Het is een probleem wat iedere zomer opnieuw de kop opsteekt. U zit in uw tuin met een koel drankje en opeens wordt u belaagd door insecten. Geïrriteerd mept u om zich heen om vervolgens maar weer binnen te gaan zitten. Wanneer uw huis of uw tuin bezocht wordt door een overdaad aan insecten is het wellicht tijd om actie te ondernemen. We hebben voor u een stappenplan gemaakt om insecten aan te pakken. Daarnaast hebben we geïnformeerd naar de kosten van een insectenbestrijder.

Ongediertebestrijding

 
Insecten bestrijden? Vergelijk bestrijders

Hoeveel kost het bestrijden van insecten

Insecten bestrijden laat u het beste doen door een ongedierteverdelger. We vroegen een aantal offertes op.

Wat voor soort insecten laat u bestrijden Welke methode wordt gebruikt Prijs
Clustervliegen Verdelgen van vliegen in uw huis, verdelgen van het nest, verwijderen geursporen van het nest Tussen 125 en 145 euro
Latrinevliegen Verdelgen vliegen in uw kruipruimte, verdelgen van het nest, verwijderen van de geursporen van het nest Tussen 145 en 165 euro
Wespen Verdelgen wespen, verdoven van het nest, verdelgen van het nest, verwijderen en vernietigen van het nest Tussen 115 en 135 euro
Mieren Verdelgen mieren, verdelgen van het nest, verwijderen geursporen van het nest Tussen 105 en 125 euro

 

Stap 1: Wanneer spreekt u van een plaag

Veel mensen bellen de ongediertebestrijder wanneer ze meer dan een paar vliegen, mieren of wespen in hun huis of naaste omgeving zien. Feit is dat er dan nog niet direct sprake is van een plaag. Een plaag heeft u wanneer u de insecten die u ziet heeft bestreden, maar wanneer er vlak daarna nieuwe insecten in uw huis of tuin voorkomen. In dat geval is er sprake geweest van een nest. Een nest kan een plaag veroorzaken waardoor uw hele zomer wordt verziekt doordat u ongedierte loopt te verdelgen. Op het moment dat deze laatste situatie aan de hand is, is het zinvol om een ongediertebestrijder te waarschuwen. Kunt u de situatie nog redelijk zelf de baas met de materialen die in de winkel te koop zijn, dan is dat een betere oplossing.

 

Stap 2: Ongedierte op rare momenten

Ongediertebestrijders worden vaak in de wintermaanden opgebeld door verontruste woningbezitters. Men heeft opeens last van een wesp in huis terwijl het helemaal het seizoen niet is voor wespen. Men spreekt van een plaag. De ongediertebestrijder zal in dat geval een aantal zaken met u nalopen. De wesp die u in huis heeft is waarschijnlijk meegelift met een materiaal wat eerst buitenshuis werd opgeslagen. Denkt u dan bijvoorbeeld aan het hout van de open haard. Dit materiaal wordt vaak gebruikt door de wespenkoningin als een plek voor de winterslaap wanneer de kolonie door de nachtvorst is doodgevroren. Wanneer u haardhout naar binnen haalt zal de koningin uit haar winterslaap ontwaken. Na het ontwaken zal ze versuft gaan rondvliegen door uw huis wat voor een schrikreactie zal zorgen. U kunt de nog versufte wespenkoningin redelijk veilig vangen en haar buitenshuis loslaten waarna ze zich waarschijnlijk opnieuw achter uw haardhout zal gaan verschuilen. Ook wespen op uw zolder hebben waarschijnlijk een winterslaap gehouden onder bijvoorbeeld de rand van een dak. Ook dit ongedierte kunt u gerust buiten loslaten of verdelgen zonder dat u gelijk van een plaag hoeft te spreken. Bedenkt u zich dus eerst goed of het seizoen past bij het type ongedierte wat u tegenkomt.

 

Stap 3: Waarom zou u elk insect verdelgen

Op het moment dat u last heeft van wespen in uw tuin is het natuurlijk uw eerste gedachte dat u hier zo snel mogelijk vanaf wil. Bedenkt u zich echter wel dat wespen niet alleen overlast kunnen bezorgen. Het zijn namelijk de dieren in de natuur die voorkomen dat u last heeft van andere insecten die vele malen hinderlijker kunnen zijn. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan kleine vliegensoorten maar ook aan muggen. Deze soorten insecten worden grotendeels uitgeroeid doordat ze zelf, of de larven ervan, door wespen worden opgegeten. Een wespennest zou u dan ook alleen maar moeten uitroeien wanneer het op een plek zit waar u er ook echt last van heeft. Wanneer werksters zich bedreigd voelen zullen ze u aanvallen. Wanneer het nest echter hangt op een plek waar u zelf en uw kinderen niet komen, dan kunt dat het beste ongemoeid laten. Zo behoudt u de balans in de natuur.

 

Stap 4: Als u een plaag laat bestrijden

Heeft u echt last van een insectenplaag en wilt u deze laten bestrijden, dan schakelt u een ongediertebestrijder in. Deze kunt u het beste selecteren aan de hand van een aantal offertes. Die vraagt u op met deze button. Vergelijken doet u op grond van de volgende criteria:

  • De kosten van het materiaal. Niet alleen het materiaal om het ongedierte te bestrijden maar ook de apparatuur die is gebruikt betaalt u voor een deel. Dit kunt u het beste met elkaar vergelijken.
  • De kosten van het werk zelf. Het arbeidsloon wordt bepaald op grond van een minimaal aantal uren wat men u berekent. Daarnaast kijkt u naar het uurloon en het aantal uren wat wordt ingezet voor de bestrijding van insecten.
  • De prijzen moeten inclusief de BTW zijn.
  • Kies een bestrijder uit uw eigen omgeving. Zo houdt u de kilometerkosten in de hand.