Het is niet altijd even eenvoudig om een goede marketingadviseur in te huren, aangezien er zoveel verschillende zaken zijn die van groot belang zijn. Zo dient u niet alleen te kijken naar de ervaring en de academische achtergrond van de marketingadviseur, maar zijn er vele andere zaken die belangrijk zijn. Door hieronder verder te lezen treft u een handige checklist die u kunt hanteren tijdens het hele proces van het inhuren van een marketingadviseur.

 

Wat doet een marketingadviseur?

Een marketingadviseur kan op simpele wijze worden omschreven als iemand die als beroep advies verleent aan bedrijven over de keuze, ontwikkeling en uitvoering van marketinguitingen aan uw specifiek doelgroep. Dit advies geschiedt op professionele en onafhankelijke wijze. Daarnaast stelt de marketingadviseur hele marketingcampagnes op, voert deze uit en blijft deze vervolgens ook onderhouden. Ook is een marketingadviseur goed in het verzorgen van advies over brand management en het op creatieve wijze oplossen van marketing gerelateerde problemen binnen bedrijven. Marketingadviseurs werken meestal in communicatie-, marketing- of reclamebureaus. Daarnaast werken er ook veel marketingadviseurs als freelancer. Elke marketingadviseur is vrij om zelf hun eigen tarief te bepalen, waardoor het tarief flink verschilt per marketingadviseur.

Voor- en nadelen inhuren marketingadviseur

Er zijn zowel goede als slechte kanten tijdens het inhuren van een marketingadviseur. Hieronder treft u een tabel waarbij u op overzichtelijke wijze kunt nagaan wat de verschillende voor- en nadelen zijn van het inhuren van een marketingadviseur.

 

Voordelen Nadelen
Tijd- en geldbesparing door uw marketingwerkzaamheden aan een professioneel uit te besteden. Het is niet goedkoop om een goede marketingadviseur in te huren.
Uw bedrijf krijgt een professionele en verfrissende look. U kunt als klant geen controle of invloed uitoefenen op het eindresultaat.
Het vertrouwen met de klant wordt bevorderd aangezien uw bedrijf of merk er professioneler uit gaat zien. Een externe marketingadviseur weet niet alles af van uw bedrijf wat wel noodzakelijk kan zijn voor het op optimale wijze verrichten van de verschillende marketingwerkzaamheden.
Marketingadviseurs weten goed om te gaan met de meest essentiële marketingprogramma’s. Indien de marketingadviseur niet over een geschikte academische achtergrond beschikt, kunt u ook geen kwalitatief goed werk verwachten.
U kunt een constante marketing verwachten voor uw bedrijf die tevens uniform is.
Hele marketingcampagnes worden niet alleen opgesteld maar ook uitgevoerd en onderhouden door de marketingadviseurs.
U kunt meer klanten verwachten dankzij de diensten van een goede marketingadviseur.

 

Checklist inhuren marketingadviseur

Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee moet houden tijdens het inhuren van een marketingadviseur. Hieronder treft u een handige checklist die u kunt hanteren om het proces te vergemakkelijken.

 

Check of de marketingadviseur beschikt over voldoende ervaring

Ga na in hoeverre de marketingadviseur ervaren is door meer informatie te zoeken over de marketingadviseur. Doe een grondige online zoektocht of vraag aan kennissen, familie en vrienden of iemand de marketingadviseur kent. Zo kunt u tevens nagaan hoe de oude klanten de samenwerking met de marketingadviseur heeft ervaren.

 

Check wat de achtergrond is van de marketingadviseur

Het is belangrijk dat de marketingadviseur beschikt over de correcte academische achtergrond, aangezien dit een vrij beroep betreft en dus iedereen zichzelf zomaar een marketingadviseur kan noemen. Vraag aan de marketingadviseur wat de achtergrond is die hij of zij heeft genoten.

 

Vergelijk eerst verschillende offertes

Vraag eerst verschillende offertes aan bij zoveel mogelijk marketingadviseurs om zo voldoende vergelijkingsmateriaal te kunnen hebben. Na het maken van een vergelijking kunt u aan de hand van de beste offerte een voordelig bod selecteren. Zo bent u ook op de hoogte van de algemene prijzen op de huidige markt.

 

Check of de marketingadviseur lokaal gevestigd is

Een marketingadviseur die lokaal is die zal geen of weinig kilometerkosten in rekening brengen vergeleken met een landelijke marketingadviseur die lange afstanden moet reizen om naar uw afspraak te komen. Bespaar op deze onnodige kosten door het kiezen van een lokale marketingadviseur.

 

Check in hoeverre de marketingadviseur een gratis kennismakingsgesprek aanbiedt

De meeste marketingadviseurs bieden een kosteloos proefgesprek aan waarbij het mogelijk is om aan te voelen wat u kunt verwachten van de samenwerking met de desbetreffende marketingadviseur voordat u officieel de offerte accepteert. Maak hier indien mogelijk gebruik van.

 

Check of u een offerte op maat kunt aanvragen

Vraag een offerte op maat aan zodat de marketingadviseur een prijs kan bepalen die gebaseerd is op de specifieke grootte, omvang, complexiteit en deadline van uw opdracht. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent.

 

Check of de marketingadviseur met een planning werkt

Een goede marketingadviseur gaat met een nauwkeurige planning te werk die gefocust is op het taakgericht werken richting de afgesproken deadline. Vaak is het mogelijk om deze planning op te vragen zodat u ook een beeld kunt krijgen van wanneer u de opdrachten kunt verwachten.

 

Check of er een positieve eerste indruk is of een persoonlijke klik

Een marketingadviseur die geen positieve persoonlijke eerste indruk maakt zal ook geen kwalitatief hoge eindresultaten leveren. Ook kunt u niet verwachten dat de samenwerking met de marketingadviseur plezierig zal zijn als er vanaf het eerste moment al geen persoonlijke klik is.

 

Check in hoeverre er nog extra kosten te verwachten zijn

Het komt vaak voor dat u bij het ontvangen van de eindfactuur opmerkt dat er nog extra kosten zijn bijkomen sinds het ontvangen van de offerte. Hierbij gaat het vaak om kilometerkosten en dergelijke. Check van tevoren bij de marketingadviseur in hoeverre u extra kosten kunt verwachten.

Vergelijk offertes

Aangezien het niet altijd even makkelijk is om een geschikte marketingadviseur te vinden, willen wij u graag helpen middels onze handige vergelijkingstool waarmee we de beste marketingadviseurs uit uw regio en omstreken vinden en deze vervolgens voor u met elkaar vergelijken. Zo kunt u zelf de marketingadviseur selecteren die het best bij u en uw persoonlijke wensen en eisen past. Neem vandaag nog contact op en vraag om uw gratis en vrijblijvende offerte.