De realisatie van binnenmuurisolatie zorgt er voor dat er een besparing op de energiefactuur kan worden gerealiseerd tot zomaar even 35 procent. Dat is mooi, maar je moet er wel een aantal opofferingen voor doen. Zo is bekend dat de realisatie van binnenmuurisolatie er voor zorgt dat er een beetje moet worden ingeboet op vlak van beschikbare ruimte. Is dit voor jou geen probleem en wil je graag dat je energiefactuur op efficiënte wijze kan worden verlaagd? Denk je daarvoor in de richting van binnenmuurisolatie? In dat geval is het wel altijd interessant om meerdere offertes op te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Waar je met betrekking tot de offertes voor binnenmuurisolatie precies rekening mee dient te houden kom je bovendien te weten door het lezen van de informatie op deze pagina.

muurisolatie offertes

 
6 isolatiespecialisten uit uw regio vergelijken?

Voorbereiding offertes muurisolatie

In eerste instantie is het van belang om er rekening mee te houden dat er meerdere mogelijkheden bestaan om een muur of een gevel van een huis te isoleren. Het is dan ook belangrijk om er zeker van te zijn dat het realiseren van binnenmuurisolatie voor jouw situatie echt het interessantst is. Dat is lang niet altijd zo. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je bij binnenmuurisolatie in huis altijd aan ruimte moet inboeten. Dit komt omdat de platen en het isolatiemateriaal uiteraard over een bepaalde dikte beschikken. Wil je niet moeten inboeten op vlak van leefruimte in huis? In dat geval kan het interessanter zijn om te kiezen voor spouwmuurisolatie of gevelisolatie. Let op, voor het laten plaatsen van gevelisolatie is een bouwvergunning vereist. Dit omdat de uitstraling van je huis wordt beïnvloed.

De inhoud van een muurisolatie offerte

Wanneer je de eerste offertes voor binnenmuurisolatie hebt ontvangen is het altijd van belang om ze op een aantal punten te controleren. Een binnenmuurisolatie offerte dient dan ook steeds (minimaal) over de volgende informatie te beschikken:

 • Een volledige en gedetailleerde beschrijving van de isolatiematerialen die zullen worden gebruikt voor het isoleren van de binnenmuur.
 • Is de plaatsing van de binnenmuurisolatie in de facturatieprijs inbegrepen?
 • Is het isolatiebedrijf waar je een beroep op gaat doen aangesloten bij een branchevereniging?
 • Werd er rekening gehouden met het verlaagde BTW-tarief op de arbeidskosten? De standaard BTW van 21 procent dient namelijk te worden verlaagd met 15 procent tot een resterend percentage van 6 procent overblijft.
 • Is er sprake van een gegarandeerde minimale isolatiewaarde van de isolatiematerialen?
 • Welke garantie wordt er aangeboden op de isolatiematerialen enerzijds en de werkzaamheden anderzijds?
 • Wat is de afgesproken opleveringstermijn van de binnenmuurisolatie?

Op welke manier zal de muur geïsoleerd worden?

Een cruciaal onderdeel van je binnenmuurisolatie offertes dient betrekking te hebben tot de manier waarop de binnenmuur van je woning zal worden geïsoleerd. Dit kan namelijk op twee verschillende manieren, namelijk:

 1. Door het plaatsen van voorzetwanden gecombineerd met een geschikt isolatiemateriaal.
 2. Door te isoleren met behulp van Multipor-isolatieplaten.

In principe zijn beide opties zeer interessant voor het isoleren van je binnenmuur. Het is dus vooral je persoonlijke voorkeur en het verschil in kostprijs die op dit vlak mogelijks van doorslaggevend belang zal blijken te zijn.

Wordt er ventilatie geplaatst?

Eveneens een belangrijk aandachtspunt waar je altijd bij stil dient te blijven staan bij offertes voor de realisatie van binnenmuurisolatie heeft betrekking tot de eventuele noodzaak aan (extra) ventilatie. Veel mensen houden er geen rekening mee, maar van zodra je, je huis (nog) beter gaat isoleren wordt de nood aan een optimale ventilatie groter. Indien je extra ventilatiemogelijkheden in je huis dient te implementeren is het uiteraard wel belangrijk dat de meerkost hiervoor in de offerte wordt opgenomen. Zo kan je nooit voor vervelende verrassingen komen te staan.

Welke extra kosten kunnen in rekening worden gebracht?

De offertes voor binnenmuurisolatie die je ontvangt zijn soms voor interpretatie vatbaar. Dit betekent dat er voor diverse werkzaamheden nog extra kosten aangerekend kunnen worden. Een bekend voorbeeld hiervan is wanneer de vakman bijvoorbeeld eerst nog heel wat obstakels moet verwijderen vooraleer hij kan beginnen met het plaatsen van de binnenmuurisolatie. Er is echter meer. Wij hebben de verschillende soorten extra kosten die aangerekend kunnen worden buiten de binnenmuurisolatie offerte nog even voor jou op een rijtje gezet.

 • Het is mogelijk dat er voor de montagematerialen die gebruikt worden extra kosten worden aangerekend. Wanneer er hiervoor een meerprijs aangerekend wordt door het bedrijf dat de binnenmuurisolatie gaat plaatsen dient dit afzonderlijk in de offerte te worden aangegeven.
 • Op het ogenblik dat het isolatiebedrijf op een niet onaanzienlijke afstand is gevestigd van jouw woning moet er rekening worden gehouden met zogenaamde voorrijkosten. Deze kosten worden vaak onderschat, maar dat is ten onrechte. De voorrijkosten kunnen namelijk gelegen zijn tussen de 0,50 & 1 euro per kilometer. Wanneer de afstand echt aanzienlijk is betekent dit een flinke meerwaarde op de eindfactuur. Kiezen voor een isolatiebedrijf uit jouw buurt kan dan ook financieel veel interessanter zijn.
 • Is er sprake van eventuele afvoerkosten? In dat geval zullen ook deze kosten extra worden aangerekend. In het merendeel van de gevallen zijn deze niet van toepassing bij de realisatie van binnenmuurisolatie. Er kunnen echter uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld wanneer er enkele kleine verbouwingen dienen te gebeuren. Is dat het geval, dan kan er dus nog een extra meerprijs worden toegevoegd aan de eindfactuur voor je binnenmuurisolatie.

De eventuele meerkosten die kunnen worden aangerekend voor binnenmuurisolatie kunnen worden berekend per uur, maar ook per vierkante meter. Dit is in principe afhankelijk van het isolatiebedrijf in kwestie. De afspraken die jij maakt met het bedrijf in kwestie zijn op dit vlak dan ook doorslaggevend.

Tot 30% besparen door offertes binnenmuurisolatie te vergelijken

Voor veel mensen is het van het grootste belang dat ze de kosten voor de realisatie van hun binnenmuurisolatie zo beperkt mogelijk kunnen houden. Dit kan onder meer gerealiseerd worden door het aanvragen van offertes bij verschillende isolatiebedrijven. Alleen op deze manier is het voor jou als particulier namelijk mogelijk om een goed beeld te krijgen van de scherpste prijzen op de markt. Door alle ontvangen offertes met elkaar te vergelijken is het bovendien uiteindelijk mogelijk om de totale kostprijs van jouw binnenmuurisolatie te verlagen tot wel 35 procent. Als dat niet mooi meegenomen is!