Wie zonnepanelen wil hebben moet een investering doen. Gelukkig wordt u hier op verscheidene manieren bij geholpen. Zonnepanelen leveren u jaarlijks een opbrengst op, omdat u uw eigen stroom gaat gebruiken in plaats van stroom te kopen van uw energieleverancier. Met deze besparingen betaalt u uw investering in Nederland binnen 10 jaar terug. Ook in Roosendaal zijn zonnepanelen een uitstekende manier om geld te sparen en u ziet ze dan ook op steeds meer daken verschijnen. Het onderstaande artikel is specifiek samengesteld voor inwoners van Roosendaal die meer willen weten over het aanschaffen van zonnepanelen.

 

Zonnepanelen nodig? Vergelijk eerst!

Kostentabel

De prijs die u betaalt voor uw zonnepanelen zal afhangen van een aantal factoren. Welk soort zonnepaneel kiest u, bijvoorbeeld, en welk rendement wilt u kunnen genereren. Misschien werkt u wel met een budget en wilt u daar de best mogelijk presterende installatie voor aanschaffen of heeft u een beperkt dakoppervlak. U vindt de kosten voor zonnepanelen, per soort, in het onderstaande overzicht.

Soort zonnepaneel

Vermogen

Opbrengst/jaar in kWh

Prijs per paneel all-in

Amorf (dunne film)

120 – 200 Wp

102 – 170 kWh

€200 – €250

Polykristallijn

180 – 275 Wp

153 – 234 kWh

€300 – €400

Monokristallijn

220 – 350 Wp

187 – 298 kWh

€350 – €500

Glas-glas

300 – 400 Wp

255 – 340 kWh

€600 – €700

Waarom een specialist uit Roosendaal inhuren?

U heeft de keuze uit een landelijke- en een regionale specialist voor het plaatsen van uw zonnepanelen. In sommige gevallen kan een regionale specialist de voorkeur hebben. Deze is namelijk snel bij u, ook als de zonnepanelen al geplaatst zijn en u heeft ze nodig. Voorrijkosten worden dan niet in rekening gebracht. Regionale specialisten weten veel over gemeentelijke regelingen, bijvoorbeeld voor subsidies of vergunningen. Ook kunnen ze u met grote precisie vertellen wat zonnepanelen in Roosendaal opbrengen. Dit is namelijk niet overal in het land hetzelfde.

Is er steun/subsidie in Roosendaal?

In principe kan iedereen zonnepanelen aanschaffen. Er worden een aantal Duurzaamheidsleningen aangeboden, u kunt meedoen aan een collectieve inkoopactie, u kunt zonnepanelen op afbetaling aanschaffen, huren of leasen en uiteraard vraagt u alle btw terug bij de Belastingdienst. Uw gemeente Roosendaal biedt u ook steun in de vorm van onafhankelijk advies. Het Regionaal Energieloket van uw gemeente staat boordevol informatie over zonnepanelen, over mogelijke opbrengsten, over financieringsmogelijkheden en over inwoners die de stap al gezet hebben. Ook spreekt u er met een gratis energieadviseur over uw plannen.

Valkuilen bij inhuren specialist

Het is tijd om een specialist in te huren en een regionaal bedrijf is dan vaak een betere keuze. Maar dan is het nog steeds mogelijk om de verkeerde specialist aan te wijzen. Dat gebeurt u niet als u de volgende valkuilen kunt vermijden.

  • De dakinspectie: zorg ervoor dat de specialist altijd bij u thuis langskomt om de dakinspectie te doen en dat dit niet op afstand gebeurt. De specialist kan alleen door uw dak in het echt te bekijken een goede inschatting maken van het mogelijke rendement.
  • Een vergelijking maken: maak altijd een vergelijking van specialisten uit Rotterdam, omdat u dan alleen zeker weet dat u geen optie over het hoofd heeft gezien.
  • De installatiegarantie: u krijgt van de installateur van de zonnepanelen een installatiegarantie. Loop deze goed door en zorg ervoor dat u het met de dekking eens bent. Houd in uw achterhoofd dat de beste installateurs al een regeling van 15 jaar aanbieden.

Voordelen

De aanschaf van zonnepanelen heeft een groot aantal voordelen. Allereerst zijn ze nu goedkoper dan ooit, maar is het rendement hoger dan ooit. U kunt de btw terugvragen via de Belastingdienst en zo ongeveer 20 procent van uw investering terugkrijgen. Zonnepanelen leveren u een besparing op en met deze besparing betaalt u de panelen in gemiddeld 10 jaar terug. De beste zonnepanelen hebben een levensduur van al 30 jaar, dus u maakt 20 jaar winst. Met zonnepanelen op uw dak bent u ongevoelig voor stijgende energieprijzen. Sterker nog, hogere prijzen voor stroom leveren u hogere besparingen op. Uw energielabel wordt beter, uw woning wordt meer waard en tegelijkertijd gemakkelijker te verkopen. Met zonnepanelen op uw dak in Roosendaal bent u voorbereid op een energieneutrale toekomst.

Zonnepanelen specialisten vergelijken in Roosendaal

U wordt door alle overheden gesteund in het aankopen van zonnepanelen. Bezoek daarom altijd eerst uw Regionaal energieloket en win daar zoveel mogelijk informatie in. U bepaalt vervolgens uw budget en komt naar ons. Wij helpen u aan offertes van vakkundige specialisten uit Roosendaal, zodat u hier allen nog het beste aanbod uit hoeft te kiezen. Neem contact met ons op en bespaar al voordat uw zonnepanelen zijn aangesloten.