Wat zijn de kosten bootreparatie? Nederland is een land met veel water en wij zijn dan ook een volk dat van watersport houdt. Of dit nu betekent dat u met een rubberboot de grachten op gaat, met een zeilboot de Friese meren bedwingt of met een Yacht het IJsselmeer overvaart, in Nederland kunt u met een boot schitterende tochten maken. Helaas betekent dit ook dat uw boot defect kan raken. Soms is de schade alleen cosmetisch, maar andere keren heeft een reparatie meer voeten in de aarde. Hier leest u over de kosten die komen kijken bij het laten uitvoeren van een bootreparatie.

Minimale kosten: €25 per uur
Gemiddelde kosten: €45 per uur Deze klus kost gemiddeld tussen de: €30 - €60 per uur
Maximale kosten: €75 per uur

Kosten bootreparatie

Het is erg lastig om aan te geven hoeveel uw bootreparatie precies zal kosten. Dit is afhankelijk van het soort boot dat u heeft, de omvang van het probleem, de aard van het probleem en ook waar uw boot is aangemeerd of gestald. Veel loodsen bieden naast een veilige stalling ook een onderhoud- en reparatieservice aan en u kunt deze dus laten inpassen in de prijs. Bootreparaties zijn over het algemeen wel erg duur. Laat u uw polyester repareren omdat hier bijvoorbeeld een kras op is ontstaan, dan beginnen de prijzen gemiddeld bij €900. De volgende tabel geeft u enige informatie over de prijs, echter wilt u deze exact weten voor uw probleem dan kunt u dit alleen achterhalen door middel van het opvragen van offertes.

 

Kostenpost bootreparatie Prijsindicatie
Uurloon reparatie op locatie €25 – €75
Voorrijkosten €0.40 per kilometer
Onderhoud van de boot en motor €750 – €1500 per jaar
Exacte prijs voor de bootreparatie Alleen te achterhalen door middel van het opvragen van offertes

 

  • De goedkoopste optie: als u uw boot regelmatig en tijdig laat onderhouden, er goed voor zorgt en hem tijdens de winter in een goede omgeving stalt, zal de kans op grote defecten aanzienlijk kleiner worden. Voor volledig onderhoud van uw boot inclusief de motor kunt u gemiddeld €1000 rekenen per jaar.
  • Een reparatie op locatie: als uw boot veilig is gestald en de reparatie is niet te ernstig, dan kunt u een reparatie op locatie laten uitvoeren. Veel stallingsplaatsen hebben hun eigen reparatieservice, maar als de reparateur van afstand moet komen, worden er vaak voorrijkosten in rekening gebracht. Voor een gemiddeld bedrag van €50 per uur en €0.40 per kilometer aan voorrijkosten kunt u dan uw boot laten repareren.
  • Een reparatie onderweg: het kan ook voorkomen dat u een probleem tegenkomt als u aan het varen bent. In dat geval moet uw boot vaak eerst naar een haven or reparatieplaats worden gebracht voordat hij kan worden gerepareerd. Hiervoor betaalt u aanzienlijk meer, vooral als het een ernstig probleem betreft.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Bij het aanschaffen van uw boot, en ook terwijl u de boot bezit, heeft u enige keuzes te maken die de prijs van de reparatie positief of negatief kunnen beïnvloeden. Hier vindt u drie van die keuzes op een rijtje.

  • Zorg voor uw boot: als u goed zorgt voor uw boot, er niet te ruig mee vaart en hem elk jaar netjes laat onderhouden, zijn de kansen op een groot defect kleiner. Ook waar u uw boot stalt in de winter is belangrijk. Deze ruimte moet goed op temperatuur zijn, de luchtvochtigheid niet te hoog en uiteraard ook droog. De makkelijkste optie is het onderhoud en de reparaties ook door uw stalling tijdens de wintermaanden te laten uitvoeren.
  • Verzeker uw boot goed: het is ook verstandig een goede allriskverzekering af te sluiten voor uw boot. Hier betaalt u jaarlijks gemiddeld €300 voor. U bent dan gedekt als er iets gebeurt met uw boot en hoeft niet altijd alle kosten zelf te dragen.
  • Het soort boot: het spreekt voor zich dat de reparatie, de stalling, het onderhoud en het gebruik van een luxe Yacht duurder zijn dan voor een kleine zeilboot. Neem dit mee in uw overweging als u de boot koopt. Oudere boten hebben vaak ook meer reparaties nodig dan jongere boten. Neemt u een zeilboot met zo min mogelijk poespas erop, dan zullen de kosten voor de reparaties relatief meevallen.

 

Interessante bespaartips

De kosten voor het repareren van een boot, zowel als de jaarlijkse kosten die u heeft voor het bezitten van een boot, kunnen dus flink oplopen. En als uw reparatie enigszins ernstig is, dan kan dit makkelijk duizenden euro’s kosten. Hier vindt u enkele tips waarmee u de kosten voor uw bootreparatie in bedwang kunt houden.

  • Doe het zelf: uitgebreid boot onderhoud en kleine cosmetische reparaties kunt u in principe ook zelf. Er is genoeg informatie te vinden op het internet en het geeft u een interessante bezigheid tijdens de winter. Motoronderhoud kunt u misschien beter door een specialist uit laten voeren, tenzij u hier zelf verstand van heeft.
  • Een goede ligplaats: wanneer uw boot een tijd lang stilligt en niet gebruikt wordt, kan dit schade opleveren. Zorg er dus voor dat u een goede ligplaats regelt en betaal eventueel iets meer, zodat u reparaties na de winter voorkomt.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om de exacte prijs voor uw reparatie uit te vinden is door het vergelijken van offertes. Doet u dat hier, met onze vrijblijvende vergelijkingstool, dan kunt u deze binnen een korte tijd al ontvangen.