In Mechelen wordt het steeds belangrijker om een duurzame woning te bezitten. Duurzaam leven brengt namelijk flinke besparingen met zich mee en kan ervoor zorgen dat het milieu verbetert. U kunt daarom uw woning aanpassen door een warmtepomp aan te schaffen. De bedrijven in de omgeving hebben voor iedere situatie een goed model in het assortiment zitten, waardoor de overstap naar een gasvrij huis zo geregeld is.

Prijsopbouw

Het aanschaffen van een warmtepomp is een flinke investering. Deze investering is opgebouwd aan de hand van verschillende kostenposten. De eerste is de prijs voor de warmtepomp zelf. Afhankelijk van het model kunt u dit zo duur maken als u zelf wilt. Zo ook met de werkzaamheden die u uit moet voeren om de warmtepomp te kunnen plaatsen. Een bedrijf rekent hiervoor altijd arbeidskosten. Als er een tank ingegraven moet worden, gaan de kosten automatisch hoger zijn dan wanneer er alleen een buitenunit geplaatst moet gaan worden. Onderstaande tabel geeft u een overzicht van de prijzen.

Type warmtepomp Minimale prijs Maximale prijs
Grond-water warmtepomp 10.000 euro 25.000 euro
Water-water warmtepomp 15.000 euro 25.000 euro
Lucht-water warmtepomp 4000 euro 7000 euro
Lucht-lucht warmtepomp 4000 euro 7000 euro

Waarom een warmtepompspecialist in Mechelen inhuren?

Een warmtepompspecialist in Mechelen inhuren is een goede oplossing voor uw duurzame woning. Deze bedrijven weten precies wat er speelt en welke oplossing de beste is voor uw huishouden. Zo kunt u niet alleen advies krijgen over het vermogen dat u moet hebben, maar ook over de besparingen die de warmtepomp met zich mee kan brengen wanneer u de juiste isolatie heeft toegepast. In tegenstelling tot een landelijk bedrijf bent u hierdoor altijd beter uit en kunt u gaan genieten van uw nieuwe aankoop.

Is er steun/subsidie in Mechelen?

De gemeente Mechelen kent twee verschillende stimuleringsleningen voor het verduurzamen van de woning. Zo kunt u de lening afsluiten voor de warmtepomp, maar kunt u ook de woning volledig isoleren. Afhankelijk van het geleende bedrag betaalt u de lening in 10 tot 15 jaar terug, waarna u alleen nog maar winsten gaat behalen op basis van uw energierekening. Bij de tweede lening wordt de terugbetaling bij de schuldrest opgeteld, waardoor de lening pas afgelost hoeft te worden wanneer de woning verkocht wordt.

Stappenplan kopen

Een warmtepomp aanschaffen in Mechelen kan alleen wanneer u de woning op voorhand gaat isoleren. Zonder deze isolatie gaat de warmte namelijk direct weer weg uit de woning en zal de warmtepomp nooit het beloofde rendement op kunnen brengen. Daarbij moet u ook altijd gaan kijken naar het verbruik van uw huishouden. U kunt dan namelijk het vermogen vaststellen, zodat de beste keuze gemaakt kan worden.

Keurmerken en garanties

Een warmtepomp kent verschillende garanties:

  • Productgarantie
  • Installatiegarantie
  • Vermogensgarantie

De periodes waarin de garanties geldig zijn, kunnen per bedrijf in Mechelen verschillen. U moet daarom goed op gaan letten bij welk bedrijf u terecht komt. Ook de voorwaarden moeten hierin meegenomen worden. Het kan namelijk zijn dat bepaalde onderdelen niet onder de garantie vallen.

Valkuilen bij aankoop of inhuren specialist

De grootste valkuil bij de aanschaf van een warmtepomp is het verkeerde model. Het vermogen van de pomp speelt namelijk een grote rol bij de aanschaf, omdat deze ervoor zorgt dat de energiekosten teruggebracht kunnen worden en het gewenste resultaat wordt bepaald. Ook moet u goed opletten wat het bedrijf te bieden heeft. Als deze niet de benodigde keurmerken heeft en u van weinig advies kunt voorzien, is het een verstandige keuze om toch naar een ander bedrijf op zoek te gaan.

Voordelen of terugverdientijd

De warmtepomp geeft u een goede energiebesparing. Doordat er geen gas wordt verbruikt voor het verwarmen van de woning zullen de energiekosten aanzienlijk dalen. Uiteindelijk levert dit een terugverdientijd op van de warmtepomp. U kunt binnen een aantal jaar de volledige warmtepomp hebben terugverdient en aan de hand van de winst ook nog de leningen afbetalen die u heeft afgesloten voor de aanschaf.

Korte checklist

Op uw checklist moeten een aantal zaken staan. Zo moeten de werkzaamheden van de isolatie uitgevoerd worden, moet een eventuele vergunning aangevraagd zijn en moet u ervoor zorgen dat de lening rond is. Wanneer u alles van uw checklist afstreept, kunt u ervoor zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien en de warmtepomp altijd het gewenste rendement kan behalen.

Bespaartips

Door zelf veel werkzaamheden uit te voeren kunt u veel kosten besparen bij de aanschaf van een warmtepomp. Zo kunt u uw woning zelf gaan isoleren en eventueel al graafwerkzaamheden voorbereiden. De arbeidskosten dalen hierdoor. Ook een bedrijf in de buurt van Mechelen inhuren kan flink wat kosten besparen. Door gebruik te maken van een van de leningen bespaart u op korte termijn ook geld, maar dit moet u later weer terugbetalen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Mechelen

Zelf bekijken wat de bedrijven in Mechelen rekenen voor het plaatsen van een warmtepomp? Ontdek het dan snel door de kosten op te vragen via de vergelijkingstool. De prijsopgaven naast elkaar leggen geeft u een helder beeld van de mogelijkheden en zorgt tevens voor een extra besparing bij de aanschaf.