Op onze website kunt u voor verschillende producten en diensten offertes aanvragen. Kies eerst het gewenste product of dienst waar u offertes voor wilt aanvragen. Vervolgens vult u online het formulier in. U beschrijft daarnaast zo precies mogelijk uw opdracht/klus. Hoe beter uw omschrijving des te beter de kwaliteit van de offertes zullen zijn.

Voorbeeld offerte-aanvraag stappenplan:

 1. U wilt zonnepanelen kopen. Via de homepagina of zoekbalk kiest u de categorie: zonnepanelen.
 2. U leest informatie en wil daarna offertes aanvragen.
 3. U vult het formulier in op de pagina zonnepanelen offertes.
 4. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen.
 5. U krijgt een sms ter verificatie.
 6. U krijgt een bevestigingsmail waarin alles nog eens staat uitgelegd.
 7. Wij bellen u op met een aantal extra vragen .
 8. Als alles klopt sturen wij uw aanvraag door naar de vakspecialisten.
 9. Zij brengen een offerte uit.
 10. U vergelijkt de opties, de prijzen/kwaliteit en de voorwaarden.
 11. U kiest de optie die het beste aan uw wensen/eisen voldoet.

Wat is van belang bij een offerte-aanvraag?

Oprechtheid en aankoopintentie

Voordat u een aanvraag doet is het van belang dat het om een ‘echte’ aanvraag gaat en niet om even de prijzen te checken. Voor ons en voor de bedrijven is dit van grote waarde om de kwaliteit en efficiëntie hoog te houden. U heeft dus echt de intentie om een dienst of product te gaan kopen.

Invullen offerteformulier

Tijdens het invullen van het formulier is het van belang dat u alles correct en zo volledig mogelijk invult. Neppe telefoonnummers en het gebruik van neppe e-mails heeft weinig zin aangezien wij alle offerte-aanvragen handmatig controleren. Uw aanvraag wordt alleen  verwerkt als u correcte gegevens heeft ingevuld.

Hoe snel krijg ik reactie?

Wij krijgen weleens te horen dat bedrijven niet hebben gereageerd. Een viertal algemene redenen kunnen hiervan de oorzaak zijn:

 1. U heeft geen juiste gegevens ingevuld en uw offerteaanvraag is afgekeurd.
 2. Bedrijven hebben het erg druk om een offerte uit te brengen (denk aan hoogseizoen).
 3. Er zijn geen bedrijven gevonden in uw regio.
 4. Vakantieperiode.

Als u het gevoel heeft dat het te lang duurt, kunt u altijd contact opnemen met ons.

Screening

Als een onderneming zich bij ons aanmeldt om zijn diensten aan te bieden, dan controleren wij in het handelsregister dat dit echt een bestaande onderneming is. Zo weet u dat u met professionals van doen heeft. Ook controleren wij bij de aanmelding (i.e. via reviews Business.Google.com) of er niet alleen maar klachten zijn over deze onderneming. Ook voor ons is het van belang dat de vakspecialisten een goede reputatie hebben. Ondernemers die zich via Matchmakingpartners hebben aangemeld kunnen wij niet controleren. Raadpleeg daarom altijd de voorwaarden van de Matchmaking partner.

Mochten er klachten zijn over een bedrijf dan raden wij u aan om direct met ons contact op te nemen en al het bewijsmateriaal te sturen. Wij zullen de samenwerking met het desbetreffende bedrijf (na onderzoek) direct stop zetten.

Wij raden daarom altijd aan om gebruik te maken van onze tips om goede afspraken te maken met de vakspecialist: https://www.offerteadviseur.nl/tips-vergelijken-van-offertes/ Reviews kunnen namelijk in tijd veranderen en kunnen vanzelfsprekend een onvolledig beeld geven.

Hoe werkt het voor bedrijven?

→ Bent u een vakman? En wilt u offerte-aanvragen ontvangen? Meld u dan gratis aan.

Wat zijn de kosten?

Er zijn helemaal geen kosten! Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend! Wilt u wel eerst een algemene beeld krijgen van de kosten van uw klus? Bekijk dan onze kostenpagina’s of gebruik onze verbouwcalculators. Bent u iets vergeten? Gebruik voor de zekerheid onze checklists.

Hoe vergelijk ik offertes?

Offertes vergelijken kan soms ingewikkeld zijn. Om u te helpen bij het vergelijken van offertes hebben wij handige tips opgesteld. Lees meer over de tips voor het vergelijken van offertes. Heeft u al ervaring met het vergelijken van offertes, vraag dan direct offertes aan door de button hieronder aan te klikken.