5 kamerplanten die weinig water nodig hebben

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Planten vindt u in ieder huis terug. Ze zijn belangrijk omdat ze de lucht in uw huis zuiveren en daarnaast brengen ze enorm veel sfeer. Niet iedereen heeft echter groene vingers waardoor u overwegend nepplanten in huizen terug vindt. We hebben een lijst voor u gemaakt van 5 kamerplanten die niet veel water nodig hebben. Zo heeft u een gezellig huis, ook wanneer u niet gezegend bent met groene vingers.

 

Spathyfillum, ook wel de lepelplant genoemd

Dit is een tropische plant die u oorspronkelijk in het Amazonegebied tegen komt. Deze plant  staat regelmatig weken lang onder water op het moment dat de rivieren buiten hun oevers treden en overstromen. Bij het terugtrekken van de rivier komt de plant weer uit het water en wat dan opvalt is dat deze net zo  mooi is als toen deze onder water verdween. Het water heeft geen schade achtergelaten bij de plant. Het is een plant waarbij u gelijk kunt zien of er water moet worden gegeven. Op dat moment laat de plant namelijk zijn bladeren hangen. U hoeft dus enkel regelmatig te kijken naar deze plant om te voorzien in de behoefte aan water. Geeft u de plant water, dan komen de bladeren gelijk weer terug in hun goede houding. Een mooie decoratieve plant dus die u gemakkelijk zelf kunt onderhouden.

 

De Dracaena, oftewel de Drakenbloedboom

Heeft u een stoere inrichting en wilt u een plant die daar perfect in past, dan is de Drakenbloedboom een perfecte plant voor in uw huis. Het is net als de lepelplant een tropische plant die in het oerwoud groeit. Hij groeit op een plek aan de onderkant van het gewas waar dus niet veel zon komt. De plant kan, doordat het een tropische plant is, goed gedijen op weinig water. Daarnaast is het een plant die in een donkere hoek of in de halfschaduw kan staan. Daardoor doet hij het vooral goed in kamers die niet op het zuiden gericht zijn. U hoeft de plant niet vaak water te geven om deze goed te laten bloeien.

 

De aglaonema

Dit is een plant die u vooral terug vindt in Zuidoost Azië. Het is een plant met een mooi decoratief blad maar niet met een uitgesproken uiterlijk. Het is een plant die in een vochtig klimaat als onderbeplanting staat. Daardoor is het een plant die niet in de volle zon hoeft te staan. Ook doet de plant het goed in een binnenklimaat dat wat vochtig is. Gefilterd licht is voldoende om deze plant te laten groeien in uw huis. Denk er aan dat u de plant nu en dan een scheut lauw water geeft. Dat is de temperatuur waar de plant het beste op gedijt.

 

De aloë vera

Hier gaat het om een plant die natuurlijk heel bekend is omdat er schoonheidsproducten van worden gemaakt. Het is een vetplant die en stoer uiterlijk heeft en daarmee een mooi botanisch uiterlijk aan uw inrichting zal geven. Het is een plant die u overal kunt neerzetten: zon, schaduw, halfschaduw, het maakt eigenlijk niet uit. U hoeft de plant slechts nu en dan water te geven. Wanneer de bladeren wat slap beginnen te voelen is het tijd voor nieuw water. Deze plant doet het dan ook goed in ieder interieur en zelfs mensen zonder groene vingers kunnen ermee overweg.

 

De Cycas

Zoekt u een soort kamerpalm voor in uw huis dan is dit de plant bij uitstek. Het gaat hier om een plant met een robuuste dikke stam en palmbladeren. De plant oogt tropisch en sierlijk. Het is een plant die uit Zuidoost Azië komt en dat ziet u gelijk aan het uiterlijk. Het is een plant die u nooit teveel water moet geven. De wortels kunnen uitermate slecht tegen teveel water dus u moet de plant niet met ‘natte voeten’ laten staan. Door regelmatig aan de aarde te voelen ontdekt u wanneer de plant water moet hebben. De aarde moet volledig uitgedroogd zijn voordat u er weer een nieuwe scheut water bij giet.

 

Handige geheugensteuntjes bij kamerplanten

U heeft een druk leven en dat houdt in dat u uiteraard niet iedere dag de tijd heeft om aan de wortels van uw kamerplanten of aan het blad te voelen of ze water nodig hebben. Dat is dan ook de reden dat er geheugensteuntjes zijn om u eraan te herinneren dat een plant water nodig heeft. Het belangrijkste geheugensteuntje kunt u op uw mobiele telefoon plaatsen in de vorm van een app. In de app voert u in wat voor planten u in huis heeft en daarnaast geeft u aan op wat voor plek ze staan. Daarbij mag u denken aan een plek bij het raam, in een hoek, tegen een muur, in de zon of juist uit de zon. Dit is namelijk van belang voor de frequentie waarmee u water moet geven en voor de hoeveelheid water die de plant nodig heeft. Daarna krijgt u via de app regelmatig een seintje wanneer een van uw planten water moet hebben. Er wordt gelijk ook aangegeven of het tijd is voor extra plantenvoeding. Op die manier drogen uw planten niet uit en staan ze er altijd goed verzorgd bij.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: