luxe sigaren zullen er nooit verdwijnen. Een rondreis door Cuba staat garant voor een prachtvakantie die u nooit van uw leven meer zult vergeten. Het land is nog steeds onder invloed van het communisme en dat kunt u aan het hele straatbeeld zien. Als u naar het land afreist, zult u het gevoel krijgen dat u terug in de tijd bent gegaan en dat maakt het ook zo gaaf om op vakantie naar Cuba te gaan. Er is erg veel te zien en is met recht een land wat u bij op uw lijstje moet schrijven.

Rijden in een oldtimer

Als u naar Cuba gaat, moet u natuurlijk 1 ding sowieso doen en dat is rijden in een oldtimer. Dit is echt een must do als u er bent. Ze zijn in het blauw, rood of bijvoorbeeld geel te krijgen en ze rijden overal in het land rond. Een groot aantal van de oldtimers wordt dan ook ingezet als taxi. Zorg dus dat u een ritje maakt met zo’n auto als u er op vakantie bent. Het levert een super leuk ritje op en maak er ook vooral een foto van! Als u iets modernere plekken wilt bezoeken in Cuba, dan kunt u langs de kust naar Varadero gaan. Hier vindt u talloze resorts langs het strand en deze staan in groot contrast met de oude steden.

Heerlijk salsa dansen in Trinidad

Als u wilt dansen, dan moet u ‘s avonds naar de trappen van Trinidad. Hier trekt de hele stad ‘s avonds naartoe om te salsa dansen op het centrale plein bij de trappen. Een live band zal de muziek verzorgen en u zult de Cubaanse bevolking de mooiste danspassen zien maken. Het is ook mogelijk om à la Dirty Dancing danslessen te nemen in de stad. Zo kunt u ‘s avonds bij de trappen laten zien wat u kunt. Dit is echt wel een aanrader. Er zijn verschillende dansscholen te vinden in de stad die u het een en ander bij kunnen brengen.

Rook een sigaar in de sigarenwinkels

Als u dan toch in Cuba bent mag een sigaar natuurlijk niet ontbreken. Dit is het bruine goud van het land en in de straten van de hoofdstad Havana komt u dan ook talloze sigarenwinkels tegen. De sigarenfabrieken zijn in de natuur van Viñales te vinden. Stap een van de sigarenwinkels binnen en rook er een dikke Cubaan zoals in de films. Neem voor thuis gelijk een paar Romeo y Julieta’s of Cohiba’s mee. U zult ze in Cuba voordeliger kunnen kopen dan thuis. Het is zelfs mogelijk om in Viñales zelf een sigaar te maken bij de sigarenboeren of tabaksplantages.

Cubaanse vrouwen en Havana Club

De straten van Cuba zijn gevuld met traditioneel geklede Cubaanse vrouwen die met een zelfgerolde sigaar de voorbijgangers bekijken. De jurken zijn zeer kleurrijk en ze dragen bloemen of haarbanden in hun haren. Het is zelfs mogelijk om met ze op de foto te gaan. U zult hier wel een paar Pesos voor neer moeten tellen, maar het is wel een leuke herinnering. Als u door de straten van Cuba struint, zult u overal live muziek horen. Het land ademt muziek. U kunt bij een restaurantje gaan zitten en genieten van de muziek onder het genot van een echte Havana Club. Dit echte Cubaanse rum en smaakt heerlijk met cola of jus d’orange.

Verschillende accommodaties in Cuba

Kort gezegd, Cuba is een land dat u gezien en beleefd moet hebben. Het is ook het beste om dit zo snel mogelijk te doen voordat de handelsbetrekkingen met Amerika weer hersteld zijn. Nu is Cuba nog echt traditioneel en kunt u van het ouderwetse genieten. Als het op vakantie prijzen voor Cuba aankomt, is een reis naar het land wel redelijk prijzig. Dit is vooral omdat u er een tijdje voor in het vliegtuig moet zitten. U moet rekenen op vliegtickets vanaf rond de €470. Voor u overnachting kunt u bekijken hoe luxe u het wilt hebben. U kunt vanaf €21 per nacht een accommodatie vinden in Cuba.

 

Vanafprijs per nacht
Resort Duga Uvala €32
Sky View €604