wifi instellen

Wifi instellen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

We kunnen vrijwel niet meer zonder internet. Alle communicatie loopt via deze verbindingen en je moet gedurende de dag bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld het werk. Tijdens het afsluiten van een internetabonnement bij een provider zal er daarom niet alleen een bekabelde verbinding zijn, maar ook een wifi-verbinding. Echter moet je deze wel helemaal instellen voordat je ermee aan de slag kunt gaan. Ook kun je zelf nog andere instellingen plaatsen. De wifi instellen zorgt er dan voor dat je altijd een beveiligde verbinding hebt en jouw werkzaamheden uit kunt voeren. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Onderstaande informatie helpt jou op weg. 

 

Wat is wifi?

Een wifi-verbinding is de draadloze verbinding die door middel van jouw modem tot stand kan worden gebracht. Bij het inschakelen van de wifi op jouw telefoon of een ander apparaat, kun je op het internet surfen en zorg je ervoor dat het geen extra kosten met zich meebrengt. Je betaalt immers al voor jouw internetabonnement, waarna je meerdere apparaten ermee verbindt. Vanaf het moment dat de wifi aanstaat, hoef je de mobiele databundel niet meer te gebruiken om bepaalde werkzaamheden en taken uit te voeren. Daarnaast zit je dus ook niet meer met een internetkabel. 

 

Hoe kun je de wifi instellen?

Voordat je gebruik kunt maken van een wifi-verbinding, moet je de wifi instellen. Deze instellingen zijn vaak vooraf al door de provider vastgesteld en kun je terugvinden op het modem. Je ziet hier onder andere de naam en het wachtwoord staan. Je dient deze in te voeren op een van de apparaten om te zien of er een verbinding tot stand wordt gebracht. Hierbij is het belangrijk dat je de handleiding volgt die door de provider is meegeleverd. Je voorkomt hiermee dat je geen verbinding krijgt en het modem niet op de juiste manier inschakelt. Je kunt er dan ook voor kiezen om het wachtwoord te veranderen, zodat er nog meer veiligheid komt. 

 

De problemen die je kunt hebben 

Er zijn echter altijd problemen die opspelen tijdens het instellen van de wifi. Hoewel je wilt dat alles zo soepel mogelijk verloopt, kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw verbinding het niet doet. In de handleiding vind je bepaalde stappen die je hiervoor kunt doorlopen. In de meeste gevallen gaat het om een reset van het modem, zodat er een nieuwe verbinding komt. Echter zijn er ook andere problemen, waar je vaak geen weet van hebt. Als dit het geval is, kun je het beste contact opnemen met een professional. Deze kan dan zowel van veraf als op locatie bekijken of jouw modem naar behoren werkt. 

 

De wifi in laten stellen door een professional 

Een professional kan de wifi instellen, zodat jij er niet meer naar om hoeft te kijken. De professional zal dan bij jou thuiskomen en alle stappen doorlopen. De professional zal hierbij in sommige gevallen kijken naar de handleiding, maar weet vaak zelf al wat er allemaal moet gebeuren. Het kan daarbij wel zijn dat er overlegd dient te worden met iemand op afstand. Als er bijvoorbeeld een probleem is, kan er vanaf een afstand meegekeken worden of er wel een verbinding wordt gemaakt door het modem. De professional zal er dan alles aan doen om jouw wifi-verbinding te laten werken en de apparaten te verbinden. 

 

De professional zal hierbij ook bepaalde instellingen voor jou kunnen plaatsen om de verbinding meer eigen te maken. Denk bijvoorbeeld aan de instellingen voor een nieuw wachtwoord en bijvoorbeeld het aansluiten van apparaten door middel van de verschillende IP-adressen. Je voorkomt hiermee dat de apparaten met elkaar storen en je alleen maar kunt genieten van de verbindingen. De professional kan alles zo goed mogelijk voor je laten verlopen, waardoor je binnen een korte tijd profiteert van jouw nieuwe verbinding en de verschillende apparaten die je binnen jouw huishouden hebt. 

 

Hoeveel moet je betalen?

Het inschakelen van een professional voor het instellen van de wifi zal kosten met zich meebrengen. Je moet daarom goed opletten welke bedragen dit zijn en hoe de kostenopbouw gerealiseerd wordt. Er zijn een aantal factoren van belang voor deze kostenopbouw. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan: 

  • Het uurtarief 
  • De eventuele onderzoekskosten 
  • Voorrijkosten 

 

Als je de professional inschakelt, kan het zijn dat er onderzoekskosten worden gerekend. Dit zijn kosten die je moet betalen om te onderzoeken wat er mis is. Niet ieder bedrijf zal deze bedragen rekenen voor het instellen van de wifi. Wat je wel moet betalen zijn de kosten voor de werkzaamheden. Veel professionals rekenen hier een uurtarief voor. Dit tarief kan verschillen per bedrijf, waardoor je grote verschillen op de factuur tegenkomt. Ook kunnen er voorrijkosten gerekend worden, die op basis van het aantal kilometers worden vastgesteld. 

 

Eventuele extra werkzaamheden 

Wanneer je niet alleen jouw wifi instellen wilt, maar ook nog het volledige modem aan wilt laten sluiten en eventueel een nieuwe ontvanger aan wilt sluiten, kan een professional jou ook hebben. De professionals hebben namelijk niet alleen verstand van wifi-verbindingen, maar kunnen voor een totaalpakket gaan. Dit kan van belang zijn als je een nieuwe internetverbinding aan wilt laten leggen. Je kunt deze werkzaamheden altijd met een bedrijf overleggen, waarbij je direct te horen krijgt of dit bedrijf hierin gespecialiseerd is of dat je toch beter naar een ander bedrijf op zoek kunt gaan. Alle werkzaamheden kunnen volledig ingepland worden en je geniet binnen een korte tijd van jouw nieuwe verbinding. 

 

Laat jouw wifi instellen 

Wil je de wifi instellen het liefste overlaten aan een professional en daarom weten aan welke bedragen je moet denken? Vraag dan de offertes aan door jouw gegevens in te vullen en krijg ze binnen 24 uur geleverd. Alle prijsopgaven zijn volledig aan jouw wensen aangesloten, waardoor je een goede vergelijking kunt maken. Na het maken van de vergelijking hoef je alleen nog maar een afspraak in te plannen door contact op te nemen met de professional. Nog vragen? Ook dan staan professionals voor jou klaar om jou hiermee te helpen en je te voorzien van goede adviezen over jouw wifi-verbinding. 

Gerelateerd:

Direct naar:

wifi instellen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: