Een zwarte keuken is hot: u ziet ze steeds meer. Toch zijn de meeste verkochte keukens in ons land nog altijd in een lichte kleur. Een zwarte keuken is het overwegen waard, zeker wanneer u van uw keuken echt een mooie stijlvolle plek wilt maken. We hebben voor u een aantal tips op een rij gezet wanneer u een zwarte keuken overweegt.

 

De zwarte low budget keuken

Heeft u een laag budget om uw keuken te plaatsen of woont u in een huurwoning dan is het zomaar plaatsen van een zwarte keuken een slecht idee. U zult de keuken namelijk bij een verhuizing uit een huurwoning weer in de oude staat moeten terug brengen. In dit geval kunt u de keukenkastjes voorzien van speciaal zwart klevend folie wat voor de keuken in de handel is. Dit folie koopt u online of in de bouwmarkt. U kunt kiezen voor hoogglans maar u kunt uiteraard ook schoolbord folie aanbrengen. Dat laatste is vooral een handig idee wanneer u kinderen heeft. Ook een boodschappenlijstje maakt u gemakkelijk op de keukenkastjes. Wilt u een stijlvolle zwarte keuken, dan kiest u daarnaast voor zwarte accessoires in uw keuken en bijvoorbeeld voor een zwart paneel wat u voor de witte tegels plaatst. Op die manier heeft u voor een lager budget een zeer modieuze zwarte keuken.

 

Aandachtspunten bij een zwarte keuken

Bij een zwarte keuken zult u op een aantal zaken moeten letten. Allereerst is het belangrijk dat u bedenkt dat een zwarte keuken uw huis optisch kleiner maakt. Dat komt doordat zwart het licht absorbeert in uw huis. Een zwarte keuken is dan ook een heel donkere plek in uw huis. Door ook nog voor een zwarte achterwand te kiezen ontstaat een donker doch sfeervol geheel. U moet er dan ook aan denken dat u mogelijk extra verlichting laat plaatsen. Door te kiezen voor spotjes in uw huis heeft u een keuken die goed verlicht is wanneer u erin werkt. De spotjes plaatst u bij voorkeur onder de keukenkastjes.

 

Een zwarte keuken kopen

Gaat u naar een keukenzaak toe om een zwarte keuken te kopen dan zult u deze niet altijd in de showroom terug vinden. De reden hiervan is dat zwart, ondanks dat het een modekleur is, nog altijd niet veel wordt gekocht. Wilt u een zwarte keuken, dan kijkt u bij de keuken modellen van uw voorkeur naar de kleurenwaaier. In de meeste gevallen kunt u voor zwarte kastjes en een zwart aanrechtblad kiezen. Apparatuur is doorgaans ook in meerdere kleuren te koop. In een zwarte keuken valt een RVS afzuigkap al snel erg op. U kunt in veel gevallen ook kiezen voor zwarte apparatuur. Weest u er daarbij wel op bedacht dat bij zwarte apparatuur wat meer schoonmaakwerk komt kijken. U zult namelijk stof maar ook vet net wat gemakkelijker terug zien op zwarte apparatuur dan op witte of RVS apparatuur.

 

Breng kleur aan in uw keuken

Een zwarte keuken met zwarte apparatuur mag dan erg mooi en stijlvol zijn: veel mensen geven de voorkeur aan een beetje kleur om de keuken wat op te fleuren. Dat doet u bijvoorbeeld door een aantal gekleurde accessoires te plaatsen. Een rvs fruitschaal waar u wat fruit in neerlegt geeft net een mooi accent aan uw keuken. Een plant in een pot in uw keuken geeft eveneens net dat groene aspect wat uw zwarte keuken een wat meer levendige uitstraling geeft.

 

Geleidelijk naar een zwarte keuken toe

U kunt natuurlijk in één keer een zwarte keuken aanschaffen en alle accessoires in het zwart laten plaatsen. Dat heeft als voordeel dat u gelijk een stijlvolle keuken heeft maar het nadeel is er ook. Het gaat in veel gevallen om een kostbare aanschaf waardoor er weinig geld overblijft voor andere zaken. Denkt u dan ook eens aan een geleidelijke overgang naar een zwarte keuken. U kunt zoals we al eerder omschreven de kastjes bekleden met folie. Daarnaast koopt u alle apparatuur die in uw keuken sneuvelt door ouderdom in het zwart. U heeft dan alvast een mooie geheel wanneer u een zwarte keuken laat plaatsen. Door nu al een zwarte magnetron, fornuis en koffiezetter te kopen krijgt u al een mooi zwart effect in uw keuken. U kunt dan ook gelijk kijken of het uw smaak is.

 

Behoud uw keuken maar dan in het zwart

Heeft u een keuken die nog goed is maar wilt u een zwarte keuken zonder dat u met folie op de deuren gaat werken dan kunt u uiteraard ook uw bestaande keuken transformeren. Dat doet u door de keukendeurtjes zwart te schilderen met hoogglans verf of met acryl verf. Kies daarbij een verfsoort die stoot- en krasvast is. Een keuken krijgt het door intensief gebruik namelijk zwaar te verduren. De tegels in uw keuken zijn doorgaans wit. U kunt dit camoufleren met een zwart paneel maar met tegelverf kunt u de witte tegels ook zwart verven. Denk er in dit geval aan dat u de tegels eerst goed zult moeten ontvetten voor u met verf aan de slag gaat. Dat zelfde geldt ook voor keukendeurtjes. Op een vette ondergrond zal de zwarte verf namelijk niet goed houden.

 

Geef niet teveel uit aan een zwarte keuken

Wilt u een zwarte keuken dan geeft u daar niet graag teveel geld aan uit. Het is dan ook een goed idee om eerst offertes op te vragen voor u tot aanschaf overgaat. Dat doet u met de onderstaande button. U ontvangt eerst een aantal prijsopgaven die u naast elkaar legt voor u tot aanschaf overgaat. Op deze manier betaalt u niet teveel en heeft u in zeer korte tijd een betaalbare zwarte keuken in uw huis.