Aluminium schuifpui prijzen? Een schuifpui zorgt er voor dat uw woning en uw tuin bijna één op één in elkaar over kunnen vloeien. Een schuifpui zorgt er wat dat betreft voor dat er een grote hoeveelheid licht in de woning binnen kan vallen terwijl u altijd over een leuk en uitnodigend uitzicht beschikt. Wanneer u er eveneens aan denkt om een investering te doen in een schuifpui zult u evenwel een keuze moeten maken uit verschillende soorten materialen. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld de aluminium schuifpui. Dit type schuifpui is door de jaren heen bijzonder populair geworden omdat ze er enerzijds gewoon fantastisch uitziet en anderzijds omdat ze er om bekend staat uitermate duurzaam te zijn. Bent u eveneens van plan om een aluminium schuifpui te kopen? Zou u echter graag eerst een duidelijker beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die aan een dergelijke schuifpui is verbonden? Wij zetten ze graag even voor u op een rijtje op deze pagina.

Aluminium schuifpui prijzen

Benieuwd naar de exacte prijzen?
Minimale kosten: €2.900
Gemiddelde kosten: €3.900 Deze klus kost gemiddeld tussen de: €3.250 - €4.500
Maximale kosten: €4.850

Hoeveel kost een aluminium schuifpui?

kosten De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een aluminium schuifpui is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is een aluminium schuifpui bijvoorbeeld verkrijgbaar in 2, 3 of 4 delen. Eén deel bestaat doorgaans uit een combinatie van een vast venster evenals een schuifdeur. De kosten van een aluminium schuifpui worden steevast gebaseerd op niet alleen de delen waarvoor u kiest, maar ook op de afmetingen waar deze over beschikken. Wij hebben alvast drie verschillende prijzen met betrekking tot aluminium schuifpuien voor u op een rijtje gezet in onderstaande tabel:

Aluminium schuifpui met hoogte van 2,6 meter Gemiddelde kostprijs
Aluminium schuifpui, 2 delig, 3 – 3,2 meter breed Tussen 2.900 & 3.250 euro
Aluminium schuifpui, 3 delig, 4,3 – 4,5 meter breed Tussen 3.900 & 4.200 euro
Aluminium schuifpui, 4 delig, 5 – 6 meter breed Tussen 4.500 & 4.850 euro

In de bovenvermelde prijzen zijn niet alleen de BTW inbegrepen, maar ook de plaatsingskosten. Dit zorgt er voor dat u geen rekening meer dient te houden met onverwachte, extra kosten.

Hoewel de kosten in bovenstaande tabel u reeds een bepaald idee kunnen geven van het gemiddelde kostenplaatje waar u rekening mee dient te houden bij het kopen van een aluminium schuifpui is het voor u waarschijnlijk nog niet helemaal duidelijk welke van de verschillende mogelijkheden voor u nu het interessantst is. Omwille van deze reden hebben we ook nog even drie concrete prijsvoorbeelden uitgewerkt:

  • Goedkoopste aluminium schuifpui: De voordeligste schuifpui van aluminium is zoals bovenstaande tabel reeds aangeeft één die bestaat uit 2 delen. De schuifpui bestaat dan niet alleen uit één vast deel, maar tevens ook uit één schuifdeur. De vaakst voorkomende afmetingen voor een dergelijke schuifpui zijn 2,6 meter hoog en 3 meter breed. De gemiddelde kostprijs die voor een dergelijke schuifpui van aluminium wordt in rekening gebracht is zo’n 2.900 euro. In deze prijs is standaard isolatieglas inbegrepen evenals de montagekost.
  • Gemiddelde aluminium schuifpui: De meest gekozen aluminium schuifpui bestaat uit drie delen. Het betreft twee vaste delen in combinatie met één schuifdeur. De meest frequente afmetingen voor een 3-delige aluminium schuifpui zijn een hoogte van 2,6 meter en een breedte van 4,3 meter. De gemiddelde kostprijs voor een dergelijke schuifpui is gelegen ergens rond de 3.900 euro. Ook in deze prijs zijn zowel het isolatieglas evenals de montagekosten inbegrepen.
  • Duurste aluminium schuifpui: De duurste uitvoering van een aluminium schuifpui is deze die bestaat uit vier delen. Er is in dit geval sprake van 2 vaste delen die worden gecombineerd met 2 schuifdeuren. De afmetingen bedragen voor een dergelijke schuifpui gemiddeld 2,6 meter hoogte en 6 meter breedte. Het gemiddelde kostenplaatje dat aan de aluminium schuifpui is verbonden bedraagt zo’n 4.850 euro inclusief zowel de montage als standaard isolatieglas.

De prijsopbouw van een aluminium schuifpui

De prijsopbouw van een aluminium schuifpui is eigenlijk zeer eenvoudig voor te stellen. 70 procent van de kosten zijn nodig om het materiaal aan te schaffen terwijl de resterende 30 procent benodigd is om de plaatsing van de aluminium schuifpui uit te voeren. Ondanks het feit dat de arbeidskost dus duidelijk aan de beperkte kant is, is het wel zo dat u hier een mooie besparing op kunt realiseren. Deze besparing kan worden bekomen door een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende vakmannen of bedrijven op de markt. Op die manier bent u altijd verzekerd van de meest interessante prijs voor wat de plaatsing van uw schuifpui betreft.

Keuzes die de kostprijs van uw aluminium schuifpui beïnvloeden

Ondertussen is het reeds duidelijk met welke gemiddelde kosten u rekening kunt houden voor een investering in een aluminium schuifpui. Er is echter meer. Buiten de standaard kosten oefenen namelijk ook verschillende keuzes die u als eigenaar van de woning maakt een niet onaanzienlijke invloed uit op de kostprijs van de schuifpui. Wij hebben deze keuzes nog even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De delen van de aluminium schuifpui

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het aantal delen waaruit een aluminium schuifpui bestaat bepalend voor de prijs die er aan verbonden is. Een 2-delige schuifpui is wat dat betreft het voordeligst. De kostprijs van een 3-delige schuifpui ligt tussen de twee in en een 4-delige schuifpui van aluminium kost u het meest.

Keuze 2: Het model van de aluminium schuifpui

Buiten het aantal delen waaruit de aluminium schuifpui bestaat is het eveneens belangrijk om rekening te houden met het model van de schuifpui. Op dit vlak onderscheiden we de hefschuifpui van de schuifpui die is voorzien van een draai-/kiepsysteem. Een hefschuifpui is een gelijkvloerse uitvoering die uit de grond wordt getild vooraleer het bewegende deel gaat schuiven. Een schuifpui met een draai-/kiepsysteem beschikt dan weer over schuivende deuren die tevens kantelen wanneer de deurklink in de juiste positie wordt gedraaid. Voor het plaatsen van een hefschuifpui wordt een kostprijs in rekening gebracht die gemiddeld tussen de 200 en 400 euro hoger ligt in vergelijking met een schuifpui voorzien van een draai-/kiepsysteem.

Keuze 3: Eventueel extra opties

Bovenstaande twee keuzes zijn keuzes die u uiteindelijk sowieso zult moeten maken. Er zijn echter ook nog tal van extra opties waar u rekening mee kunt houden. Ook deze opties hebben we speciaal voor onze klanten even op een rijtje gezet:

Type optie Gemiddelde kostprijs
Kleur naar wens Tussen 125 & 195 euro
HR++ isolatieglas Tussen 175 & 595 euro
Zonwering Tussen 155 & 1.090 euro

vergelijken