Het plaatsen van vloerverwarming in huis is door de jaren heen steeds populairder geworden. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Vloerverwarming zorgt er namelijk niet alleen voor dat u het volledige jaar kunt genieten van lekker warme voeten in huis, daarnaast realiseert het ook nog eens een zeer behaaglijk klimaat. Wanner u er ook aan denkt om vloerverwarming in uw huis te laten plaatsen zult u daarvoor steeds een vloerverwarming specialist willen aannemen. Een dergelijke vakman kan voor u zowel een traditionele vloerverwarming realiseren als een elektrische. Voor welke van deze beide mogelijkheden u uiteindelijk zult kiezen is uiteraard geheel aan u. Wilt u ook een vloerverwarming specialist onder de arm nemen, maar zou u graag eerst een goed beeld willen hebben van het uurtarief die door hem of haar in rekening wordt gebracht? We hebben deze informatie speciaal voor u op deze pagina op een rijtje gezet!

Vloerverwarming

Vloerverwarming kopen? Vergelijk eerst!

Het uurtarief van een vloerverwarming specialist

Een vloerverwarming specialist zal voor het plaatsen van uw vloerverwarming in het merendeel van de gevallen een uurtarief in rekening brengen. Dit zorgt er voor dat u als klant op voorhand niet altijd precies weet met welke totale kosten u rekening zult moeten houden. Door het raadplegen van onderstaande prijstabel wordt het voor u reeds duidelijk met welke kosten per uur u ongeveer rekening dient te houden.

Type vloerverwarming specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde vloerverwarming specialist Tussen 20 & 30 euro per uur
ZZP’er Tussen 35 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 45 & 50 euro per uur

Zoals u kunt zien kunnen de uurtarieven van een vloerverwarming specialist behoorlijk uiteenlopend zijn. Een ongecertificeerde vloerverwarming specialist verzekert u op dit vlak altijd van de laagst mogelijke kosten. Er is echter ook een keerzijde aan deze medaille. Het beperkte kostenplaatje zorgt er immers ook voor dat het vaak onmogelijk is om op voorhand te weten hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Dat is bij een ZZP’er of MKB’er een stuk eenvoudiger.

Het type vloerverwarming systeem

Niet alleen het uurtarief dat door een vloerverwarming specialist in rekening wordt gebracht is bepalend voor het uiteindelijke kostenplaatje. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het type vloerverwarming systeem waar gebruik van wordt gemaakt? Op dit vlak maken we een onderscheid tussen een installatie die wordt aangesloten op de centrale verwarming en een elektrische variant. Deze laatste is eenvoudiger te plaatsen, maar is in verbruik duurder. Dit zorgt er voor dat u voor het plaatsen van vloerverwarming op centrale verwarming altijd rekening dient te houden met hogere arbeidskosten, maar u deze eigenlijk vrij eenvoudig terug kunt recupereren.

Besparen op het uurtarief van een vloerverwarming specialist

Wilt u graag ook vloerverwarming realiseren in uw huis, maar zou u graag enkele interessante mogelijkheden hebben om te besparen? Dat kan door gebruik te maken van de interessante tip die wij nog voor u in petto hebben. Het gebeurt namelijk nog steeds bijzonder vaak dat mensen zomaar zonder goed te vergelijken een beroep doen op de eerste, de beste vakman. Dat lijkt in eerste instantie misschien interessant, maar dat is het helemaal niet. U kunt namelijk alleen maar zeker zijn van het scherpst mogelijke uurtarief van een vloerverwarming specialist wanneer er offertes worden opgevraagd bij meerdere partijen en deze met elkaar worden vergeleken. Alleen op deze manier haalt u er de financieel interessantste vloerverwarming specialist zo tussenuit. Het spreekt voor zich dat u op deze manier een uiterst aantrekkelijke besparing kunt realiseren.