Verhuizen is iets wat je niet al te vaak hoopt te doen. Naast het feit dat het een van de grootste veroorzakers van stress is, is het ook nog eens behoorlijk duur. Het is dan ook goed om onderstaande bespaartips door te nemen voor je gaat verhuizen. We keken naar zaken die je zelf kan regelen en dingen waarop je kan besparen met jouw keuze voor een bepaald verhuisbedrijf.
Verhuizen? Vergelijk eerst
De prijs in kaart gebracht
We informeerden bij diverse verhuisbedrijven naar hun prijzen, en we kregen de volgende offertes binnen:
Welk onderdeel neem je af | Hoe is de prijs berekend | Prijs van het onderdeel |
Verhuiswagen met chauffeur | Per dagdeel | Tussen 475 en 625 euro |
Verhuizer | Per uur, minimale afname een dagdeel | Tussen 47 en 62 euro |
Huur van verhuisdozen | Per stuk, prijs afhankelijk van het aantal. | Tussen 0,26 en 0,76 euro |
Gebruik van verhuislift | Per uur | Tussen 60 en 75 euro |
Tips om te besparen voor je aan het werk gaat
Ga je verhuizen dan valt er bij de voorbereiding al flink wat winst te make. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.
- Verhuis niet alles. Het is wel heel gemakkelijk om je hele huisraad in dozen te stoppen en deze naar je nieuwe adres te laten sturen. Bedenk je echter wel dat je in de loop der tijd flink wat spullen om je heen hebt verzameld die je waarschijnlijk niet allemaal nodig zal hebben. Het is dan ook goed om eerst een selectie te maken. Je maakt daarvoor in je tuin drie stapels waarbij je zakken en lege dozen bij de hand houdt. Maak een stapel met spullen die kapot of incompleet zijn. In de meeste gevallen zal je deze zaken nooit meer gebruiken. Je gooit alles wat kapot of incompleet is weg. Dat kan je gemakkelijk doen door de spullen naar de gemeentewerf te rijden. De tweede stapel die je maakt zijn spullen die nog goed zijn maar die jij niet meer gebruikt. Deze kan je weggeven aan een goed doel of verkopen op een verkoopsite. Vooral in dat laatste geval kan je aan het sorteren van je spullen nog een leuk extra bedrag verdienen. Handig als je een verhuizing moet betalen. De derde stapel zijn de spullen die je gaat meenemen. Deze pak je gelijk in verhuisdozen waarna je ze klaar zet voor de verhuizer. Door goed te selecteren slinkt je inboedel flink en hoef je aanmerkelijk minder kubieke meters huisraad mee te nemen.
- Laat een goede berekening maken. Wie wil besparen op zijn of haar verhuizing doet er verstandig aan om het verhuisbedrijf te laten langskomen voor je gaat verhuizen. Sla je deze stap over dan kan je naderhand bij het ontvangen van de rekening voor een zeer onaangename verrassing komen te staan als de verhuizing toch omvangrijker was dan aanvankelijk was geraamd. Het bedrijf zal in dat geval een inschatting maken van jouw inboedel. Daarbij wordt er gekeken naar de inboedel waarbij het meubilair zo compact mogelijk is gemaakt. Het is dan ook goed om de volgende bespaartip ter harte te nemen.
- Bespaar niet op het (de)monteren van je spullen. Veel meubilair in jouw huis kan gemakkelijk uit elkaar worden gehaald bij een verhuizing. Tegenwoordig bieden veel verhuisbedrijven jou de service van een klussenhulp. Deze klussenhulp zal jouw meubilair voor je demonteren en in het nieuwe huis weer in elkaar zetten. Omdat het op een vakkundige manier wordt gedaan zal de kwaliteit van je meubilair niet te lijden hebben onder de verhuizing. Je hoeft minder defect meubilair te vervangen naderhand waardoor de kosten laag blijven.
- Trap niet in de valkuil met een slechte verzekering. Verhuisbedrijven zullen niet allemaal verzekerd zijn wanneer ze voor jou aan het werk gaan. Schakel je per ongeluk een dergelijk bedrijf in dan is de kans groot dat je niks krijgt uitgekeerd in geval van schade. Informeer dan ook goed naar de voorwaarden van het verhuisbedrijf. Hanteert men een eigen risico bij de werkzaamheden informeer dan naar de mogelijkheid om dit af te kopen. Op die manier krijg jij bij schade aan je inboedel de volledige schadepost vergoed. Velen voor jou maakten deze fout en ontdekten dat goedkoop duurkoop werd.
- Je verzekeringen nalopen. De verhuizing is een goede reden om je pakket verzekeringen eens goed na te lopen. Daarbij moet je er rekening mee houden dat een ander postcodegebied ervoor kan zorgen dat jouw polis omhoog of juist omlaag wordt aangepast. Door het nalopen van je verzekeringen en meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken kan je een flinke besparing naderhand realiseren.
Tips om te besparen na de verhuizing
Tijdens en na de verhuizing kan je prima besparen met de volgende zaken:
- Vergelijk jouw energiekosten. De kosten van energie lopen steeds harder op. Het is goed om de energiekosten te vergelijken voordat je klakkeloos een nieuw contract bij je huidige leverancier neemt. Door eerst prijzen te vergelijken kan je een interessante besparing realiseren. Bedenk je wel dat er een inschatting van jouw verbruik moet worden gemaakt. Dat kan men doen aan de hand van de gegevens van de oude bewoners of aan de hand van postcode en huisnummer. Laat je verbruik goed inschatten om te voorkomen dat je naderhand een flink bedrag moet bijbetalen.
- Vergelijk offertes. Dit is eigenlijk iets wat je al doet aan het begin van je verhuizing. We hebben het over het vergelijken van offertes. Die vraag je op met onderstaande button. Je krijgt meerdere offertes toegestuurd om te vergelijken. Dat zal je een paar minuten van je tijd kosten en een interessante besparing opleveren.