Ontmoet de robot gevelreiniger

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De wereld waarin we leven wordt met de tijd mee moderner. Inmiddels kunnen we zelfs spreken over robotisering in de gevelreinigingsbranche, waarbij de gevels van je woning op eenvoudige en efficiënte wijze gereinigd worden. Maar wat is de robot gevelreiniger nou precies en wat zijn de voor- en nadelen van het gebruiken van een robot gevelreiniger? Lees hieronder verder om het allemaal te weten.

Het belang van gevelreiniging

De gevels van je woning zijn één van de eerste zaken die opvalt bij het aanzicht van je woning. Het is dan ook belangrijk om de gevels te onderhouden door deze regelmatig en tijdig te reinigen op de juiste wijze. Gevelreiniging houdt het volledig reinigen van de gevel van je woning. De ramen worden hierbij uitgezonderd. Het reinigen van de gevel is geen makkelijke klus, aangezien er zoveel verschillende factoren zijn die van invloed zijn tijdens de reiniging. Huur een professioneel in om de gevelreiniging uit te voeren zodat je verzekerd bent van kwalitatief goed werk.

De opties van gevelreiniging

Er zijn verschillende opties als het gaat om gevelreiniging. Een goede gevelreiniger weet goed wat de juiste procedure is per reinigingsmethode. De verschillende opties zijn als volgt:

  • Stoomreiniging: Stoom is één van de populairste en meest gebruikte methodes om de gevels te reinigen. Het reinigen van de gevels met stoom is een klus die je beter kunt overlaten aan een erkend vakman aangezien de gevels snel kunnen worden beschadigd tijdens het reinigen.
  • Chemische reiniging: Het gaat hierbij om een zeer schadelijke reiniging met nare gevolgen voor het milieu aangezien chemicaliën niet milieuvriendelijk zijn. Er wordt bij deze methode ook gebruik gemakt van stoom.
  • Stralen: Bij deze methode wordt de oppervlakte van de gevel onder hoge druk geschuurd met zand waardoor de gevels op effectieve wijze worden gereinigd. Een dunne laag van de gevel wordt gestraald waardoor de gevel er weer als nieuw uitziet.
  • Laserreiniging: Deze nieuwe reinigingsmethode neemt veel tijd in beslag, maar levert wel een schoon eindresultaat op. De gevel dient over een lange periode te worden gelaserd waardoor de verontreiniging weg gaat branden en de gevel er weer schoon uit ziet.
  • Mechanische reiniging: Dit is de nieuwste reinigingsmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een robot om de gevel te reinigen. Mechanische reiniging is ideaal aangezien robots niet moe worden. Daarnaast kan je met een robot constant dezelfde druk behouden met een brandschoon eindresultaat als gevolg.

Wat is een robot gevelreiniger?

Een robot gevelreiniger is een automatische reiniger die de gevels van je woning of bedrijfspand op effectieve en efficiënte wijze reinigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mechanische reinigingsmethode, de allernieuwste methode op de gevelreinigingsmarkt. Een robot gevelreiniger kan aan de gevel worden gehangen, waarna de robot vervolgens de gevels gaat schoonmaken. Robot gevelreinigers kunnen worden ingezet om meerdere gevels tegelijkertijd te reinigen waardoor je tijd (en geld) bespaart. Om de gevelreiniger werkend te krijgen dien je de kabelconstructie te laten monteren op de gevel. Robot gevelreinigers kunnen op elke hoogte worden ingezet en ze kunnen ook op moeilijk toegankelijke plaatsen reinigen, allemaal op milieuvriendelijke wijze zonder dat menselijk contact nodig is.

Voordelen en nadelen van een robot gevelreiniger

Een robot gevelreiniger heeft zijn goede kanten, maar je dient ook rekening te houden met de minder goede kanten die komen kijken bij een geautomatiseerd reinigingsapparaat. Hieronder tref je een overzicht van de meest voorkomende voor- en nadelen van een robot gevelreiniger:

Voordelen Nadelen
Je bespaart veel tijd en geld aangezien een robot gevelreiniger efficiënt en effectief werkt. De kosten voor de aanschaf zijn nog hoog.
Een robot gevelreiniger werkt automatisch via een van tevoren ingesteld programma en een kabelsysteem. De robot gevelreiniger is nog in de ontwikkeling.
De gevels worden veilig gereinigd aangezien je niet meer op hoge trappen moet klimmen voor de reiniging. Je kunt de robot gevelreiniger nog lang niet overal kopen.
Behalve de robot gevelreiniger hoef je niet meer te investeren in ander onderhoud. Een robotgevelreiniger dient meer ter ondersteuning, niet ter vervanging.
De robot gevelreiniger opereert op milieuvriendelijke wijze zonder het gebruik van chemicaliën en zonder het achterlaten van reststoffen.

De ontwikkeling van de robot gevelreiniger

Ben je benieuwd wat de huidige stand van zaken is omtrent de laatste ontwikkelingen van de robot gevelreiniger? Het is nog niet makkelijk om aan te geven of een robot gevelreiniger wel de juiste resultaten op zal leveren als we deze vergelijken met de aanschafprijs, welke behoorlijk hoog blijkt te zijn. Daarnaast is het volledig automatiseren van het reinigen van de gevels niet zo makkelijk als het lijkt, aangezien je rekening moet houden met allerlei factoren zoals de soorten gevels, kozijnen en ramen. Hierbij kan je sneller uitgaan dat een robot gevelreiniger wel een handig apparaat is voor het schoonhouden van je gevels, maar het is alsnog van belang om een erkend vakman in te huren als je echt verzekerd wilt zijn van schone gevels. De robot gevelreiniger dient hierbij eerder te worden gebruikt ter ondersteuning, en niet ter vervanging.

Ook met kleine stapjes kom je ook ver. Dit is ook het geval met het ontwikkelen van de gevel robotreiniger, de allernieuwste trend op het gebied van de chemische gevelreiniging. Een robot gevelreiniger weet op effectieve en efficiënte wijze de gevels van je woning of bedrijfspand te reinigen. Alhoewel de robot reiniger nog niet overal verkrijgbaar is en je kunt rekenen op hoge aanschafkosten, dan nog is het kopen van een robot gevelreiniger een goed idee ter ondersteuning van de gevelreiniger en de apparatuur die gebruikt wordt voor het reinigen van de gevel.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: