Tegenwoordig is het van groot belang om als ondernemer te beschikken over een optimaal functionerende website voor uw bedrijf. Door middel van WordPress bespaart u niet alleen op de kosten door zelf gratis op eenvoudige wijze een website te maken, maar het is ook het populairste platform voor het creëren van volwaardige websites die door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. Maar wat zijn nou precies de kosten voor het laten maken van een website met WordPress? U leest het allemaal hieronder.

Minimale kosten: €500
Gemiddelde kosten: €4000 Deze klus kost gemiddeld tussen de: €2000 en €6000
Maximale kosten: €15000

WordPress

WordPress kan worden omschreven als een opensource software die wordt gebruikt om gemakkelijk en snel volledige websites mee te maken. WordPress functioneert onder de voorwaarden van de General Public License (GPL). WordPress is bedacht door Matthew Mullenweg maar het programma is ontwikkeld in een groot teamverband van verschillende professionals. WordPress is gratis, gebruikersvriendelijk en makkelijk te gebruiken door zowel ervaren programmeurs als onervaren nieuwkomelingen waarbij de inhoud van de website op eenvoudige wijze kan worden gewijzigd of bijgevuld door de gebruiker. Het programma wordt op uw eigen webserver geïnstalleerd via wordpress.org. U kunt ook via wordpress.com zelf een website starten middels hosting en een sub-domein. De programmeertaal waar gebruik van wordt gemaakt is de welbekende PHP en de database MySQL. Er kan maar 1 website worden beheerd per WordPress installatie. Gaat u meerdere websites laten maken? Dan is WordPress Multisite een geschikte keuzen voor u. WordPress wordt tegenwoordig voornamelijk door ZZP’ers en bloggers gebruikt.

 

Opbouw prijs website

Als het om de prijs voor het laten maken van een website gaat, geldt over het algemeen dat hoe hoger de prijs, hoe meer extra functies u kunt verwachten. De opbouw van de prijs voor het creëren van een website bestaat uit een aantal factoren, namelijk:

  • Uurtarief van de webdeveloper: Het uurtarief verschilt per webdeveloper en hangt voornamelijk af van de complexiteit van de website maar ook van de ervaring van de webdeveloper, de kennis en de overheadkosten van het bedrijf.
  • Design van de website: Bepaalde designs vergen meer tijd, kennis en creativiteit waardoor de kosten per design of thema ook hoger kunnen uitvallen.

Kosten

Wat het laten maken van een volwaardige en optimaal functionerende website gaat kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Denk zo niet alleen aan uw budget en financieringsmogelijkheden maar voornamelijk aan uw persoonlijke wensen. De kosten hangen namelijk af van de functies waarover de website moet beschikken en het thema of design. Hieronder treft u een overzicht van de kosten voor het laten maken van een website met WordPress afhankelijk van de grootte van de installatie.

 

Installatiegrootte Kosten
Kleine/Simpele WordPress website €500 tot €2.500
Gemiddelde/Professionele WordPress website €2.500 tot €7.500
Ingewikkelde WordPress website €7.500 of hoger

Kleine simpele WordPress website

Een kleine of simpele WordPress website kost u gemiddeld €500 tot €2.500 per website, waarbij een volledige website binnen 1 dag tot een week gereed kan zijn. Hier vallen kosten zoals het ontwerp van het logo of de huisstijl vaak niet onder. Dergelijke websites kunnen vaak eenvoudig door verschillende ontwikkelaars worden gemaakt tegen een uurtarief van €30 tot €50.

 

Gemiddelde/professionele WordPress website

Een professionele website kost gemiddeld €2.500 tot €7.500 waarbij de website vaak wordt gemaakt door het inhuren van zowel een programmeur als een designer. Vaak betreft het grotere projecten die meer tijd en voorbereiding in beslag neemt. Het gemiddeld uurtarief voor het inhuren van dergelijke ontwikkelaars is €50 tot €75.

Ingewikkelde WordPress website

Een ingewikkelde WordPress website kost al gauw €7.500 of hoger. De kosten kunnen oplopen tot wel €100.000. Vaak gaat het hierbij om grote ingewikkelde projecten met een hoge complexiteitsgraad. Denk hierbij aan systemen gemaakt op maat, speciale plug-ins, widgets, usability testen en marktonderzoek. Vaak gaat het om websites van de overheid of grote webshops. Een ontwikkelaar die dergelijk project kan realiseren kost u gemiddeld €75 tot €125 per uur.

Bijkomende kosten

Nadat de website gereed is, komen er nog een aantal kosten bij. Zo dient u rekening te houden met de professionele afbeeldingen die nodig zijn en eenvoudig via professionele stockfoto’s kunnen worden gekocht voor €5. Ook het laten ontwikkelen van professionele webteksten tegen een gemiddeld bedrag van €40 tot €125 per uur, afhankelijk van de freelancer. Daarnaast dient u ook de Premium plug-ins in acht te nemen, welke voor €15 tot €50 per stuk te koop zijn. Ook belangrijk zijn de kosten voor de domeinnaam extensie tegen €5 tot €30 per maand, de software voor het testen van de website voor €10 tot €50 per maand en het inhuren van een SEO’er tegen een uurtarief van €50 tot €125 per uur.

 

Voor- en nadelen website maken met WordPress

De verschillende voordelen die verbonden zijn aan het laten maken van een website middels WordPress zijn als volgt:

 

Voordelen Nadelen
Gratis te downloaden, installeren en gebruiken Hackers vinden makkelijk nieuwe lekken indien u niet telkens de laatste versie update
Gebruikersvriendelijk en kan door iedereen worden gebruikt. Gebruikt u meerdere plug-ins of staat de website op 1 server, dan kan WordPress verschijnselen van traagheid tonen.
Groot aanbod aan templates en plug-ins voor extra functionaliteiten. Er is regelmatig onderhoud nodig door telkens de nieuwe versie van WordPress te updaten.
WordPress is SEO vriendelijk. Als er verschillende ontwikkelaars tegelijk werken aan 1 code kan dit onderling voor conflicten zorgen.
Het programma is betrouwbaar en veilig. Er zijn veel plug-ins ontworpen door amateurs of hobbyisten die niet worden onderhouden of slechte code bevatten.
WordPress wordt door meerdere mediakanalen ondersteund. Er zijn veel amateur ontwikkelaars die zich als professioneel voordoen van WordPress.
Er komen telkens nieuwe verbeterde versies op de markt.

Vergelijk offertes

Bent u blogger of een zzp’er en overweegt u het laten maken van een nieuwe website waarvan de kwaliteit goed is en de kosten relatief laag? Dan is het maken van een website door middel van WordPress de ideale oplossing. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuwe website aan de hand van uw persoonlijke wensen? Neem dan gerust contact op met ons en vraag om uw gratis offerte.