Wil je jouw traprenovatie op een snelle en bovendien financieel interessante manier kunnen uitvoeren? In dat geval kan het een interessante keuze zijn om daarvoor te kijken in de richting van overzettreden. Bij het gebruik van overzettreden wordt er zoals de naam reeds laat vermoeden voor gekozen om de nieuwe treden op de bestaande trap te plaatsen. Omwille van deze reden wordt er naar deze werkwijze ook wel vaak verwezen als zijnde het ‘trede-over-trede-systeem’. Zou jij graag ook alles te weten willen komen over dit systeem, de voor- en nadelen die er aan verbonden zijn evenals de kosten waar je rekening mee moet houden? Dan biedt de informatie op deze pagina je alles waar jij naar op zoek bent!

De voordelen van traprenovatie met overzettreden

Op het ogenblik dat je er voor kiest om voor jouw traprenovatie gebruik te maken van overzettreden zal je kunnen rekenen op verschillende interessante voordelen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je jouw traprenovatie met overzettreden doorgaans binnen slechts één dag kan laten uitvoeren. Dat is echter niet alles. Daarnaast zijn er ook geen breekwerken vereist en zijn de nieuwe treden ook nog eens erg snel beloopbaar. Een ander voordeel is terug te vinden onder de vorm van de afwerkingsmogelijkheden. Er zijn op de markt heel wat verschillende soorten traptreden terug te vinden waardoor de uitstraling van je trap precies kan worden afgestemd op maat van jouw wensen. Het derde voordeel heeft uiteraard betrekking tot het feit dat een traprenovatie met overzettreden veel goedkoper is in vergelijking met de realisatie van een compleet nieuwe trap. Dat maakt ze financieel toegankelijk(er) voor mensen die over een klein budget beschikken.

Met welke nadelen dien je rekening te houden?

Buiten de voordelen zijn er natuurlijk ook verschillende nadelen waar je mogelijks rekening mee zal willen houden. Veel mensen kiezen er haast blindelings voor om een traprenovatie uit te laten voeren terwijl dat in de praktijk in bepaalde gevallen geen oplossing biedt. Omwille van deze reden is het absoluut zeer belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

 

  1. Overzet traptreden zijn bedoeld om de uitstraling van je trap op te frissen;
  2. De kostprijs kan afhankelijk van bepaalde factoren toch nog steeds vrij hoog oplopen;

 

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat overzet traptreden in het bijzonder zijn bedoeld om de uitstraling van je trap op te frissen. Het is echt bijzonder belangrijk om hier rekening mee te houden. Dit betekent namelijk dat je bijvoorbeeld overzet traptreden niet mag gebruiken op het ogenblik dat de constructie van je trap niet meer in een optimale staat is. Brengt deze een gevaar voor de gebruikers van de trap met zich mee? Dan is het altijd een must om de volledige constructie te laten vervangen of te renoveren. Een gewone traprenovatie met overzettreden is dan in ieder geval niet voldoende.

 

Het tweede nadeel zal bij veel mensen een beetje vreemd in de oren klinken. Het is namelijk toch zo dat een traprenovatie met overzettreden er om bekend staat een financieel interessante oplossing te zijn? Dat is ook zo, alleen is het van belang om er rekening mee te houden dat veel nog steeds afhankelijk is van de eisen waarover je beschikt. Je maakt een traprenovatie met overzettreden dan ook nog steeds min of meer zo duur als je zelf wil.

Hoeveel kost een traprenovatie met overzettreden?

Het is altijd lastig om precies aan te geven hoeveel je zal moeten betalen voor het (laten) uitvoeren van een traprenovatie met overzettreden. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze kostprijs afhankelijk is van heel wat verschillende factoren. Hou er wat dit betreft rekening mee dat je bijvoorbeeld stil zal moeten blijven staan bij:

 

  1. De grootte van de trap (en dus het aantal treden waaruit ze bestaat);
  2. De vormgeving waar de trap over beschikt;
  3. Het soort materiaal waar je gebruik van gaat maken;
  4. De eventuele verdere afwerking van je traprenovatie met overzettreden;

 

Met bovenstaande informatie weet je toch al iets, maar het spreekt voor zich dat je toch graag ook een bepaalde indicatie zal willen hebben van het totale prijskaartje. Omwille van deze reden hebben we een gemiddelde kostprijs berekend en ze opgenomen in deze prijstabel:

 

Soort traprenovatie Gemiddelde kostprijs
Traprenovatie met overzettreden Tussen 125 & 150 euro per overzettrede

 

In principe zou je er dan wel voor kunnen kiezen om de plaatsing van je overzettreden zelf te doen, toch wordt het in de praktijk eigenlijk steeds aangeraden om dit uit te besteden aan een expert. Hij (of zij) kan je bovendien ook perfect aangeven met welke zaken je specifiek met betrekking tot jouw interieur rekening dient te houden.

Hou rekening met de vorm van je trap!

Op het ogenblik dat je, je verdiept in de kosten die zijn verbonden aan een traprenovatie met overzettreden is het ook altijd van belang om rekening te houden met de constructie waar de trap over beschikt. Overzettreden die worden aangekocht en geplaatst op treden die deel uitmaken van een wenteltrap zijn bijvoorbeeld heel wat lastiger op maat te maken in vergelijking met overzettreden die zijn bedoeld voor een standaard, rechte trap. Het spreekt voor zich dat dit altijd een bepaalde impact zal hebben op de totale kostprijs van de opdracht.

Tot 30% extra besparen op jouw traprenovatie met overzettreden

Zou je graag een (extra) besparing willen uitvoeren op de kostprijs van je traprenovatie met overzettreden? Dat is perfect mogelijk. Om dit te kunnen realiseren zal je echter offertes moeten aanvragen bij verschillende bedrijven. Dit lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen doen het nog steeds niet. Dit heeft vaak te maken met het feit dat men zo snel mogelijk de traprenovatie wenst uit te kunnen voeren. Dat valt natuurlijk te begrijpen, maar anderzijds is het wel zo dat je op dit vlak met absolute zekerheid nooit zal kunnen genieten van de meest interessante prijs, in tegendeel. Wil je dat wel kunnen? Dan is het altijd een aanrader om offertes bij verschillende bedrijven aan te vragen. Wellicht dat je traprenovatie met overzettreden op deze manier tot wel 30% goedkoper kan uitvallen.