Verhuizingen kunnen behoorlijk ingrijpend zijn. Een verhuizing naar het buitenland is wellicht nog wel ingrijpender dan een verhuizing naar een andere woonplaats. Wie voor deze klus staat kan dan ook wel wat hulp gebruiken. We hebben prijzen voor u opgevraagd voor internationale verhuizingen. Daarnaast maakten we voor u een praktisch stappenplan. Zo houdt u tijdens de verhuizing het hoofd koel.

Verhuizen

Verhuizen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost internationaal verhuizen

we informeerden naar de prijzen van een internationale verhuizing. Daarbij onderscheidden we twee types verhuizingen.

Waar verhuist u naar toe Manier van verhuizen Prijs
Amerika Per container en per schip Tussen 8000 en 9500 euro
Duitsland Per verhuiswagen Tussen 3850 en 4200 euro
Australië Per container en per schip Tussen 8750 en 9500 euro

 

Internationaal verhuizen kan op twee manieren. We Stap 1: Bepaal uw methode

hebben de manieren voor u op een rij gezet.

  • Internationaal verhuizen met een container. Dit is de meest praktische methode wanneer u intercontinentaal gaat verhuizen. Verhuizingen buiten Europa vinden doorgaans op deze methode plaats. U maakt vooraf een selectie van de huisraad die u meeneemt met de verhuizing. Het spreekt voor zich dat u niet uw volledige inboedel in een dergelijke verhuiscontainer kunt plaatsen. De container wordt voor uw deur volgeladen door de verhuizers. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. De container wordt verhuisd via een vrachtwagen naar de haven. Daar wordt de container intercontinentaal verhuisd over het water. In een enkel geval kiest men voor containervervoer via het vliegtuig. Dit is echter een uitermate kostbare methode van verhuizen. Er wordt dan ook niet heel vaak voor gekozen tenzij het gaat om goederen die u niet al te lang in de container kunt laten staan.
  • Internationaal verhuizen met een vrachtwagen. Verhuizingen binnen Europa worden doorgaans met de vrachtwagen gedaan. Er wordt bepaald of men één of meerdere verhuiswagens moet inzetten. Dat gebeurt tijdens het proces van stap 2.

Stap 2: Een calculatie van uw inboedel

Voordat u een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen wordt er eerst een calculatie van uw inboedel gemaakt. Daarbij kijkt men naar een aantal zaken:

  • De omvang van uw inboedel. Daarbij kijkt men dus in het bijzonder naar het aantal kubieke meters inboedel wat moet worden verhuisd. Op grond daarvan wordt er een offerte opgesteld.
  • De waarde van uw inboedel. Heeft u een aantal echt kostbare stukken, dan wordt daar een aantekening over gemaakt. Een zeer waardevolle inboedel moet namelijk met extra zorg worden vervoerd. Ook zal de verhuizer zich extra moeten verzekeren in dit geval. Het spreekt voor zich dat u die kosten doorberekend krijgt.

Stap 3: Spoed of niet

Internationale verhuizingen vinden doorgaans plaats via het water of over het land. Wanneer er echter met spoed een inboedel internationaal verhuisd moet baan worden zal men ervoor kiezen om de inboedel met containers in een vliegtuig te laden. Deze methode is een stuk sneller maar ook een behoorlijk stuk kostbaarder. De extra kosten kunnen dan ook in de duizenden euro’s lopen. Wanneer u een dergelijke verhuizing wilt moet u dit dus goed met het verhuisbedrijf opnemen. Men zal met u doorlopen wat de mogelijkheden van een spoedverhuizing zijn.

 

Stap 4: Maak een selectie

Voordat u internationaal gaat verhuizen moet u zich goed realiseren dat u niet uw hele inboedel kan meenemen naar het buitenland. Het is dan ook aan te raden om eerst een selectie van uw spullen te maken. Daarbij houdt u rekening met de volgende zaken:

  • Elektrische apparaten meeverhuizen. Elektrische apparaten meeverhuizen naar het buitenland zal niet altijd even zinvol zijn. Onthoudt u namelijk goed dat deze apparaten vaak gemaakt zijn voor de Nederlandse markt. Het gaat dan om het vermogen wat apparaten hebben maar ook om de stekker die erop zit. Buitenlandse apparaten werken vaak met een lager of juist hoger wattage. Daarnaast zijn ze voorzien van een heel andere stekken. U wilt uiteraard in het buitenland zonder al teveel moeite gebruik kunnen maken van apparatuur. Daarom is het aan te raden om elektrische apparaten alleen mee te verhuizen wanneer u zeker weet dat het wattage overeenkomt en dat de stekker in het buitenland te gebruiken is.
  • Zaken die u in het buitenland niet meer kunt gebruiken. De wetgeving in het buitenland is vaak anders dan in Nederland. Zaken als een hooverboard mag u internationaal vaak niet gebruiken. Een stadsfiets is in Nederland ideaal maar in sommige landen heeft eenvoudigweg een ander model nodig. Het kan ook zijn dat fietsen in het land waar u naartoe gaat simpelweg levensgevaarlijk is op de openbare weg. Dit zijn dan ook zaken waar u aan denkt; kunt u alles in het buitenland nog wel gebruiken.

Stap 5: Weet wie u inschakelt

Er zijn meer dan genoeg internationale verhuisbedrijven. Doordat er echter een groeiende markt is op dit gebied kunnen de prijzen behoorlijk oplopen. Het is dan ook zaak dat u vooraf een goede selectie maakt. Dat doet u door eerst offertes op te vragen met deze button. U vergelijkt de offertes op de volgende criteria:

  • De kosten van de materialen. Daarbij kijkt u naar alle materialen die bij de verhuizing worden gebruikt. Vaak huurt u verhuisdozen en verhuisdekens. Kijkt u ook naar de kosten die men u berekent zoals noppenfolie.
  • De kosten van het arbeidsloon. Er zal een aantal uren werk worden berekend, een aantal verhuizers en een bepaald uurloon. Zorgt u ervoor dat u kiest voor het bedrijf wat het meest aantrekkelijke uurloon berekent.
  • De prijs moet inclusief de BTW zijn.
  • De hoogte van de kosten per afgelegde kilometer. Hier zit behoorlijk wat verschil in. Vergelijkt u dit dus goed voor u met een verhuizer in zee gaat.