Het dak vormt misschien wel één van de meest cruciale onderdelen van uw huis. Het dak moet er onder meer voor zorgen dat uw woning is opgewassen tegen de impact van de uiteenlopende weersinvloeden. Het dekken van een dak moet in ieder geval op juiste manier gebeuren. Is dat niet het geval, dan kunnen er mogelijks lekken ontstaan. Het spreekt voor zich dat u deze graag koste wat het kost zult willen voorkomen. Wilt u graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die voor een dakdekker in rekening wordt gebracht? In dat geval laten we u op deze pagina graag kennismaken met het gemiddelde uurtarief van een dakdekker.

Dakdekker

 
Dakdekker gezocht? Vergelijk offertes!

Het uurtarief van een dakdekker

Een dakdekker hanteert geen vastgesteld uurtarief. Dit zorgt er voor dat er onderling tussen de verschillende soorten dakdekkers sprake kan zijn van een niet onbelangrijk prijsverschil. Een ongecertificeerde dakdekker is uiteraard altijd het goedkoopst. Dit heeft alles te maken met het feit dat er maar lastig kan worden bepaald hoe kwalitatief diens dienstverlening daadwerkelijk zal zijn. Wilt u niet op een euro meer of minder kijken, maar wilt u vooral zeker zijn van de best mogelijke afhandeling van uw werkzaamheden? Dan is kiezen voor een ZZP’er of een MKB’er altijd een interessant alternatief.

 

Type dakdekker Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde dakdekker Gemiddeld 25 euro per uur
ZZP’er Gemiddeld 35 euro per uur
MKB’er Gemiddeld 40 à 45 euro per uur

 

Het uurtarief dat door een dakdekker wordt aangerekend wordt uiteraard ook altijd beïnvloed door de ervaring waar hij (of zij) reeds over beschikt. Een dakdekker die nog maar net is afgestudeerd zal wat dat betreft altijd een flink stuk duurder zijn in vergelijking met een vakman die reeds over heel wat jaren ervaring beschikt. Uiteindelijk zult u voor uzelf moeten uitmaken welke van deze verschillende partijen uw voorkeur wegdraagt en waar u uiteraard over een afdoende budget voor beschikt.

Uurloon afhankelijk van het type opdracht

Eveneens kenmerkend voor het uurloon van een dakdekker is dat deze kan worden beïnvloed door het type opdracht. Het plaatsen van een plat dak gaat wat dat betreft dan ook gepaard met een aanzienlijk lager uurloon in vergelijking met het realiseren van een rieten dak. Dit heeft alles te maken met het feit dat het dekken van een rieten dak zeer specialistisch is. Het gevolg is dat er heel wat vakmanschap bij komt kijken waardoor lang niet iedere (beginnende) dakdekker dit zomaar voor u kan realiseren.

Besparen op het uurtarief van een dakdekker

Net omwille van het vaak specialistische karakter van dak gerelateerde werkzaamheden is het van belang om een beroep te doen op een ervaren dakdekker die over een goede expertise beschikt. Deze dakdekkers brengen evenwel vaak een kostenplaatje in rekening die niet zomaar iedereen kan betalen. Gelukkig bestaat er wel een mogelijkheid om nog wat extra op het uurloon te besparen. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen verschillende dakdekkers wordt namelijk meteen duidelijk bij welke dakdekker u bent verzekerd van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Op deze manier wordt een beroep doen op een uitstekende dakdekker dan ook voor veel mensen een flink stuk betaalbaarder.