Bij steeds meer woningen wordt er voor gekozen om gebruik te maken van een warmtepomp. Ze vormt dan ook een zeer efficiënte en bovendien duurzame bron van verwarming. Een warmtepomp kan niet uitsluitend worden ingezet voor het verwarmen van uw huis, maar ook voor bijvoorbeeld het opwarmen van het water in uw zwembad. Denkt u er ook over na om een warmtepomp te plaatsen, maar wilt u daarvoor een beroep doen op een echte vakman? Lees dan snel verder en kom alles te weten over het uurtarief dat door een warmtepomp specialist in rekening wordt gebracht!

warmtepomp

 
Warmtepomp kopen? Vergelijk eerst!

Het uurtarief van een warmtepomp specialist

Een warmtepomp specialist zal de kostprijs voor diens dienstverlening altijd aanrekenen onder de vorm van een uurtarief. Eventueel is het mogelijk dat er een totale kostprijs voor levering en plaatsing van het systeem wordt afgesproken, maar dit is toch meer uitzondering dan regel. In ieder geval, wilt u een beroep doen op een echte warmtepomp specialist? Dan doet u er steeds goed aan om rekening te houden met de uurtarieven in onderstaande prijstabel.

Type warmtepomp specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde warmtepomp specialist Tussen 20 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 35 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 50 euro per uur

Buiten bovenstaand uurtarief is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat een warmtepomp specialist mogelijks nog andere, extra kosten in rekening kan brengen. Denk op dit vlak vooral aan de voorrijkosten. Om deze zo beperkt mogelijk te houden kan het geen kwaad om te kiezen voor een vakman die in uw buurt is gevestigd. Op deze manier zult u merken dat er ofwel helemaal geen voorrijkosten worden aangerekend ofwel dat deze tot een absoluut minimum worden beperkt.

Het enorme prijsverschil van een warmtepomp

Vooraleer een bepaalde warmtepomp te kopen is het altijd belangrijk om goed de verschillende systemen op de markt met elkaar te vergelijken. Hou er rekening mee dat niet alle systemen zomaar overal kunnen en mogen toegepast worden. Bovendien is er sprake van een zeer groot prijsverschil tussen de verschillende warmtepomp systemen. Kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp is wat dat betreft doorgaans altijd het voordeligst. Bovendien kunnen deze systemen nagenoeg zonder problemen overal wel worden geplaatst. In het bijzonder voor particuliere woningen zijn deze dan ook veruit het populairst.

Besparen op het uurtarief van een warmtepomp specialist

Het is op verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op het uurtarief van een warmtepomp specialist. Veel mensen vinden het echter belangrijk dat deze besparing niet ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening… en terecht! De meest interessante mogelijkheid om een besparing te realiseren gaat dan ook schuil in het opvragen van verschillende offertes bij meerdere warmtepomp specialisten. Door het opvragen van deze offertes en ze met elkaar te vergelijken haalt u er het voordeligste uurtarief altijd zonder enig probleem tussenuit. Dit zorgt er voor dat het plaatsen van een warmtepomp voor veel meer mensen meteen op financieel vlak tot de mogelijkheden zal behoren. Het vergelijken van offertes bij verschillende warmtepomp specialisten is dus altijd een aanrader!