Als werkgever wil je maar een ding. Je wil dat jouw personeel zo productief mogelijk kan werken. Dat is een van de redenen waarom je in steeds meer kantoren een waterkoeler ziet staan. We keken voor je naar de filosofie achter de waterkoeler op het kantoor. Daarnaast zijn er meerdere versies in de handel. Het is goed om te weten welke versie voor jou de meest handige is. 

 

De filosofie achter een waterkoeler op het kantoor 

Als werkgever zie je ze steeds vaker staan bij andere bedrijven: waterkoelers. Je vraagt je uiteraard af wat de filosofie hierachter is. Feit is dat het personeel van jouw bedrijf graag gezond wil werken. Gezond personeel is personeel wat productiever is en wat minder snel in de ziektewet zal belanden. Water drinken is heel gezond voor je, dat is bekend. Een waterkoeler zal dan ook in veel gevallen het ziekteverzuim terugdringen in jouw bedrijf. Wie een waterkoeler koopt investeert in gezond personeel. Je moet er echter wel aan denken dat een waterkoeler op meerdere etages moet worden geplaatst. Zou je dit niet doen dan ontstaat er een stormloop op één apparaat waardoor het personeel weer langer in de rij gaat staan. En waterkoeler voor op kantoor kopen doe je dus weloverwogen. 

 

De verschillende waterkoelers voor op kantoor 

Er zijn verschillende modellen waterkoelers voor op kantoor beschikbaar. We hebben een

 paar modellen met bijbehorende prijzen voor je in de onderstaande tabel weergegeven.

Wat voor soort waterkoeler voor op kantoor koop je  Wat zijn de bijkomende kosten  Wat is de vanaf prijs 
Een waterkoeler met bronwaterflessen  Bronwaterflessen en stroomkosten  195 euro 
Een waterkoeler met een kraanaansluiting Kraanaansluiting en stroomkosten  385 euro 

 

Een waterkoeler voor jouw kantoor met bronwaterflessen 

Dit is een keuze die zeer vaak wordt gemaakt. Het gaat om een waterkoeler met een bronwaterfles er bovenop. Dit model is heel gemakkelijk te plaatsen en daarnaast gaat het om een professioneel uitziend apparaat. De waterkoeler heeft een lage aanschafprijs. Meerder voor- en nadelen lichten we nu voor je toe. 

 

Voordelen van een waterkoeler voor op kantoor met waterflessen 

Een waterkoeler voor op jouw kantoor met waterflessen heeft meerdere voordelen. Een heel belangrijk voordeel is wel dat je het toestel overal kan plaatsen waar een stopcontact zit. Er is geen kraanaansluiting voor nodig. Daarnaast is het een toestel wat relatief goedkoop in de aanschaf is. Er komen geen hoge kosten voor een kraanaansluiting aan te pas en de prijs per stuk is ook veel goedkoper. Er wordt gelijk gebruik gemaakt van onthard water ofwel bronwater. Het heeft dus een heel frisse en zachte smaak waardoor jouw personeel met extra plezier werkt. 

 

Nadelen van een waterkoeler met waterflessen 

Een dergelijk toestel heeft uiteraard ook nadelen. Een heel belangrijk nadeel is dat er een soort abonnement voor waterflessen aan vast zit. De waterkoeler werkt op een model waterflessen wat vaak gepatenteerd is. Het gaat dus om een toestel met maandelijks extra kosten. Daarnaast heb je opslagruimte nodig voor de waterflessen voor de waterkoeler. De meeste bedrijven plaatsen de flessen bronwater in een hoek van de kantine. Het moet gaan om een plek die relatief koel is. Door groot in te kopen voor wat betreft bronwater flessen bespaar je meer. 

 

Een kantoor waterkoeler met een kraanaansluiting 

Een waterkoeler voor op kantoor met een kraanaansluiting is een toestel wat heel geliefd is. Toch wordt het minder verkocht dan de waterkoeler met de flessen. We keken voor je naar de voordelen van een dergelijk apparaat maar ook naar de nadelen. Een dergelijk toestel is vooral geschikt wanneer er maar één waterkoeler met kraanaansluiting nodig is. Dat heeft te maken met de waterdruk in het kantoor. Wanneer er op meerdere plekken tegelijkertijd water wordt getapt zal je dit terugzien in de snelheid waarmee het apparaat werkt. 

 

Voordelen van een kantoor waterkoeler met een kraanaansluiting 

Een toestel met een kraanaansluiting zal ervoor zorgen dat je geen extra kosten hebt aan bronwater voor op de waterkoelers. Het gaat hier om een toestel waardoor je ook geen extra opslagruimte nodig zal hebben. Een dergelijke kantoor waterkoeler kent dan ook vooral op de lange termijn flink wat voordelen. 

 

Aandachtspunten bij een kantoor waterkoeler 

Bij een kantoor waterkoeler moet je aan een aantal zaken denken. Zo moet je allereerst bedenken dat je behoorlijk wat afval kan krijgen door de bekertjes die bij het toestel horen. Het gaat daarnaast om een maandelijkse kostenpost die bovenop het bronwater komt. Het is dan ook een heel goed idee om je personeel te motiveren om zelf een waterfles van huis mee te nemen. Je kan ook bij het kerstpakket bijvoorbeeld een Dopper cadeau doen met het logo van jouw bedrijf erop. Zo ontstaat er minder vaak een stormloop op de waterkoeler en hoef je geen bekertjes meer te kopen. Een kantoor waterkoeler is een apparaat wat je zo efficiënt kan maken als je zelf wil.