Vakantie prijzen Sao Paulo

Als het om vakantie gaat, zijn er heel veel landen die het waard zijn om te bezoeken. Er zijn veel mensen die ervoor kiezen steeds naar hetzelfde land te gaan en spreken dan elk jaar weer dezelfde mensen. Er zijn dan ook mensen die liever elk jaar ergens anders heen gaan en graag alle mooie bestemmingen in de wereld willen bekijken. Behoor jij tot het tweede type, dan bent u misschien wel weer op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming. Als u nog niet in Sao Paulo geweest bent, zou u eens moeten kijken of deze stad wat voor u is. Dit is een van de grootste steden van Brazilië en heeft voor elke reiziger wel een mooie vakantie in het verschiet.

Minimale kosten: €14 per nacht
Gemiddelde kosten: €50 per nacht Deze klus kost gemiddeld tussen de: €30 en €70 per nacht
Maximale kosten: €150 per nacht

Sao Paulo is de moeite waard

Sao Paulo is een hele grote stad en is eigenlijk gewoon de grootste stad van Zuid-Amerika. Het kan zijn dat u denkt dat een grote stad niet echt leuk kan zijn, maar als u de Sao Paulo een kans geeft, zal deze u het tegendeel bewijzen. Natuurlijk heeft u in deze stad te maken met smog, chaotisch verkeer, versleten straten en een immens contrast tussen arm en rijk, maar dit en de cultuur van Brazilië maakt dat Sao Paulo echt wel een stad is waar u heen wilt. De stad is echt wel de moeite waard en als u slim bent, vraagt u de locals om de mooiste plekjes van de stad. Ze zullen u wijzen naar de mooiste parken, musea of bijzondere gebouwen.

Verken het historische centrum

Als u in Sao Paulo bent, zou u echt het historische centrum moeten verkennen. Er is veel te zien en u kunt u hier uren vermaken. Aan het oude centrum werd lange tijd geen aandacht besteed, maar tegenwoordig is het helemaal weer gerenoveerd en is het van grote historische en culturele waarde voor Sao Paulo. De bijzondere architectuur die u in dit oude gedeelte van Sao Paulo is echt mooi om te zien en de Sé Catedral is een kathedraal die u moet bezoeken. Dit is het symbolische centrum en is een imposante kerk. Voor een rondleiding in de kerk hoeft u niet te betalen.

Mooie gebouwen en lekker eten

300 meter van de kathedraal vandaan vindt u Pátio do Colégio. Dit is een koloniale kerk en deze komt nog in de tijd dat de jezuïeten priesters uit Portugal de stad stichtten. Het Theatro Municipal is ook mooi om te zien. Dit is het belangrijkste operagebouw van de stad en daarnaast ook een prachtig pand. U kunt in dit gebouw nog steeds naar de opera en kunt ook een rondleiding krijgen. Wilt u graag lekkere lokale gerechten proberen? Ga dan naar de bruisende markt de Mercado Municipal. Hier kunt u verse producten vinden en ook bij de eettentjes lekkere gerechten proberen die op een traditionele wijze zijn klaargemaakt.

Bezoek het Ibirapuera Park

Voor een beetje natuur in Sao Paulo tijdens u vakantie zou u naar het Ibirapuera Park moeten gaan. Dit is een zeer populair stadspark en is gevuld met monumenten, musea, speeltuinen, wandelpaden en meren. U kunt hier heerlijk tot rust komen en echt even de natuur van de stad opnemen. Als u een fiets huurt bij het park in de buurt, kunt u lekker even met de fiets het park verkennen. Daarnaast wordt er elke zondag live muziek gespeeld waar u gewoon gratis van kunt genieten. Mocht u echt leuk willen winkelen, dan is de Avenida Paulista de juiste locatie. Hier vindt u naast hotels en restaurants ook hele leuke winkels. In deze straat kunt u echt zien hoe de Brazilianen leven.

Bezienswaardigheden die u moet bezoeken

Buiten de grote stad vindt u een rivierengebied dat ook een bezoek waard is. Dit zijn de Rio Phinheiros rivieren. Deze zijn wel erg vervuild, maar toch behoort het wel tot een van de mooiste gebieden van Sao Paulo. Langs de oevers staan immense wolkenkrabbers en ‘s avonds en ‘s nachts kunt u in dit gebied heel goed uitgaan. Nog een leuke plek die u tijdens uw vakantie in Sao Paulo kunt bezoeken, is Feira da Liberdade. Dit is een vrije markt waar u heel veel artikelen kunt kopen. Dit is meer een Aziatische markt waar u naast souvenirs ook Aziatisch eten kunt krijgen. Zowel toeristen als de lokale bevolking komt hier graag.

Maak uw vakantie zo duur als u zelf wilt

Aangezien Sao Paulo een hele grote stad is, zijn er heel veel locaties te vinden waar u kunt overnachten. Het hangt er dan een beetje van af hoeveel geld u uit wilt geven en of u in de stad of liever iets meer aan de rand van de stad wilt zitten. Voor een simpel budget hotel betaal u €22,- per nacht en dan heb u gewoon een goede kamer waar u prima kunt slapen. Wilt u in luxe overnachten tijdens uw vakantie in Sao Paulo dan heeft u een kamer vanaf €269. Hoe hoog de vakantie prijzen voor Sao Paulo zijn hangt vooral af van of u in het hoog- of laagseizoen op vakantie gaat en hoe luxe u het wilt hebben.

 

Vanafprijs per nacht
Ibis Budget São Caetano €22
Hotel Fasano Sao Paulo €269