Verbouwing

Verbouwen? Vergelijk eerst!

Gas heeft een hele kenmerkende geur en daarom weet u direct dat er een gaslek aanwezig is in uw woning of dat er een gaspitje is aan blijven staan. Wist u echter dat gas zelf geen geur heeft? Aardgas wordt gemaakt van steenkool, aardolie en drie fossiele brandstoffen en daarna wordt het gebruikt om mee te koken of te verwarmen. Maar waarom ruikt gas dan zo?

De geur van gas

Gas is gevaarlijk als er te veel van in één ruimte aanwezig is. Als het vlam vat kan er een explosie ontstaan en het inademen ervan is ook niet bijzonder gezond. Aardgas zelf bestaat uit koolwaterstoffen, kooldioxide en stikstofgas en is dus zelf geurloos. Zonder geur zou u dus niet weten of er een gaslekkage in uw nabijheid aanwezig is of niet. Dit kan resulteren in onveilige situaties, zonder dat u het zelf door heeft. Daarom is besloten om een geurstof aan ons gas toe te voegen. Gas stinkt dus zodat gevaarlijke situaties direct kunnen worden gesignaleerd.

Vergelijk offertes

Heeft u werkzaamheden in huis die u door een vakman wilt laten uitvoeren? U heeft hier toegang tot onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool waarmee u gemakkelijk offertes opvraagt bij betrouwbare specialisten. Als u vervolgens een vergelijking maakt en de beste deal uitkiest kunt u flink wat geld besparen.