Betaal nooit meer te veel voor het inhuren van een specialist voor klusjes in en om je woning. Via biedingen kan je snel en makkelijk je klus plaatsen als opdrachtgever en prijzen vergelijken. Als specialist kan je je bod uitbrengen op de klus. Maar wat zijn kluswebsites nou precies en welke zaken zijn allemaal belangrijk als je gaat laten bieden op een klus? Ga door met lezen hieronder voor meer informatie.

Laten bieden op een klus

Specialisten zijn constant op zoek naar nieuwe klusjes. Dit maakt dat ze bereid zijn om hun diensten aan te bieden tegen zeer scherpe prijzen middels een biedsysteem. Ook opdrachtgevers zijn van mening dat ze een specialist kunnen inhuren tegen voordelige prijzen. Door te laten bieden op een klus kan een opdrachtgever zijn of haar klus plaatsen op een biedwebsite, waarna de geïnteresseerde specialisten hun bod zullen uitdoen op de klus. De opdrachtgever kan dan de verschillende offertes die zijn binnengekomen vergelijken met elkaar en de geschikte specialist selecteren. Zo hoef je nooit meer te veel te betalen voor specialisten. Door het biedsysteem heb je van tevoren een goed beeld van de kosten, al kunnen de biedingen vaak flink uit elkaar lopen.

Hoe werkt het?

Opdrachtgevers kunnen kosteloos een klus plaatsen op de website en specialisten kunnen gratis op zoek gaan naar aangeboden klussen. Het proces van bieden op klussen werkt als volgt:

  • Het proces voor specialisten: Als vakman of specialist kan je je bedrijf kosteloos inschrijven om snel en gemakkelijk nieuwe klussen te vinden. Na het inschrijven kan je op een aangeboden klus bieden. Is de opdrachtgever geïnteresseerd? Dan zal deze contact met de specialist opnemen.
  • Het proces voor opdrachtgevers: Een klus kan kosteloos worden geplaatst. Opdrachtgevers die een klus willen plaatsen moeten zorgen voor een duidelijke omschrijving van de klus. Zodra de klus is geplaatst ga je biedingen ontvangen van specialisten die interesse hebben. Vergelijk vervolgens de biedingen met elkaar, kies de ideale offerte en laat de opdracht uitvoeren.

Soorten klussites

Er zijn allerlei websites waar je je klus op kunt plaatsen. De meest bekende kluswebsites die we kunnen onderscheiden zijn Werkspot, Marktplaats klus, Kluswebsite, Manomano, Kwaliteitsvakman, Klusbode, Biedplaats, Klusup en Klusjobs. De voorwaarden kunnen variëren per kluswebsite. Neem de regels dus eerst goed door voordat je een lidmaatschap gaat nemen of je klus gaat plaatsen.

De biedingen

Als je een klus hebt geplaatst op de website, dan hoef je nu verder niets anders te doen dan te wachten. Binnen enige momenten zullen de offertes al binnenstromen, waarbij je een totaalbeeld kunt krijgen van alle prijzen die worden aangeboden. Dit is een ideale manier om specialisten in te huren voor klusjes in en rondom je woning. Je kan makkelijk en snel een geschikte specialist uitkiezen op basis van prijs en kwaliteit. Van de biedingen die binnenkomen hoef je niet per se het laagste bod te kiezen. Je mag helemaal zelf bepalen voor welk bod je gaat. Je kunt zelfs kiezen om geen enkel bod te accepteren indien je niet tevreden genoeg bent met wat er is aangeboden.

Voordelen en nadelen laten bieden op een klus

Door je klus op een kluswebsite te plaatsen en verschillende specialisten hierop te laten bieden kan je van veel voordelen profiteren. Er komen helaas ook wat nadelen bij kijken, maar deze vallen gelukkig mee. Hieronder vind je een handig overzicht met de meest voorkomende voor- en nadelen:

Voordelen Nadelen
Je kunt je klus snel uitbesteden aan een vakman. Je klus moet langer op de website staan voor je voldoende reacties krijgt.
Je kunt alle offertes met elkaar vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs. Je moet betalen voor een lidmaatschap bij de kluswebsite.
De prijzen zijn veel scherper door te bieden.
Er zijn geen verplichtingen, niet voor klussers en niet voor opdrachtgevers.
Klussers kunnen gratis klussen vinden.
De offertes stromen vanzelf binnen. Je hoeft dus niet zelf aan te vragen.
Je hebt geen last van reclame.
Je kunt zelf bepalen met wie je in zee gaat.

