De muren van je huis hebben op hun tijd een opknapbeurt nodig. Je kan daarvoor een stukadoor inschakelen die de muren weer strak en glad maakt maar steeds meer mensen kiezen voor het gemak van glasvezelbehang. We keken voor je naar de prijs van glasvezelbehang, zaken die de prijs ervan bepalen en we hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet. Verder keken we hoe het prijskaartje van glasvezelbehang is opgebouwd.

Hoeveel kost glasvezelbehang

We ontvingen van meerdere leveranciers de prijzen van glasvezelbehang. Die vind je terug in deze tabel.

Welk behang kies je Wat zit er bij de prijs in Wat is de prijs
Renovlies behang Rol behang van 25 meter Oplopend van 25 tot 120 euro
Glasvezelbehang Rol behang van 25 meter Oplopend van 25 tot 120 euro
Plaatsen van renovlies behang Kosten schilder per vierkante meter Tussen 10 en 19 euro
Plaatsen van glasvezel behang Kosten schilder per vierkante meter Tussen 10 en 19 euro

Aandachtspunten bij het kiezen voor renovlies behang of glasvezel behang

Kies je voor renovlies of glasvezelbehang dan heb je een aantal voordelen. Een groot voordeel is dat het een behangvorm is die heel goedkoop is in de aanschaf. Doordat het behang doorgaans wit is wordt het in de meeste gevallen overgeschilderd. Het is een behang soort die gemakkelijk te plaatsen is waarbij in grote brede banen wordt gewerkt. De meeste kosten maak je dan ook per vierkante meter voor de kosten van de schilder. De kosten van de verf zitten namelijk bij de kosten van de schilder in. Verder is een groot voordeel van dit behang dat het gemakkelijk kan worden toegepast bij muren die oneffenheden en/of scheuren vertonen. Deze muren zouden in het geval van een stukadoor eerst moeten worden glad getrokken terwijl het behang er gewoon overheen kan worden aangebracht. Wie voor een lage prijs de muur wil voorzien van een nieuw uiterlijk kiest dan ook het betaalbaarste voor glasvezel of renovlies behang.

Zaken die de prijs bepalen

De prijs van glasvezel of renovlies behang wordt bepaald door een aantal factoren. Zo is de prijs van het behang de belangrijkste graadmeter voor de prijs. Er zijn standaard gladde vormen van glasvezel en renovlies behang die een laag prijskaartje hebben. Het gaat dan om behang vanaf een euro per vierkante meter. Je kan echter ook kiezen voor een meer exclusieve vorm van behang met een bepaald patroon erin. Dit behang heeft een oplopende prijs tot wel 120 meter per rol. Je hebt dan alsnog een behoorlijk groot oppervlak glasvezelbehang waardoor de prijs nog altijd lager is dan die van een andere soort behang of die van standaard stukwerk.

Waarom besteed je het plaatsen van renovlies of glasvezelbehang liever uit

Deze behangsoorten zijn relatief gemakkelijk te plaatsen. Toch is het aan te raden om hier een schilder voor in te huren. De belangrijkste reden is je eigen veiligheid en gezondheid. Het behang is namelijk voor het grootste deel gemaakt van, de naam zegt het al, glas. Omdat je te maken krijgt met kleine fijne deeltjes die loskomen met het snijden en het verwerken van het behang ontstaat het gevaar van inademen hiervan. Een schilder zal altijd werken met veiligheidskleding waardoor hij geen gezondheidsrisico loopt. Jij zou al die zaken nog extra moeten aanschaffen waardoor je voor een extra kostenpost komt te staan. Daarnaast werkt de schilder het behang gelijk in de gewenste kleur af. Je bent dus in één keer klaar.

De opbouw van het prijskaartje van renovlies en glasvezelbehang

Het prijskaartje van het laten aanbrengen van dit behang bestaat uit een aantal onderdelen

en die zullen we verder voor je toelichten.

  • De kosten van het materiaal van de werkzaamheden. Met een bedrag oplopend vanaf een euro per vierkante meter wanneer je alleen kiest voor het behang is dit een relatief laag bedrag. Kies je voor een schilder die het behang komt plaatsen dan komen daar ook nog eens de kosten van het schilderen, de behanglijm en bijvoorbeeld de aanvullende materialen voor de afwerking bij. De prijs van het materiaal kan dus oplopen al naar gelang je een meer exclusieve vorm van behang kiest.
  • De kosten van het arbeidsloon. Dit is een relatief hoger gedeelte van de totale prijs. Denk aan een percentage van 70 procent van het totale prijskaartje. Het gaat dan ook niet alleen om behangen maar ook om het schilderwerk wat erbij zit.
  • De kosten van het materieel. Bij het plaatsen van glasvezel of renovlies behang moet in veel gevallen door de schilder een behangtafel worden gehuurd bij een lokaal verhuurbedrijf. De kosten van deze behangtafel worden in rekening gebracht bij jou. Moet er nog ander materieel zoals een hoge ladder of bijvoorbeeld een kleine bouwsteiger worden gehuurd dan betaal je hier ook extra voor.
  • De BTW. Hier gaat het om de belasting over het arbeidsloon en het materiaal. Voor een schilder en stukadoor betaal je over het werk een lager belastingtarief van 9 procent. Over het behang betaal je het normale percentage van 21 procent. Let erop dat het hier gaat om werkzaamheden die aan een woning ouder dan 2 jaar. Bij een nieuwbouwwoning heb je dit belastingvoordeel dus niet. De prijsopgaven moeten altijd voorzien zijn van prijzen inclusief de BTW.
  • De voorrijkosten. Dit zijn de kosten die de schilder maakt om de materialen aan te voeren en de werkplek voor te bereiden. Ook de kosten van het opgeruimd achterlaten van de werkplek vallen onder deze post.
  • De kilometerkosten. Hier gaat het om de kosten die worden gemaakt om bij jouw huis te komen. Kies voor een lokaal bedrijf om te besparen op dit onderdeel van de factuur.

Garanties en belangrijke keurmerken

Denk er bij het inschakelen van een schilder altijd aan dat je een gecertificeerde schilder inschakelt. Deze zal een goede garantie op de werkzaamheden afgeven. Daarnaast moet je kijken of er gebruik wordt gemaakt van glasvezelbehang en verf met het CE keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de materialen zijn goedgekeurd voor gebruik binnen de Europese Unie.

Selecteer de beste lokale schilder

Je vindt de beste lokale schilder voor deze klus door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze knop. Je krijgt een aantal prijsopgaven om te vergelijken. Dit levert je een aantrekkelijk voordeel oplopend tot 20 procent op.