Omdat men zich steeds meer gaat bezighouden met duurzame alternatieven in Uithoorn begint het steeds interessanter te worden om zonnepanelen aan te schaffen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen op uw dak? Lees hieronder verder om te weten hoe het allemaal in Uithoorn zit.

Zonnepanelen nodig? Vergelijk eerst!

Prijsopbouw

Als we naar de opbouw van de prijs van zonnepanelen kijken, moeten bepaalde kosten in acht worden genomen. Hierbij kijken we naar:

  • Het materiaal van de panelen en de research hiervan zijn kostbaar.
  • Het arbeidsloon van de installateurs kan flink oplopen en begint bij minimaal €1.200 per werknemer.
  • De beperkte oplage heeft ook een grote invloed op de prijs.
  • De reiskosten van de specialist kunnen oplopen afhankelijk van de afstand naar uw woning.
  • De verplichte btw van 21%. Deze btw kunt u binnen enkele maanden weer terugvorderen.

Kostentabel

Hoeveel u gaat betalen voor uw zonnepaneel systeem is afhankelijk van het vermogen van uw systeem en het aantal panelen dat u aanschaft. De tabel hieronder geeft weer wat de gemiddelde kosten zijn voor het aanschaffen van 5, 10, 15 en 20 zonnepanelen in tegenstelling tot het vermogen en de totale kosten.

Vermogen in Wp

Kosten

5 panelen

1.250

€1.950

10 panelen

2.500

€3.750

15 panelen

3.750

€5.150

20 panelen

5.000

€7.000

Waarom een zonnepanelen specialist in Uithoorn inhuren?

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte zonnepanelen specialist raden wij u aan om te gaan voor een lokale specialist. Een specialist die in Uithoorn gevestigd is, is een stuk goedkoper vanwege de korte rijafstand. Verder is een plaatselijke specialist goed op de hoogte van de regels van de gemeente voor wat betreft vergunningen, subsidies of eventuele vergoedingen.

Is er steun/subsidie in Uithoorn?

De overheid maakt het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker door een deel bij te betalen of door leningen te verstrekken tegen bepaalde voorwaarden. Alhoewel lokale subsidies niet meer worden uitgestrekt, wordt er wel voorlichting en advies gegeven op duurzame projecten. Denk hierbij aan het Steigereiland project.

Stappenplan btw teruggave

Nadat u uw zonnepanelen heeft gekocht kunt u binnen 6 maanden uw reeds betaalde bBtw van 21% terugvorderen door de volgende stappen te ondernemen:

  1. Ga naar deze pagina en meld u aan als ondernemer.
  2. Wacht een reactie van de Belastingdienst af.
  3. Vraag de btw terug

Keurmerken

Keurmerken worden aan zonnepanelen toegekend als ze over de juiste kwaliteiten beschikken. De allerbelangrijkste is het Duitse Tüv keurmerk waarbij de kwaliteit van de panelen gegarandeerd wordt. Verder dient uw panelen nog te beschikken over het Nederlandse CE-keurmerk welke aangeeft dat de panelen aan de eisen van de Europese Unie voldoet. Tenslotte geeft de Zonnekeur keurmerk aan dat uw installateur gecertificeerd is in het installeren van zonnepanelen.

Valkuilen bij aankoop of inhuren specialist

U wilt natuurlijk niet dat er wat fout gaat tijdens uw aankoop van zonnepanelen. Let daarom op de volgende valkuilen:

  • Indien uw vermogen te laag wordt ingeschat zult u alsnog moeten bijbetalen voor extra stroom bij een energieleverancier.
  • Vermijd dure onnodige kosten door uw zonnepanelen aan te schaffen bij een lokale specialist. De reiskosten kunnen namelijk hoog oplopen afhankelijk van de afstand die de specialist moet reizen.

Voordelen

Elke gebruiker van zonnepanelen heeft verschillende voordelen. Ten eerste ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier bij het terugleveren van energie op het energienet. Ten tweede dient er over de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen geen energiebelasting betaald te worden.

Korte checklist

Vergeet voordat u uw zonnepanelen aanschaft niet te letten op de volgende zaken:

  • Maak een schouw van uw dak waarbij de schaduw wordt gecontroleerd en bepaal hoeveel panelen er nodig zijn voor uw huishouden.
  • Vraag na aanschaf van uw panelen de btw terug. Dit kunt u eenvoudig binnen 6 maanden na aankoop doen op de website van de Belastingdienst.

Bespaartips

Om te besparen op de aanschaf van uw zonnepanelen raden we u aan om eerst langs de gemeente te gaan. Hier kunt u nagaan of er lokale initiatieven zijn waar u niet van op de hoogte bent. Over lokaal gesproken, wij raden u aan om altijd een lokale zonnepanelen specialist uit te kiezen. Op deze manier hoeft u geen of minder voorrijkosten te betalen en bespaart u op uw aanschaf.

Zonnepanelen specialisten vergelijken in Uithoorn

De daken in Uithoorn worden steeds vaker voorzien van zonnepanelen en we kunnen verwachten dat dit alleen maar meer zal worden in de toekomst. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak? Wij helpen u met het vergelijken van de verschillende specialisten in Uithoorn. Vraag vandaag nog uw offerte op.