Nu de zomers steeds warmer worden is het voor veel mensen een absolute must geworden om een airco in hun huis te plaatsen. Een airco kan vandaag de dag dan ook worden aangekocht in tal van verschillende vormen. Kiest u bijvoorbeeld voor een vaste airco of kiest u voor een mobiele variant die overal in huis zomaar voor de nodige verfrissing kan zorgen? Voor welke van deze beide systemen u ook wenst te kiezen, u zult er in het merendeel van de gevallen voor willen kiezen om voor het leveren en / of plaatsen een beroep te doen op een echte airco specialist. Geldt dit eveneens voor u en bent u op zoek naar glasheldere informatie met betrekking tot het uurtarief van een airco specialist? In dat geval kunt u op deze pagina alle informatie terugvinden waar u naar op zoek bent!

airconditioning

Aircospecialist nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een airco specialist

Het uurtarief dat door een airco specialist in rekening wordt gebracht heeft uiteraard altijd betrekking tot het plaatsen van een nieuw airco systeem. Het is altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat het uurtarief van een airco specialist niet uitsluitend afhankelijk is van het type vakman van uw keuze, daarnaast kan deze ook nog door tal van andere zaken worden beïnvloed. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het feit of dat de airco bij dezelfde persoon wordt aangekocht of niet. Is dat niet het geval, dan is de kans bijzonder groot dat u geconfronteerd zult worden met een hoger gelegen prijskaartje.

 

Type airco specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde airco specialist Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 45 & 55 euro per uur

 

Uiteraard wordt er op vlak van uurtarief eveneens een onderscheid gemaakt tussen het soort airco specialist. Er voor kiezen om een beroep te doen op een ongecertificeerde airco specialist zorgt er bijvoorbeeld altijd voor dat u een lagere prijs moet betalen dan wanneer u een ZZP’er of een MKB’er gaat inschakelen. Kiezen voor één van deze laatste twee partijen zorgt er evenwel doorgaans voor dat u reeds op voorhand weet welke kwaliteit u precies kunt verwachten. Dat is bij een ongecertificeerde airco specialist vaak iets minder duidelijk.

Kosten voor het leveren van een (mobiele) airco

Het uurtarief van een airco specialist is natuurlijk niet de enige kost waar rekening mee moet worden gehouden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het aanschaffen van het systeem op zich? Bovendien is het eveneens belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet zelden voorkomt dat een airco specialist zogenaamde voorrijkosten in rekening brengt. Deze voorrijkosten worden bij het uitsluitend leveren van een (mobiel) airco systeem doorgaans aangerekend als een leveringskost. U kunt deze voorkomen door het systeem zelf op te halen of door de specialist ook de airco zelf te laten plaatsen. Op deze manier kan het uiteindelijke prijskaartje wel eens heel wat voordeliger uitvallen.

Besparen op het uurtarief van een airco specialist

Gaat u een beroep doen op een airco specialist voor het laten plaatsen van een airco in uw huis? In dat geval zult u dit graag willen doen tegen zo laag mogelijke kosten. Dat kan. Besparen op de kostprijs van een airco specialist is mogelijk op tal van verschillende manieren. De meest interessante mogelijkheid is evenwel door het vergelijken van offertes bij meerdere specialisten. Op deze manier haalt u er de voordeligste namelijk zo tussenuit en kunt u een zeer mooie besparing realiseren!