Zonnepanelen zorgen er voor dat u over de mogelijkheid beschikt om zelf elektriciteit te produceren. Door het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is het dan ook mogelijk om de jaarlijkse elektriciteitsfactuur aanzienlijk te verlagen of zelfs de kosten voor het elektriciteitsverbruik in haar geheel uit te schakelen. Dit is natuurlijk bijzonder interessant. Denkt u er eveneens over na om zonnepanelen te plaatsen op uw dak? In dat geval zult u een zonnepanelen installateur onder de arm willen nemen. Wilt u op voorhand graag weten welke kosten er door een dergelijke vakman in rekening worden gebracht? Dat wordt meteen duidelijk na het raadplegen van de informatie op deze pagina.

zonnepanelen kopen

 
Zonnepanelen kopen? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een zonnepanelen installateur

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende vakmannen die voor u een installatie met zonnepanelen kunnen voorzien. Onderling tussen deze vakmannen is er altijd sprake van een verschil op vlak van uurtarief. Om er zeker van te zijn dat u op dit vlak niet schrikt hebben we de verschillende, gemiddelde uurtarieven alvast even voor u op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Type zonnepanelen installateur Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde zonnepanelen installateur Tussen 20 & 30 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 55 euro per uur

Zoals u kunt vaststellen ligt het uurtarief van een ZZP’er en MKB’er in vergelijking met een ongecertificeerde zonnepanelen installateur een behoorlijk stuk hoger. Dit heeft veel te maken met het feit dat deze vakmannen er veelal frequenter voor kiezen om te investeren in nieuwe materialen en moderne bedrijfsprocessen. Dit kost natuurlijk geld, maar zorgt uiteraard voor een bepaalde meerwaarde tijdens het plaatsen van uw zonnepanelen. Bovendien kan er op deze manier ook vaak efficiënter worden gewerkt waardoor er minder tijd nodig is. Ook dit gegeven levert u uiteraard een niet onbelangrijk financieel voordeel op.

De eventuele meerprijs van een zonnepanelen installateur

Het uurtarief is vaak niet de enige kost die door een zonnepanelen installateur in rekening wordt gebracht. Hou bijvoorbeeld eveneens rekening met de mogelijke verplaatsingskosten die aangerekend kunnen worden. De voorrijkosten worden steeds per kilometer gefactureerd en de gemiddelde kostprijs hiervoor is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro. Hoe verder de zonnepanelen installateur van uw keuze van uw huis af is gelegen, des te hoger uiteraard de kosten kunnen oplopen. Ook dit is dan ook zeker en vast iets dat u mee in overweging zult willen nemen bij het aannemen van een bepaalde zonnepanelen installateur.

Besparen op het uurtarief van een zonnepanelen installateur

Het uurtarief van een zonnepanelen installateur kan aldus zeer aanzienlijke verschillen vertonen, afhankelijk van het type vakman waarvoor u kiest. Bovendien speelt ook de ervaring van de installateur in kwestie uiteraard een niet onbelangrijke rol. Wilt u besparen op het uurtarief van een zonnepanelen installateur? In dat geval is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende zonnepanelen installateurs. Op deze manier kunt u meteen zelf ondervinden welke van de verschillende installateurs voor u het meest interessante uurtarief in rekening brengen. Zo wordt het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw huis in ieder geval op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter.