U bent vast al bekend met Weebly, de populaire Amerikaanse hostingssite waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken om hun websites naar behoren te laten functioneren. Aangezien Weebly binnen een korte periode zo bekend is geworden, is het de moeite waard om het kostenplaatje nader onder de loep te nemen. Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten maken van een website middels Weebly? Lees dan hieronder verder om er alles over te weten.

Minimale kosten: Gratis
Gemiddelde kosten: €8 per maand Deze klus kost gemiddeld tussen de: €4 en €12 per maand
Maximale kosten: €25 per maand

Weebly

Weebly is te omschrijven als een webhostingdienst afkomstig uit Amerika. Aangezien Weebly een bekend programma is, wordt deze door meer dan 12 miljoen gebruikers wereldwijd gebruikt. Weebly maakt het mogelijk om zelf op eenvoudige wijze een goed functionerende website te bouwen zonder enige professionele ervaring. De ontwerpen die worden aangeboden zijn simpel en worden weergeven door middel van eenvoudig te gebruiken keuzemenu’s met de gewenste onderwerpen. Weebly is te gebruiken door zowel professionele ontwikkelaars als door onervaren freelancers. Dit programma is voornamelijk ideaal voor het verkopen van goederen en producten op kleinere schaal. Denk zo bijvoorbeeld aan een online webshop.

Opbouw prijs website

De prijs van het opmaken van een website is afhankelijk van de minimale functionaliteiten waarover de website dient te beschikken. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat hoe hoger de prijs is, des te meer u kunt verwachten van het eindproduct. Denk zo aan extra functionaliteiten die uw website nog optimaler doen functioneren. De prijs van het maken van een website bestaat uit de volgende 2 onderdelen:

  • Uurloon van de websiteontwikkelaar: Elke websiteontwikkelaar rekent een uurtarief gebaseerd op de complexiteit van de klus. Het tarief verschilt per ontwikkelaar en is verder nog afhankelijk van de ervaring en expertise.
  • Het design van de website: Het thema of design van de website is bepalend voor de prijs, aangezien het ontwikkelen van een complex design meer tijd en energie in beslag neemt.

 

Kosten

De kosten voor een volwaardige website middels Weebly is afhangend van verschillende factoren. Denk zo niet alleen aan het beschikbare budget en de financieringsmogelijkheden, maar ook aan uw persoonlijke wensen en eisen. Hoe meer functionaliteiten, hoe meer u gaat betalen. Hieronder treft u de gemiddelde maandelijkse kosten van Weebly abonnementen gebaseerd op de grootte van het pakket.

 

Pakket Weebly Opslag Kosten
Klein 500 MB Gratis
Standaard 500 MB €5
Groot Onbeperkt €12
Extra groot Onbeperkt €25

 

Het is helaas niet meer mogelijk om een proefperiode aan te vragen bij Weebly. Hierboven is op te merken dat er ook een klein pakket beschikbaar is waarbij er geen kosten zijn. Hierbij dient u wel rekening te houden met geforceerde Weebly advertenties, dat er geen optie is voor een online winkel of gebruiken van andere extra’s. Het gaat hierbij enkel om het basispakket.

 

Bijkomende kosten Weebly

Nadat de website geheel klaar is, zijn er nog wat kosten waar u rekening mee dient te houden. Hieronder treft u de gemiddelde bijkomende kosten in een overzichtelijk tabel.

 

Service Details Kosten
Professionele afbeeldingen Stockfoto’s, video’s en afbeeldingen die ingekocht kunnen worden voor uw website. €5 per stuk
Professionele webteksten Elke freelancer hanteert een verschillend uurtarief. €40 tot €125 per uur
Premium plug-ins Extra plug-ins voegen extra functionaliteiten aan uw website toe. €15 tot €50 per stuk
Domeinnaam extensie Maandelijkse kosten voor de domeinnaam. €5 tot €30 per maand
Testen van de software De software dient regelmatig getest te worden. €10 tot €50
Uurtarief SEO Het tarief verschilt per SEO. €50 tot €125

 

Voor- en nadelen website maken met Weebly

Door uw website te laten hosten middels Weebly kunt u rekenen op een aantal voor- en nadelen. Denk zo aan de volgende punten:

 

Voordelen Nadelen
Weebly is eenvoudig te gebruiken en daarnaast ook klantvriendelijk. De mailbox kosten worden meestal niet aangegeven op de offerte maar die krijgt u pas op de factuur te zien.
Weebly beschikt over allerlei webshop-functionaliteiten. Vaak is de pakketprijs exclusief de kosten voor een domeinnaam.
U treft een ruim aanbod aan zeer moderne designs. Er is geen Nederlandse ondersteuning beschikbaar voor Weebly aangezien er gebruik wordt gemaakt van Amerikaanse servers.
Een uitgebreide appstore met verschillende handige extra plug-ins. U bent niet zelf de officiële eigenaar van de website.
Weebly is niet alleen voor professionele ontwikkelaars maar ook onervaren freelancers. Een website die over een .nl domeinnaam beschikt kan niet naar Weebly verhuisd worden.

 

Bespaartips

Besparen op bouwen van een website is eenvoudig. Zo kunt u een template gebruiken om zelf de website op te bouwen. Weebly heeft ruim 15.000 gratis modules waar u uit kunt kiezen en de modules waar u voor moet betalen kosten vaak niet zo veel. Daarnaast bespaart u op de kosten door de website zelf aan te passen in plaats van de aanpassingen telkens door te sturen naar de webdesigner. Verder kunt u nog besparen door gratis programma’s te gebruiken om de website te onderhouden en is het een slim idee om uw eigen SEO-er te zijn. Er zijn verschillende manieren waarop u uw website een hoge ranking kunt geven in de meeste zoekmachines. Kies verder een goedkope extensie voor uw domeinnaam of begin eerst met een klein pakket. Later kunt u het pakket altijd uitbreiden naar extra functionaliteiten, meer opslag en dergelijke.

 

Vergelijk offertes

Bent u geïnteresseerd in het laten bouwen van een website of webwinkel en is uw budget beperkt? Dan is het gratis programma Weebly de ideale oplossing, aangezien u een website op maat kunt verwachten maar met een redelijk laag kostenplaatje vergeleken met andere Content Management Systemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het bouwen van uw eigen website? Neem dan gerust contact op met ons en vraag om uw vrijblijvende offerte zodat wij u helpen aan de beste ontwikkelaars in uw regio.