Duurzaamheid is belangrijk voor Nederland, want in 2050 is het de bedoeling dat het hele land energieneutraal is. De gemeente Landgraaf doet hier ook aan mee en het verduurzamen van uw woning wordt daarom gestimuleerd. Wilt u zonnepanelen aanschaffen voor uw dak in Landgraaf? Dan is de volgende informatie vast nuttig.

zonnepanelen kopen

Zonnepanelen nodig? Vergelijk eerst!

Prijsopbouw

De manier waarop de prijs is opgebouwd vertelt u over waar u geld kunt besparen. De kosten voor zonnepanelen bestaan uit drie delen.

  • Extra kosten (5%): de extra kosten bestaan voornamelijk uit voorrijkosten. Deze bespaart u door een regionale installateur aan te wijzen.
  • Arbeidskosten (30%): de installateur die u aanwijst vraagt arbeidskosten voor de montagewerkzaamheden. Hierop bespaart u door ene vergelijking te maken van de prijzen van de specialisten in Landgraaf en omstreken.
  • Materialen (65%): het grootste gedeelte van de totale prijs is voor de materialen. Hierop bespaart u door op zoek te gaan naar acties, kortingen en aanbiedingen.

Kostentabel

De prijs voor zonnepanelen wordt bepaald door een aantal factoren. Het soort zonnepaneel is dan belangrijk, maar ook het vermogen. Een kwalitatief paneel is duurder, maar de garantieregelingen zijn beter en het rendement is hoger. Kwaliteit is in het geval van zonnepanelen essentieel voor het succes van uw systeem op de lange termijn. De huidige prijzen voor verschillende soorten kwalitatieve zonnepanelen vindt u hier.

Soort zonnepaneel

Vermogen

Opbrengst/jaar in kWh

Prijs per paneel all-in

Amorf (dunne film)

120 – 200 Wp

102 – 170 kWh

€200 – €250

Polykristallijn

180 – 275 Wp

153 – 234 kWh

€300 – €400

Monokristallijn

220 – 350 Wp

187 – 298 kWh

€350 – €500

Glas-glas

300 – 400 Wp

255 – 340 kWh

€600 – €700

Waarom een specialist in Landgraaf inhuren?

Er zijn een aantal redenen waarom een specialist uit Landgraaf een goede keuze is. Er zijn voldoende vakkundige bedrijven in uw omgeving die u kunt aanspreken. Zij hebben de regionale kennis om u te informeren over vergunningen en subsidies bij uw gemeente, maar ook over de mogelijke opbrengsten in Landgraaf. Deze zijn door de zuidelijke ligging namelijk hoger dan gemiddeld in Nederland. En kiest u voor een specialist uit Landgraaf dan is het contact gemakkelijker, sneller en goedkoper. U betaalt namelijk geen voorrijkosten.

Is er steun/subsidie in Landgraaf?

De verschillende overheden stimuleren de aanschaf van zonnepanelen. Van de landelijke overheid krijgt u dan ook de financiële regelingen en vraagt u bijvoorbeeld een Groene Hypotheek aan en een Duurzaamheidslening. Via de Belastingdienst vraagt u alle btw die u heeft betaald terug en dat is dus ongeveer 20 procent van uw investering. De gemeente Landgraaf helpt u met onafhankelijk advies en dat doen ze via Nieuwe Energie in Limburg, uw regionale Energieloket. Daar spreekt u met een onafhankelijke adviseur, vindt u een grote hoeveelheid informatie over het verduurzamen van uw woning en leest u over inwoners die u voorgingen.

Valkuilen bij aankoop

Bij het aankopen van zonnepanelen zijn er enkele zaken waarmee u rekening moet houden. Allereerst is het belangrijk dat u het beste soort zonnepaneel aanschaft voor uw woning. Staat uw dak veel in de palle zon, dan is monokristallijn het beste terwijl dunne film panelen minder rendement verliezen als ze in de schaduw staan. Ook de schakeling die u kiest is belangrijk. Staan de panelen allemaal in exact dezelfde positie en omstandigheden, dan is een serieschakeling goedkoper en toereikend. Staan sommige panelen in de schaduw, in een andere richting of met een andere hellingshoek opgesteld, dan is een parallelle schakeling beter. Als laatste kiest u altijd voor kwaliteit, voor de beste opbrengsten op de lange termijn.

Korte checklist

De volgende checklist helpt u niets te vergeten als u uw zonnepanelen aan gaat schaffen.

  • Ga naar uw Energieloket Energie in Limburg en win informatie in over zonnepanelen en de financieringsmogelijkheden.
  • Stel uw budget vast én maak een beslissing over hoe u de zonnepanelen wilt bekostigen.
  • Vraag eventueel een Duurzaamheidslening aan of sluit een Groene Hypotheek af.
  • Maak een vergelijking van vakkundige specialisten in Landgraaf en omstreken en nodig ze uit voor een dakinspectie.
  • Vraag bij hen offertes aan en kies het beste aanbod uit.
  • Laat de zonnepanelen plaatsen, aansluiten en wek uw eigen groene stroom op.
  • Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Zonnepanelen specialisten vergelijken in Landgraaf

In Landgraaf zijn voldoende goede specialisten beschikbaar die u een uitstekend zonne-systeem kunnen aanleveren. Ga eerst naar Energie in Limburg, bepaal wat u aan zou willen schaffen en vraag daar bij ons offertes voor aan. Wij hebben contact met betrouwbare en vakkundige specialisten in uw regio. Met onze offertes kies u gemakkelijk de beste deal en bespaart u geld op uw zonnepanelen installatie.