Subsidie zonnepanelen 2013

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Met de ingang van de subsidie van zonnepanelen in 2012 is het aantrekkelijker geworden om over te gaan op zonnepanelen. Bovendien dalen de prijzen van zonnepanelen. Voor subsidie-aanvragers die nog geen subsidie hebben ontvangen in het jaar 2012,  is er een nieuw budget beschikbaar van de overheid om deze aanvragers tegemoet te komen in het jaar 2013 (zie AgentschapNL). Door de economische crisis heeft de regering bepaald dat er in het jaar 2013 30 miljoen euro extra beschikbaar komt voor de subsidie van zonnepanelen.

Subsidie zonnepanelen 2013

Voorwaarden

De subsidie regeling is als volgt. U kunt subsidie aanvragen voor 15% van de aanschafwaarde van zonnepanelen en de installatie ervan. Het zonnepanelensysteem moet dan minimaal 600 watt en maximaal 3500 watt op jaarbasis opleveren.

Waar subsidie aanvragen?

U kunt alleen een subsidie voor zonnepanelen aanvragen als u over een getekend koopcontract beschikt. De aanvraag van de subsidie moet u digitaal aanvragen. Dit kan via het eLoket. Houd wel uw DigiD-code bij de hand, want u heeft deze nodig voor uw aanvraag.

Huidige stand van zaken

De subsidie zorgt ervoor dat velen toch wel voor zonnepanelen kiezen. De huidige stand van de subsidiepot op 12 juli 2013 is  € 6.788.229,-. In totaal zijn vanaf 2 juli 2012 tot en met 13 juli 2013 72.275 subsidie-aanvragen binnengekomen.

Installateurs vergelijken

Het wordt aangeraden door partijen als de Consumentenbond en MilieuCentraal om zonnepanelen offertes met elkaar te vergelijken. Door offertes met elkaar te vergelijken kunt u namelijk veel geld besparen. De prijzen lopen flink uiteen per installateur. Meer informatie vindt u op de zonnepanelen pagina.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: