Bekijk hier de top 10 scooterreparatieset

 

Wat zijn de kosten scooter reparatie? Met een scooter kunt u makkelijk en comfortabel van A naar B komen, zonder dat u hier te veel benzine voor gebruikt. Een scooter is goedkoper dan een motor, zowel in de aankoop als jaarlijkse uitgaven, maar geeft u hetzelfde gevoel van vrijheid op de weg. Uiteraard zijn de mogelijkheden van een scooter beperkter dan die van een volledige motor, maar hier staat tegenover dat u aanzienlijk minder betaalt. Ook al onderhoudt u uw scooter goed, het is soms niet te vermijden dat uw scooter defect raakt en gerepareerd moet worden. Hier leest u over de kosten die hierbij komen kijken.

Minimale kosten: €10
Gemiddelde kosten: €20 Deze klus kost gemiddeld tussen de: €15 - €30
Maximale kosten: €40

De kosten

Een scooter is een ingewikkelde machine met veel onderdelen die defect kunnen raken. Sommige van deze onderdelen zullen goedkoop zijn en makkelijk te vervangen, maar weer anderen zullen aanzienlijk hogere prijzen met zich meebrengen. Hoeveel u precies betaalt voor uw reparatie is dus moeilijk te zeggen. Het hangt af van de prijzen van de monteur, van het type scooter dat u heeft en van het soort mankement. In de volgende tabel vindt u de prijzen van enkele gangbare scooter reparaties. Staat uw probleem hier niet tussen, dan raden we aan contact op te nemen met een garage om de exacte prijs te achterhalen. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief materialen, arbeidsloon en btw.

 

Soort reparatie Prijsindicatie
Band plakken €10
V-remblokken vervangen €12,50
Uitlaat vervangen €15
Voorband vervangen €20
Achterband vervangen €30
A-remblok vervangen €40

 

  • De goedkoopste optie: als u uw scooter tijdig laat onderhouden, u rijdt voorzichtig en houdt hem schoon, dan zijn de kansen op mankementen aanzienlijk kleiner. Hierdoor wordt uiteraard uw veiligheid vergroot. Natuurlijk kan een lekke band altijd voorkomen en om deze te repareren betaalt u gemiddeld €10.
  • Andere goedkope reparaties: als u voor uw reparatie €40 of minder betaalt, dan bent u relatief aardig goedkoop uit. U kunt uw banden, uitlaat of remblokken laten vervangen voor deze prijs. Dit zijn reparaties die periodiek moeten worden uitgevoerd en zijn vaak het gevolg van slijtage door gebruik.
  • Problemen met de motor: over het algemeen zijn problemen met de motor het duurste en moeilijkste om te repareren. De prijs hiervoor is erg specifiek en volledig afhankelijk van het soort probleem. De reparatiekosten kunnen dan oplopen tot honderden euro’s.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tot op zekere hoogte heeft u de kosten voor de reparaties aan uw scooter zelf in de hand. Natuurlijk kan er altijd iets defect gaan, maar als u bepaalde keuzes slim maakt kunt u er zorg voor dragen dat de kosten laag blijven.

  • Het type scooter: als u een niet al te dure scooter aanschaft dan zal u zien dat de reparaties ook aanzienlijk goedkoper zullen uitvallen. Dit komt doordat de onderdelen van goedkope en gemiddeld geprijsde scooters aanzienlijk minder kosten dan van scooters van dure merken, net als dat bij auto’s het geval is. U kunt dus voordat u de scooter aanschaft al enigszins berekenen wat de reparatiekosten zullen zijn als deze defect raakt.
  • Regelmatig onderhoud: net zoals auto’s en brommers hebben scooters ook regelmatig onderhoud nodig. Dit onderhoud is belangrijk voor de werking van de scooter, voor uw eigen veiligheid en het helpt problemen in de toekomst voorkomen. Door jaarlijks voor een grote en een kleine beurt te betalen bent u waarschijnlijk minder geld kwijt dan wanneer u de kosten moet dragen voor de reparaties als gevolg van achterstallig onderhoud.
  • Uw eigen gedrag: zelf kunt u ook een aantal gewoontes aannemen waardoor de kans op defecten kleiner wordt. U kunt de scooter goed schoonhouden en de bewegende delen af en toe smeren. Ook kunt u de vloeistoffen en olie voor de motor regelmatig controleren en bijvullen indien nodig. Als u vervolgens voorzichtig rijdt, u remt gelijkmatig en gaat bijvoorbeeld niet te snel een verkeersdrempel over, dan zal slijtage van bepaalde onderdelen veel minder zijn.

 

Interessante bespaartips

Reparaties aan een scooter zijn meestal niet erg duur, maar met de volgende tips kunt u de kosten ervoor zo laag mogelijk houden.

  • Doe het zelf: als u zichzelf een beetje verdiept in de techniek van de scooter, dan kunt u sommige simpele reparaties prima zelf uitvoeren. En hoe meer u dit doet, hoe groter uw technische kennis zal worden. Misschien is het niet verstandig om te gaan rommelen met de motor, maar u kunt best beginnen met reparaties die geen risico met zich meebrengen.
  • Kies de juiste scooter: als u voordat u een scooter koopt enigszins marktonderzoek doet naar bijvoorbeeld de prijzen van de onderdelen, het bouwjaar en de voor- en nadelen van dat specifieke merk, kunt u van tevoren al invloed uitoefenen op de regelmaat en kosten van de reparaties.

Bekijk hier de top 10 scooterreparatieset

Vergelijk offertes

De beste manier om te achterhalen wat uw reparatie precies zal kosten is door het vergelijken van offertes. Dit doet u snel met onze vergelijkingstool. Deze service is gratis en vrijblijvend, maar kan u in een korte tijd helpen aan alle financiële informatie die u nodig heeft omtrent het repareren van uw scooter.