Bent u op zoek naar een mogelijkheid om de impact van de warme zonnestralen op uw woning in te kunnen perken? Wilt u daarvoor graag een speciale zonwering laten plaatsen? In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om een beroep te doen op een zonwering specialist. Een dergelijke specialist kan voor u perfect een zonwering realiseren die geheel voldoet aan uw verwachtingen. Dit niet alleen op praktisch vlak, maar ook op vlak van uitstraling. Ook een beroep doen op een echte zonwering specialist? Lees dan snel verder en ontdek welk uurtarief er door een dergelijke vakman doorgaans in rekening wordt gebracht.

Zonwering

 
Zonwering nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een zonwering specialist

De manier waarop een zonwering specialist zijn kostprijs in rekening brengt hangt af van de situatie. Heeft u er bijvoorbeeld voor gekozen om ook de zonwering zelf bij dezelfde partij te bestellen? In dat geval wordt er doorgaans altijd voor gekozen om een volledige kostprijs aan te geven. Met andere woorden, er wordt een offerte opgemaakt voor de levering en plaatsing van de zonwering. Op deze manier kunt u ook nooit met te hoge kosten worden geconfronteerd. Compleet anders wordt het natuurlijk indien u er voor kiest om de zonwering zelf te bestellen en deze uitsluitend te laten plaatsen door een zonwering specialist. In dat geval kunt u rekening houden met het gemiddelde uurtarief zoals weergegeven in onderstaande prijstabel.

Type zonwering specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde zonwering specialist Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 60 euro per uur

Uiteraard is er sprake van een niet onbelangrijk prijsverschil tussen een ongecertificeerde zonwering specialist evenals een ZZP’er en MKB’er. Dit prijsverschil brengt logischerwijs evenwel ook een bepaalde onzekerheid met zich mee voor u als klant. Een ongecertificeerde zonwering specialist mag dan wel veruit het goedkoopst zijn, dat neemt niet weg dat het bijna onmogelijk is om diens expertise te toetsen. Dat is in het geval van een ZZP’er en MKB’er uiteraard geen enkel probleem.

Vergeet de extra kosten van een zonwering specialist niet

Buiten het uurtarief dat in rekening wordt gebracht door een zonwering specialist dient er eveneens in bepaalde gevallen rekening te worden gehouden met extra kosten. Kiest u bijvoorbeeld voor een zonwering specialist die iets verder bij u vandaan woont? In dat geval is de kans groot dat u ook nog eens voorrijkosten dient te betalen. Op het eerste zicht lijken deze kosten misschien het einde van de wereld niet, maar met een bedrag van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer zijn ze toch ook niet bepaald onaanzienlijk te noemen.

Besparen op het uurtarief van een zonwering specialist

Wilt u graag kunnen besparen op het uurtarief van uw zonwering specialist, maar dan wel zonder dat u moet inboeten op vlak van kwaliteit? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om offertes bij meerdere zonwering specialisten op te vragen. Op deze manier zult u namelijk kunnen vaststellen dat het verschuldigde uurtarief nog wel eens aanzienlijk lager dan verwacht kan uitvallen. Een beroep doen op een ervaren zonwering specialist wordt op deze manier dan ook voor iedereen een behoorlijk stuk betaalbaarder.