Heeft u te maken met ongedierte? In dat geval zult u deze zo efficiënt mogelijk willen laten bestrijden. In principe kunt u er voor kiezen om zelf de strijd met deze vervelende diertjes aan te gaan, maar niet zelden is dat weinig succesvol. Veel interessanter is het dan ook om een beroep te doen op een professionele ongediertebestrijder. Een dergelijke vakman beschikt reeds over heel wat ervaring en weet bijgevolg precies welke acties hij moet ondernemen om het ongedierte in kwestie te bestrijden. Wilt u graag ook een beroep doen op een ongediertebestrijder, maar heeft u er geen idee van met welk uurtarief u dan rekening dient te houden? Lees dan snel verder en zorg er voor dat u niet voor vervelende, financiële verrassingen komt te staan!

Kosten spachtelputz

 
Ongedierte bestrijden? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een ongediertebestrijder

Ondanks het feit dat er uiteraard wel gewoon zoiets bestaat als een standaard uurtarief die door een ongediertebestrijder in rekening wordt gebracht is deze wel onderhevig aan verschillende invloeden. Het uurtarief van een ongediertebestrijder kan bijvoorbeeld worden beïnvloed door het type ongedierte waarvan sprake evenals de ernst van de situatie en de gevaren die er mogelijks mee gepaard gaan. Standaard kunt u evenwel rekenen op het onderstaande uurtarief voor het inschakelen van een ongediertebestrijder:

Type Gemiddeld uurtarief
Ongecertificeerde ongediertebestrijder Tussen 15 & 20 euro per uur
ZZP’er Tussen 27,50 & 32,50 euro per uur
MKB’er Tussen 35 & 50 euro per uur

Het gemiddelde uurtarief voor een ongediertebestrijder zoals aangegeven in bovenstaande prijstabel is exclusief BTW. De BTW zal er aldus voor zorgen dat het werkelijke uurtarief nog net iets hoger uit zal vallen.

Het soort ongedierte dat moet worden bestreden

Een ongediertebestrijder zal bij het bepalen van diens uurtarief altijd rekening houden met het soort ongedierte dat moet worden bestreden. Bovendien zal er ook altijd eerst ter plaatse worden gekomen om de ernst van de situatie in te proberen schatten. Alleen op deze manier kunnen er dan ook gepaste maatregelen worden genomen. Er zijn verschillende soorten ongedierte waarvoor u een beroep kunt doen op een ongediertebestrijder. Denk hierbij aan:

  • Wespen
  • Mollen
  • Kakkerlakken
  • Muizen en ratten
  • Houtworm en boktor

Wilt u er zeker van zijn dat het uurtarief van de ongediertebestrijder in kwestie en daarmee ook de totale kosten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden? Kies er dan niet eerst voor om zelf het ongedierte te proberen bestrijden, maar neem meteen contact op met een echte vakman. Dit spaart u heel wat tijd en bovendien ook geld uit!

Uurtarief van ongediertebestrijder vergelijken is besparen

Ondanks het feit dat er voor een ongediertebestrijder een bepaald, gemiddeld uurtarief geldt is het uiteraard zo dat deze niet is vastgesteld. Dit betekent dat u door het uitvoeren van een vergelijking tussen meerdere ongediertebestrijders altijd een financieel voordeel kunt behalen. Dat voordeel kan behoorlijk hoog uitvallen, zeker wanneer het gaat om een aanzienlijke bestrijding van ongedierte. Wilt u er dus zeker van zijn dat de ongediertebestrijder van uw keuze een zo laag mogelijk uurtarief in rekening brengt? Dan is er voor kiezen om bij meerdere partijen offertes op te vragen en deze te vergelijken zeker en vast een aanrader!