Niets is vervelender dan een lege telefoon als u onderweg bent. De smartphone is in het dagelijks leven niet meer weg te denken en de vele apps die erop gebruikt worden, vreten natuurlijk stroom. Om u onderweg de mogelijkheid te geven uw telefoon op te laden zonder dat er een stopcontact in de buurt is, kunt u een powerbank aanschaffen. Door deze altijd bij u te hebben, heeft u altijd een manier om te zorgen dat uw batterij genoeg gevuld is. U wilt natuurlijk niet zonder stroom komen te zitten als u uw navigatie op de telefoon gebruikt om de weg te vinden. Als het op de prijzen voor powerbanks aankomt, kan dit nogal verschillen. Dit komt vooral door het aantal apparaten dat u ermee op kunt laden.

Minimale kosten: €12,95
Gemiddelde kosten: €50 Deze klus kost gemiddeld tussen de: €25 en €75
Maximale kosten: €554

Prijsopbouw

De prijs van de powerbanks hangen van een aantal zaken af. Als u bijvoorbeeld meer dan 1 apparaat met de powerbank op kunt laden, betaalt u hiervoor vaak al meer dan een simpele powerbank waar slechts 1 apparaat mee op te laden is. De powerbanks kunnen ook enorm in grootte variëren en zijn in verschillende stroom hoeveelheden te koop. Dit laatste wordt met mAh aangeduid en hoe hoger dit getal is, hoe vaker u een apparaat op kunt laden. De powerbanks zijn vanaf €7,50 te koop en kunnen tot €554,- kosten.

 

Budget Gemiddeld Duur
Powerbank voor 1 apparaat €7,50 €42,- €99,99
Powerbank voor meerdere apparaten €12,- €55,- €554,-

 

Powerbanks zijn ontwikkeld om u alle mogelijke gebruiksgemak te kunnen bieden. Ze hebben uw apparaat in een mum van tijd wederom opgeladen. Door te kiezen voor een powerbank waar u meer apparaten op aan kunt sluiten, kunt u naast uw telefoon bijvoorbeeld ook uw tablet of zelfs laptop opladen. Het is maar net welke powerbank u aanschaft. Het verschil in prijzen zit ook vooral in het aantal mAh. Hoe meer mAh hoe vaker u uw telefoon op kunt laden. De powerbanks zijn in verschillende kleuren en maten te verkrijgen en zo is er altijd een powerbank die aansluit bij uw behoeften en voorkeuren. Een van de bekendste merken als het op de powerbank aankomt, is Trust. Dit merk kent u vast wel van de computer accessoires. Trust maakt betrouwbare en goede powerbanks die ook nog eens goed betaalbaar zijn. De powerbanks van Trust zijn daarbij ook vaak mooi compact en kunt u dus overal eenvoudig mee naartoe nemen.

 

3 opties voor een Powerbank

Budget: Als u op zoek bent naar een goede en toch betaalbare powerbank dan heeft Trust een powerbank in het assortiment die u voor €12.95 kunt kopen. U heeft dan wel de beschikking over een powerbank die 1 aansluiting heeft en heeft de mogelijkheid om uw telefoon 2 maal op te laden.

 

Gemiddeld: Wanneer u een powerbank met meerdere aansluitingen wilt hebben, dan kunt u kiezen voor een powerbank waar u meer telefoons mee op kunt laden. Deze powerbank heeft dan ook meer mAh en kan uw telefoon dan ook vaker opladen voordat deze leeg is. Voor dit type betaalt u meestal tussen de €40,- en €60,-.

 

Duur: Mocht u voor een zeer uitgebreide powerbank kiezen, dan kunt u hiernaast uw telefoon ook uw tablet en zelfs laptop op aansluiten. Zo’n powerbank heeft dan natuurlijk ook hogere mAh’s en heeft daardoor meer kracht en stroom om dit te realiseren. Zo’n dure powerbank kost ergens tussen de €100 en €460,- afhankelijk van het type en hoeveel kracht en stroom u nodig bent.

Voor- en nadelen

Er zijn natuurlijk plus- en minpunten bij een powerbank te bedenken. Door goed de specificaties en de voor- en nadelen door te lezen, komt u vanzelf tot de conclusie welke powerbank het beste bij u past. Als u enkel uw telefoon er mee wilt opladen, heeft u een andere powerbank nodig dan wanneer u zowel uw telefoon als uw laptop en tablet ermee wilt opladen. Door voor uzelf een korte lijst te maken wat u van een powerbank verwacht, kunt u eenvoudig kiezen welke hier het beste bij aansluit.

 

Eenvoudig Uitgebreid Luxe
Voordeel Compact en overal eenvoudig mee naartoe te nemen Meerdere aansluitingen, genoeg kracht om meerdere keren apparaten op te laden Veel stroom om meerdere grote apparaten op te laden, strak design
Nadeel Vaak 1 aansluiting en soms bij meerdere aansluiting niet genoeg capaciteiten om meer op te laden. Powerbank zelf opladen kost ook tijd, Kan vaak een smartphone 3 keer helemaal opladen Vaak grotere powerbank die niet makkelijk mee te nemen is overal naartoe

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Als het op de prijs van een powerbank aankomt, zijn er een aantal functies die het product duurder maken. U moet hierbij denken aan het aantal aansluitingen dat deze heeft, hoe hoog de mAh’s zijn en hoe groot deze is. Als u een powerbank wilt die compact is, maar wel de kracht heeft van een grote powerbank, betaalt u hiervoor automatisch meer dan voor een compacte powerbank met 1 aansluiting. Bekijk dus goed wat u nodig heeft en pas de selectie van powerbanks hierop aan.

Ga niet voor het nieuwste model: Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe powerbank zult u merken dat de nieuwste modellen altijd een zeer hoge prijs hebben. Dit terwijl 1 model eerder niet veel verschilt met de nieuwe, maar qua prijs wel aantrekkelijker is. Kijk dus altijd naar een wat ouder model die bijna net zoveel te bieden heeft als het nieuwe model.

Houd de aanbiedingen in de gaten: Zo nu en dan komen de powerbanks ook in de aanbieding. Hiervoor kunt u verschillende webwinkels in de gaten houden. Dit kan namelijk best wat geld schelen. Sommige winkels hebben bijvoorbeeld een actie waarbij u geen btw betaalt of doen aan Black Friday, waarbij u mooie deals kunt scoren.

Hoe kunt u geld besparen op een powerbank

Als u echt een powerbank nodig bent, kunt u goed bedenken welke u nodig heeft. Maak een selectie van functies en zoek hier de juiste powerbank bij. Er zijn genoeg functies die overbodig zijn, waar u wel voor betaalt. Door enkel te kiezen voor wat u nodig bent, kunt u aardig wat geld besparen. Vergelijk ook verschillende powerbanks met elkaar en kijk hierbij naar de prijs-kwaliteit verhouding.