7x Tips Sim Only

Er wordt in Nederland steeds vaker gekozen voor een Sim Only abonnement. Tegen een relatief lage prijs kun jij iedere maand opnieuw genieten van veel belminuten, sms’jes en internetdata. U kunt daarbij zelf bepalen hoeveel u nodig denkt te hebben. Maar, waar dient u eigenlijk op te letten bij het aanschaffen van een Sim Only abonnement? Wij zetten hieronder 7 tips op een rijtje om verzekerd te zijn van het beste en goedkoopste Sim Only abonnement.

 

Wat is Sim Only?

Een Sim Only abonnement voorziet u maandelijks in een aantal belminuten, sms’jes en internetdata. Deze kunt u van tevoren zelf bepalen en allemaal aanschaffen in een bundel. Deze bundel is los aan te schaffen van uw telefoon. Het is dus belangrijk dat u zelf in het bezit bent van een mobiele telefoon of deze eerst aanschaft. Een Sim Only abonnement beschikt enkel over een simkaart. De telefoon zit niet in het abonnement inbegrepen en hoeft u dus ook niet maandelijks af te betalen. Wanneer u voor een goedkopere telefoon kiest bent u al met al een stuk goedkoper uit.

 

Welke voordelen heeft een Sim Only abonnement?

De reden waarom een Sim Only abonnement tegenwoordig zo populair is, is vanwege de vele voordelen. Zo hoeft u maandelijks geen kosten te betalen om uw telefoon af te kopen en kunt u zo vaak als u wilt van telefoon wisselen. Hieronder sommen wij de voor- en nadelen van een Sim Only abonnement op. Bent u nog niet overtuigd? Dan kunt u op basis van deze zaken een weloverwogen keuze maken.

 

Voordelen Sim Only Nadelen Sim Only
Tijdens uw abonnement kunt u zelf een telefoon kiezen of van telefoon veranderen. Een nieuwe telefoon is vaak minder voordelig in combinatie met Sim Only.
Uw abonnement kunt u vaker veranderen of eerder opzeggen. Buiten uw bundel bellen of internetten kan hoog oplopen in prijs.
U heeft geen BKR-registratie en maandelijks een stuk minder kosten. Kijk van tevoren wel of er een goede internetverbinding inbegrepen is. Vaak betaalt u hier iets meer voor.

 

7 tips voor het beste Sim Only abonnement

Om uiteindelijk tot een weloverwogen keuze te komen, is het belangrijk dat u rekening houdt met meerdere zaken. De kans is groot dat u ontzettend veel Sim Only abonnementen tegenkomt. Zie dan nog maar eens een goede keuze te maken. Hieronder geven wij u 10 tips om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw abonnement.

1. Kies een langere abonnementsduur

Een langere duur van uw telefoonabonnement zal waarschijnlijk goedkoper zijn. Zo heeft u vaak de keuze uit een abonnement van 1 of 2 jaar. Een provider heeft natuurlijk baat bij een langer abonnement, omdat zij zich op deze manier langer aan u kunnen binden. Zo kunt u ook profiteren van een lagere abonnementsprijs. Kies dus voor een tweejarig abonnement als u voordeliger uit wilt zijn en kies voor een eenjarig abonnement als u tijdig wilt wisselen.

 

2. Let op de minimumduur van een telefoongesprek

Veel providers ronden de duur van een telefoongesprek naar boven af. Let er dus op dat u een abonnement kiest met voldoende belminuten. Belt u gemiddeld 200 minuten per maand? Kies dan een bundel waarbij u minimaal 225 of 250 minuten hebt. Zo zult u niet snel over uw bundel heen gaan, wat waarschijnlijk duurder uit zal vallen.

 

3. Kies voor een virtuele provider

Een virtuele provider, zoals Tele2, Hollandsnieuwe en Simyo, zullen vaak goedkoper uitvallen dan de beheerders van hun netwerk. Denk hierbij aan Vodafone of KPN. Deze virtuele providers hebben minder naamsbekendheid en zullen ook eerder stunten met prijzen. Grote kans dat u een goedkoper abonnement vindt bij zo’n provider.

 

4. Kunt u maandelijks opzeggen?

Sommige mensen hebben baat bij een abonnement dat zij maandelijks op kunnen zeggen. Zij zijn bijvoorbeeld op zoek naar een abonnement van korte duur. Let er daarbij goed op of u minimaal een jaar vast zit aan dezelfde provider of maandelijks uw contract kunt beëindigen. De keuze voor maandelijks opzeggen zal echter niet goedkoper zijn.

 

5. Let goed op de algemene voorwaarden

Het is belangrijk om van tevoren goed op de kleine lettertjes te letten. Lees de algemene voorwaarden goed door en voorkom verrassingen achteraf. Sommige providers hanteren bijvoorbeeld een flinke prijs wanneer u buiten uw bundel belt of internet. Daarentegen zullen andere providers ervoor kiezen om de snelheid van het internet terug te schroeven. Wanneer u niet extra wilt betalen kunt u voor de tweede optie kiezen.

 

6. Kijk welke simkaart uw telefoon ondersteunt

Let voor de aanschaf van een Sim Only abonnement goed op de simkaart. De meeste telefoons zullen tegenwoordig simlock vrij zijn, maar dit is niet altijd het geval. Als uw telefoon niet simlock vrij is kunt u dit vaak bij uw provider laten regelen. Daarnaast is het belangrijk dat u voor een simkaart kiest die uw telefoon ondersteunt. Hierbij heb je bijvoorbeeld een micro-sim en een nano-sim.

 

7. Trap niet in kortingen voor de eerste maanden

Waarschijnlijk zult u ook abonnementen tegenkomen waarbij u de eerste maanden een grote korting krijgt. Probeer hier niet te veel op te letten. Kijk goed naar de kosten die u uiteindelijk gemiddeld per maand kwijt bent. Probeer op deze manier alle abonnementen te vergelijken. Een korting klinkt vaak aantrekkelijk, maar hierdoor zal de prijs in de andere manden wellicht iets hoger komen te liggen. Dit is natuurlijk om de korting te compenseren.