Waarom een lokale specialist inhuren?

Als je een klus hebt geplaatst op een kluswebsite en de biedingen binnen beginnen te stromen, dan is het aan te raden om alleen de lokale specialisten te overwegen. De voordelen van een lokale specialist zijn:

  • De goedkope prijs vanwege het ontbreken van hoge kilometerkosten.
  • De korte afstand waardoor de specialist sneller naar je toe kan komen voor de klus.

Keurmerken

Het uitkiezen van een goede specialist is heel belangrijk als je verzekerd wilt zijn van een professionele werkwijze. De keurmerken die aanwezig zijn bij het proces zeggen veel over de kwaliteit en tevens ook de betrouwbaarheid die je kunt verwachten van de desbetreffende specialist. Relevante keurmerken voor klussers zijn onder andere Bouwgarant, KOMO en het Politiekeurmerk.

Zelf doen of uitbesteden?

Moet er het een en ander worden gedaan aan je huis en twijfel je of je de klusjes zelf gaat uitvoeren? Je kunt aanzienlijk veel geld en tijd besparen door een echte klusser in te schakelen. Bepaalde klusjes kan je zelf uitvoeren als je genoeg ervaring en kennis hebt. Daarnaast heb je vaak bepaalde apparaten of gereedschappen nodig. Hou er wel rekening mee dat je garantie krijgt als je de klus laat uitvoeren door een specialist. Daar komt nog bij dat specialisten een professionele werkwijze hanteren waardoor je gerust kunt zijn dat je klus zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.

Valkuilen

Bij het laten bieden op je klussen kan er van alles fout gaan, aangezien je te maken hebt met een groot platform waarbij verschillende specialisten en opdrachtgevers elkaar kunnen tegenkomen. Heb je één van de biedingen uitgekozen en ga je de desbetreffende specialist aannemen? Aan te raden is dat je nooit iets vooruit betaalt, maar eerst wacht tot er ten minste wordt gestart met de werkzaamheden. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen komt mocht de specialist niet komen opdagen. Leg daarnaast de gemaakte afspraken tussen jou en de klusser altijd duidelijk vast op papier. Details zijn niet per se nodig, maar wel alle gemaakte afspraken over tijdsplanningen, materiaal en de prijs. Zo voorkom je onduidelijkheden en misverstanden.

Checklist

Laten bieden op een klus is helemaal niet moeilijk, maar het is wel essentieel om rekening te houden met bepaalde zaken. De checklist hieronder kan handig zijn als je van plan bent om gebruik te gaan maken van kluswebsites om je klus te plaatsen:

  • Check de duidelijkheid van de omschrijving van de klus die je plaatst. De omschrijving dient namelijk nauwkeurig te zijn. In combinatie met mooie en goede foto’s kan je veel interesse opwekken bij specialisten.
  • Check of er referenties of beoordelingen van andere opdrachtgevers beschikbaar zijn zodat je een beeld krijgt van wat je te wachten staat. Zo weet je uit ervaring in hoeverre andere opdrachtgevers tevreden zijn geweest met de diensten van de desbetreffende specialist.

Hoe gaan wij te werk?

OfferteAdviseur laat vakspecialisten niet bieden op klussen. Bij ons betaal je per potentiele klant, oftewel lead. Elke lead heeft een vaste prijs, er komen dus geen abonnementskosten bij kijken. Je zit nergens aan vast en kunt elke dag opzeggen omdat je per lead betaalt. We hanteren daarnaast ook een soepele reclamatiebeleid. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan hieronder gratis het formulier in en een accountmanager neemt spoedig contact op.