In Heemskerk investeren steeds meer woningeigenaren in zonnepanelen. U ziet deze dus ook overal op de daken verschijnen. Bedrijven en instellingen doen mee aan deze trend. Zonnepanelen leveren u in Nederland bij een geschikt dak meer op dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zou zetten. Dit, samen met het gezamenlijk verbeteren van het milieu om ons heen, is dan ook de reden dat er veel zonnesystemen worden aangeschaft op dit moment. In Heemskerk zijn de mogelijke opbrengsten hoger dan gemiddeld in Nederland. Leest u hier verder over zonnepanelen en de mogelijkheden in Heemskerk.

zonnepanelen kopen

Zonnepanelen nodig? Vergelijk eerst!

Kostentabel

De prijzen voor zonnepanelen in Heemskerk zijn niet anders dan elders in het land. U betaalt voornamelijk voor het vermogen en ook de prijzen per soort zonnepaneel verschillen. Wij raden altijd aan voor een A-merk (of tier 1 fabrikant) te kiezen, want daar heeft u op de lange termijn meer voordeel van. De prijzen voor deze panelen en de mogelijke opbrengsten vindt u hier, all-in.

Soort zonnepaneel

Vermogen

Opbrengst/jaar in kWh

Prijs per paneel all-in

Amorf (dunne film)

120 – 200 Wp

102 – 170 kWh

€200 – €250

Polykristallijn

180 – 275 Wp

153 – 234 kWh

€300 – €400

Monokristallijn

220 – 350 Wp

187 – 298 kWh

€350 – €500

Glas-glas

300 – 400 Wp

255 – 340 kWh

€600 – €700

Waarom een specialist in Heemskerk inhuren?

Een specialist in Heemskerk weet exact wat de regionale opbrengsten van zonnepanelen zijn. U krijgt van hen dus een regio-specifieke berekening van de mogelijkheden. Andere regionale kennis over vergunningen en subsidies komt ook goed van pas. De regionale specialist is altijd dichtbij en vraagt daarom ook geen voorrijkosten. Heeft u hen ook op een later tijdstip nog nodig, dan is contact snel, goedkoop en gemakkelijk.

Is er steun/subsidie in Heemskerk?

Bij de gemeente Heemskerk zal u geen subsidies aantreffen. Dat hoeft ook niet, want er is een grote landelijke regeling waarmee u alle btw terugvraagt en dat is ongeveer 20 procent van uw investering. De gemeente Heemskerk heeft daarom besloten u op andere manieren te steunen. Ze hebben een collectieve inkoop georganiseerd waaraan u gratis en vrijblijvend deel kunt nemen. De aangesloten installateur biedt dan systemen aan met korting, omdat deze hier veel werk aan overhoudt. Bij het Duurzaam Bouwloket Heemskerk krijgt u gratis en onafhankelijk advies van specialisten over het verduurzamen van uw woning. Daar vindt u ook praktijkvoorbeelden van andere bewoners én kunt u meer leren over Duurzaamheidsleningen en Groene Hypotheken.

Garanties

Een goede garantieregeling vertelt u veel over de kwaliteit van een product en dienst. Hoe beter de regeling, hoe meer vertrouwen het bedrijf heeft in wat ze leveren. Voor zonnepanelen zijn er 5 verschillende garantieregelingen, waarvan 3 standaard.

  • Installatiegarantie: u krijgt van de installateur van de zonnepanelen een garantie over de installatiewerkzaamheden die ze uitvoeren. Deze kan lopen van 2 tot 15 jaar, dus let hier op wanneer u een installateur uitkiest. Hoe beter de garantieregeling, hoe vakkundiger het werk.
  • Productgarantie: van de fabrikant van de zonnepanelen ontvangt u een productgarantie. Deze lopen momenteel van 10 tot wel 30 jaar. Hoe beter de productgarantie, hoe kwalitatiever het paneel.
  • Vermogensgarantie: de fabrikant biedt u ook een vermogensgarantie aan waarmee ze de degradatie van de zonnepanelen garanderen. Een standaard garantieregeling is voor 80 procent resterend vermogen na 25 jaar. Bij een goede regeling is dit al 92 procent. Hoe beter de vermogensgarantie, hoe kleiner de degradatie.
  • Systeemgarantie: dit is een optionele garantie die voornamelijk handig is. Het dekt het gehele systeem tot aan de zonnepanelen en komt van de installateur.
  • Opbrengstgarantie: een andere optionele garantieregeling van de installateur is de opbrengstgarantie. Hiermee garanderen ze dat uw zonnepanelen jaarlijks een bepaalde hoeveelheid stroom zullen leveren. Als u hier niet aankomt, dan wordt het verschil bijgelegd. Dit type garantie loopt meestal 15 jaar en vertelt u veel over de vakkundigheid en kennis van de installateur zowel als over de kwaliteit van de zonnepanelen.

Korte checklist

Bij het aanschaffen van uw zonnepanelen komt veel kijken. De onderstaande checklist helpt u hierbij.

  • Ga naar het Duurzaam Bouwloket en win informatie in over zonnepanelen en financieringsmogelijkheden.
  • Bepaal uw budget en hoe u voor uw zonnepanelen wilt betalen.
  • Schrijf u in voor de collectieve inkoop in Heemskerk, indien van toepassing.
  • Of vergelijk installateurs en kies het beste aanbod uit.
  • Plan de werkzaamheden in en laat de zonnepanelen plaatsen.
  • Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Zonnepanelen specialisten vergelijken in Heemskerk

Via ons vraagt u gemakkelijk offertes op bij betrouwbare en vakkundige specialisten in Heemskerk. Voer hier een vergelijking mee uit en de beste aanbieding is voor u.