Wie een website heeft voor zijn of haar bedrijf realiseert zich doorgaans niet dat het heel belangrijk is dat een website goed wordt geschreven. Een website waar taal- en spelfouten op staan oogt onprofessioneel. Daarnaast leest deze website niet lekker waardoor klanten afhaken nog voordat u ze heeft kunnen binnenhalen. We keken voor u naar de kosten van een tekstschrijver. Daarnaast keken we voor u naar zaken die de prijs van een tekstschrijver beïnvloeden.

Hoeveel betaalt u voor een tekstschrijver

We vroegen meerdere tarieven op van tekstschrijvers. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven.

Wat voor werk wilt u laten uitvoeren Hoe vindt de uitbetaling plaats Wat is de prijs
Teksten voor een blogpagina Per woord 0,01 tot 0,015 euro
Teksten voor een website Per woord 0,01 tot 0,05 euro
Teksten redigeren Per woord 0,01 tot 0,015 euro
Minimale kosten: €0,01 per woord
Gemiddelde kosten: €0,03 per woord Deze klus kost gemiddeld tussen de: €0,01 en €0,05 per woord
Maximale kosten: €0,05 per woord

Een vindbare tekst schrijven

Een van de redenen waarom u het beste een tekstschrijver inhuurt voor een opdracht is dat deze vindbare teksten kan schrijven. Het gaat hierbij om teksten waarbij op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van SEO’s. Dit zijn zoekwoorden die de lezer invoert bij de zoekmachine van de computer. Aan de hand daarvan wordt een tekst gevonden door de zoekmachine. Een tekst met deze woorden op de juiste plek wordt dan ook bovenaan de zoekresultaten op een website geplaatst. Een tekstschrijver kan dan voor u ook het verschil maken tussen een website die verdwijnt in de grijze massa en een website die eruit springt.

 

Als er haast bij geboden is

Heeft u een opdracht die u eigenlijk gisteren al af wilde hebben dan is het zaak dat u een schrijver zoekt die spoedopdrachten aanneemt. Een spoedopdracht is een klus die de tekstschrijver erbij neemt naast de vaste werkzaamheden waar hij of zij al mee bezig was. Een spoedopdracht kent dan ook een hoger tarief omdat de schrijver daar vaak nog in de avond uren mee bezig zal zijn. Denkt u eraan dat u een opdracht dus het beste met een ruime tijd vooraf kunt indienen bij een schrijver, dit om deze extra kosten te voorkomen. Houdt u er ook rekening mee dat niet iedere tekstschrijver spoedopdrachten aanneemt.

 

Teksten met een specifieke inhoud

Wanneer u teksten heeft met een specifieke inhoud zult u daar in een aantal gevallen ook meer voor moeten betalen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de tekst die over een specialistisch medisch onderwerp gaat. Deze teksten worden veelal geschreven door tekstschrijvers die zelf een medische achtergrond hebben. Deze schrijvers zullen door hun opleiding en hun expertise een hoger tarief berekenen. Wanneer u kijkt naar de prijs van teksten voor een website komt dit punt duidelijk naar voeren. Een tekstschrijver zal voor een algemeen onderwerp tussen 1 en 2 eurocent per woord berekenen terwijl een schrijver voor een specifiek onderwerp tussen 2 en 5 eurocent per woord in rekening brengt.

 

Ervaring die de prijs betaalt

Als u een tekstschrijver in dienst neemt betaalt u een bepaald bedrag voor de ervaring die de tekstschrijver heeft. Heeft de schrijver eigenlijk pas een paar maanden ervaring en is de opbouw van de teksten nog niet voldoende dan zal er een lager tarief worden gevraagd. In dat geval is een tarief van 1 eurocent per woord heel acceptabel. Heeft de schrijver al meerdere jaren ervaring dan ziet u dat terug in de opbouw van de teksten die geschreven zijn. In dat geval bent u meer kwijt voor het werk van de schrijver. Een dergelijke tekst kost u doorgaans 1,5 eurocent tot 2 eurocent per woord.

 

Voordelen van een tekstschrijver

Het inhuren van een tekstschrijver heeft voor u behoorlijk wat voordelen. Een van deze voordelen is dat u zelf, zonder inzicht in tekstopbouw, een goed vindbare website kunt opstellen. Uw website is correct geformuleerd en er is gebruik gemaakt van de algoritmes zoals die door zoekmachines gebruikt worden. Op die manier wordt door de juiste zoekwoorden uw website gelijk herkend. U krijgt nieuwe klanten voor uw bedrijf zonder dat u er verder veel promotie in hoeft te steken. Een ander voordeel is dat veel tekstschrijvers naast schrijven ook aan redigeren doen. Dat ziet u terug in het resultaat van hun werk. De teksten zullen nagenoeg foutloos zijn.

 

Nadelen van een tekstschrijver

Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een tekstschrijver moet u ervan uit kunnen gaan dat de schrijver geen plagiaat pleegt. Plagiaat wil zeggen dat er teksten worden overgenomen die door een andere schrijver zijn opgesteld. Daarmee wordt inbreuk gemaakt op het auteursrecht. Wanneer dit het geval is kunt u een strenge boete krijgen wanneer de plagiaat wordt vastgesteld. Het is dus zaak dat u een tekstschrijver zoekt die goede reviews heeft van eerdere klanten. Wanneer u twijfelt kunt u inzage in de portfolio van de tekstschrijver vragen.

 

De prijzen vergelijken

Wanneer u een tekstschrijver zoekt doet u er goed aan om eerst tarieven op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt gelijk meerdere vrijblijvende prijsopgaven om te vergelijken. Dit levert u een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.