Wie een tuin heeft kent het probleem. U wilt er het hele jaar door wel van genieten maar door de wisselende weersomstandigheden lukt dat niet. Wanneer u behoefte heeft aan meer woongenot is een serre dan ook een geweldige oplossing. We maakten een praktisch stappenplan voor wie een serre overweegt te kopen. Ook informeerden we naar de prijzen van een serre.

serre

 
Serre kopen? Vergelijk eerst!

Hoeveel kost een serre

We vroegen de prijzen op van serres bij diverse leveranciers. We kregen de volgende prijsopgaven.

Wat voor maat serre wilt u aanschaffen Welk type koopt u Wat is de prijs
Serre van 5 bij 2 meter Basic model zonder luxe opties Tussen 6820 en 6950 euro
Serre van 3 bij 4 meter Basic model zonder luxe opties Tussen 10150 en 10459 euro
Serre van 5 bij 2 meter Luxe model met verstelbaar dak en verstelbare zijwanden Tussen 9220 en 10500 euro
Serre van 3 bij 4 meter Luxe model met verstelbaar dak en verstelbare zijwanden Tussen 13400 en 15500 euro

 

Stap 1: Wat is de ligging van de serre

De ligging van een serre is uitermate belangrijk en dat is de reden waarom we deze als eerste benoemen. Ligt een serre namelijk op de plek waar altijd de zon op staat, dan moet u er rekening mee houden dat het er behoorlijk warm in kan worden. Wanneer u kiest voor een serre op deze plek dan kunt u eigenlijk niet volstaan met een serre die basic is. U koopt dan namelijk een serre waar u naderhand nog veel aanpassingen in zult gaan aanbrengen. U zult dan later alsnog gaan investeren in een dure zonwering in uw serre om de warmte kwijt te kunnen. Verstandiger is het dan ook om in een dergelijke serre gelijk te kiezen voor het luxe model wat een dak heeft wat u kunt verstellen. U kunt de serre luchten waardoor u de warmte ook weer kwijt kan. Veel luxe serres hebben ook een geïntegreerde zonwering die u al dan niet met een zonnesensor kunt laten plaatsen. Op deze manier bent u verzekerd van een heerlijke serre met optimaal woongenot zonder dat het al te warm wordt in uw huis.

 

Stap 2: Wat zijn uw wensen

Los van de ligging van de serre heeft u uiteraard ook uw eigen woonwensen. U mag deze op een rij zetten voordat u contact opneemt met een leverancier van serres. Denkt u daarbij aan de mogelijkheid om de zijwanden te kunnen open schuiven zodat er een opening naar uw tuin ontstaat. Daarnaast willen veel mensen dat het dak kan worden opengeschoven zodat de buitenlucht goed naar binnen kan komen. Een schuifdak is ook een optie om een serre en uw huis eens goed door te luchten. Bedenkt u zich goed dat u voor dergelijke luxe opties behoorlijk wat meer zult betalen aan de leverancier.

 

Stap 3: Wat is uw budget

Het is goed om voordat u een serre gaat aanschaffen goed naar uw budget te kijken. U kunt dan namelijk zien wat voor mogelijkheden er voor u zijn. U kunt een serre bekostigen op meerdere manieren. We hebben ze voor u op een rij gezet.

  • Een tweede hypotheek. Staat uw huis niet onder water en neemt de waarde van uw huis aanzienlijk toe door het aanschaffen van een serre, dan kunt u een tweede hypotheek afsluiten voor de aanschaf van een serre. U betaalt in dat geval maandelijks een deel van de serre af via de hypotheek. De rente kunt u aftrekken bij uw belastingaangifte wat het geheel voor u uiterst comfortabel maakt.
  • Een financiering. Veel leveranciers van serres bieden u de mogelijkheid om een serre te financieren. In feite heeft men een contract met kredietverstrekkers die u het bedrag lenen tegen een behoorlijk hoge rente. Wanneer u dat wilt kunt u uiteraard ook kiezen voor een financiering. U kunt de rente aftrekken van de belasting eens per jaar.
  • Eigen middelen. Het kan uiteraard ook zijn dat u geld apart had gezet voor een serre. In dat geval betaalt u de serre uit eigen (spaar) middelen. U betaalt in dat geval de serre uit eigen middelen. Veel mensen kiezen ervoor om een serre aan te schaffen wanneer er een dertiende maand binnenkomt of wanneer het vakantiegeld binnen komt.

Stap 4: Hoe ziet uw gezin eruit

Belangrijk bij de aanschaf van een serre: bedenk goed hoe uw gezin eruit ziet. Heeft u kleine kinderen die veel speelruimte nodig hebben, houdt u daar dan rekening mee bij de aanschaf van een serre. De serre moet in dat geval niet te klein zijn. Gaat u toch voor een compacter model, houdt u er dan rekening mee dat u de zijdeuren kunt openen zodat de kinderen gemakkelijk buiten kunnen spelen. Bent u met meerdere volwassenen dan is het ook goed om de serre niet te compact aan te schaffen. Iedereen heeft immers zijn eigen behoefte aan leefruimte. Een serre waarbij iedereen op elkaars lip zit is geen verstandige aanschaf.

 

Stap 5: Kies een leverancier

Een leverancier kiest u het beste door eerst prijzen te vergelijken. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt meerdere offertes in uw mailbox die u mag vergelijken. Dat zal u al snel een voordeel opleveren wat behoorlijk kan oplopen. U vergelijkt offertes aan de hand van onderstaande checklist.

  • De kosten van het materiaal vergelijken. Door de kosten van materiaal te vergelijken bespaart u flink. De ene leverancier levert met groter aantallen waardoor deze goedkoper kan inkopen dan de andere. U profiteert daarvan.
  • De kosten van het arbeidsloon naast elkaar leggen. U kijkt naar het aantal te werken uren en het uurloon wat daarvoor berekend wordt.
  • De hoogte van de BTW vergelijken. Dat houdt in dat u geen prijzen exclusief BTW hoeft te accepteren op een offerte.