De tijd dat een douche bestond uit een douchekop met een bijbehorende slang ligt achter ons. Steeds meer mensen ontdekken het comfort van een regendouche. Deze regendouche, die je eerder alleen maar kende van bijvoorbeeld wellness centra komt in steeds meer huizen voor. Mensen die een dergelijke douche in hun huis laten plaatsen verwachten een mooie volle straal. Helaas valt dit in de praktijk behoorlijk tegen. Een regendouche zal alleen goed functioneren wanneer er aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan. We zullen ze voor je op een rij zetten. 

 

Een goede waterdruk is essentieel 

Het is essentieel dat er een goede waterdruk in jouw huis is. De waterdruk bepaalt immers hoeveel water er door de douchekop heen kan komen. Een waterdruk in de combi ketel moet tussen 1,5 en 2 bar in liggen. Je kan aflezen op het scherm van de combiketel wat de waterdruk is. Door de jaren heen zal deze wat afnemen en je moet dan ook goed kijken of de waterdruk nog altijd intact is. Ligt de waterdruk onder 1,5 bar dan zal je over het algemeen in je hele huis een te lage waterdruk hebben. Dat is iets wat je alleen kan verhelpen door de ketel weer bij te vullen. Bij oude ketels is het zo dat je dit kan doen met een vulslang die bijvoorbeeld op de radiator in de badkamer wordt aangesloten. Bij moderne ketels doe je dit met een vulslang die op de combi ketel zelf kan worden aangesloten. De waterdruk opvoeren tot het gewenste en vereiste peil is dan ook een eerste noodzaak.

 

Weten hoeveel water er in je hele huis wordt afgenomen 

In de meeste huishoudens wordt er op meerdere plekken tegelijkertijd water afgenomen. In de keuken wordt de vaat gedaan, en in de badkamer wordt er een douche genomen. Wanneer dan ook nog eens tegelijkertijd een was wordt gedaan door de wasmachine snap je al dat de waterdruk laag is. De waterdruk van de combi ketel moet immers over meerdere plekken worden verdeeld. Het is dan ook goed om te kijken, wanneer je regelmatig in een dergelijke situatie zit, hoe je de waterdruk kan verhogen. Een waterdruk verhoger is dan de meest ultieme oplossing. 

 

De combi ketel moet zijn afgesteld op het aantal personen 

Denk eraan dat je kijkt naar het aantal personen in jouw huis voor je een combiketel of een waterdruk verhoger aanschaft. Het moet gaan om een vermogen in het aantal liters wat per minuut kan worden geleverd wat past bij het aantal personen in jouw huishouden. Meerdere gebruikers tegelijkertijd zullen ertoe leiden dat er meer water wordt gebruikt. Door een juist vermogen te kiezen zorg je ervoor dat de waterdruk overal goed is. 

 

De waterdruk voor de douche moet goed zijn 

Is er sprake van de juiste randvoorwaarden zoals we ze benoemden maar sta je nog steeds onder jouw regendouche van straal naar straal te stappen dan is een waterdruk verhoger een goed idee. In het geval van een standaard douche met een spaarkop is een dergelijk toestel niet direct noodzakelijk. Gaat het echter om een regendouche die een hoop water per minuut moet doorlaten dan is een dergelijk toestel een goede aanschaf. Je investeert in een stukje wellness in je eigen huis. De waterdruk verhoger die je aanschaft moet je wel zo kopen dat deze de juiste hoeveelheid water doorlaat. Er zijn meerdere versies in de handel. We hebben ze, samen met de prijzen, in onderstaande tabel voor je weergegeven. 

 

De verschillende waterdruk verhogers 

Er zijn meerdere varianten van de waterdruk verhoger in de handel. We keken naar de varianten in combinatie met de prijzen die ervoor worden gevraagd.

Wat voor variant koop je  Hoeveel liter per minuut wordt er geleverd  Wat is de prijs vanaf 
Een waterdrukverhoger voor een gemiddeld huishouden  80 liter  799 euro 
Een waterdrukverhoger voor een groot huishouden  120 liter  1498 euro

 

Besparen op een waterdruk verhoger voor jouw douche 

Er zijn een aantal manieren om te besparen op een waterdruk verhoger voor jouw douche. De meest gebruikte methode is dat je een bundel aanschaft. Veel mensen kopen een waterdruk verhoger in combinatie met een waterontharder. Dat heeft voor hun als groot voordeel dat er maar één keer installatiekosten in rekening worden gebracht wanneer je de beide apparaten bij een en hetzelfde bedrijf koopt. De installateur hoeft maar één keer langs te komen om de beide apparaten te installeren. Daarnaast worden er maar eenmalig voorrijdkosten en kilometerkosten berekend. Een dergelijke combinatie levert jou een wel heel aantrekkelijk voordeel op. Daarnaast bespaar je enorm door in één keer de goede installatie aan te schaffen. Op die manier zie je in één oogopslag welk vermogen voor jouw huishouden het juiste is. Het voorkomt dat je later een andere investering in een toestel met een hoger vermogen moet gaan doen. Een andere manier van besparen is dat je eerst prijzen naast elkaar legt voor je tot investering overgaat. Door het vergelijken van offertes voor jouw situatie zie je gelijk welke leverancier en welke waterdruk verhoger voor jou de beste combinatie zijn. Op die manier bespaar je nog voor je gaat aanschaffen al tot 20 procent. Absoluut de moeite waard dus.