10 manieren om zoveel mogelijk gas te besparen

De 10 beste manieren om zoveel mogelijk gas te besparen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De laatste tijd zijn de gasprijzen torenhoog en zijn de gasprijzen bijna niet meer te betalen. Dat betekent dat we met zijn alle moeten gaan bezuinigen. In dit blog staan de 10 beste manieren om geld te besparen met uw gasgebruik. Ook ziet u hoeveel geld u kan besparen en dat het het zeker waard is om deze tips toe te passen.

Tip 10: Zet de verwarming uit op plekken waar u niet bent

Als u de verwarming aan heeft in de woonkamer is het niet nodig om de verwarming ook aan te zetten in de slaapkamer of badkamer. In sommige kamers kan hij ook helemaal uit zoals de slaapkamer want als u gaat slapen kunt u altijd een extra deken over u heen trekken. Ook is het gezonder om in een frisse ruimte te slapen. Met deze simpele tip kunt u €50 per jaar besparen.

Tip 9: Zet de verwarming uit als u weg bent

Veel mensen laten de verwarming aan staan als ze al van te voren weten dat ze de hele dag weg zijn. Het is zonde van uw gas en dus ook uw geld. Als u weet dat u de hele dag op kantoor gaat werken zet u de verwarming in de ochtend uit of heel laag en als u thuiskomt zet u hem weer aan. U kunt tot €50 per jaar besparen. 

Tip 8: Warme kleding

Een van de makkelijkste opties is om gewoon de verwarming lager te zetten en warmere kleding aan te trekken of met nog een dekentje over u heen. Zo blijft u lekker warm en staat de verwarming laag. U bespaart zo gemiddeld €50 per jaar. 

Tip 7: Houdt de warmte binnen

Dit kunt u doen door de deuren overal dicht te doen. Ook zult u nog kleine dingen kunnen gebruiken zoals een tochtstrip, die zorgt voor minder tocht. Ook kunt u een brievenbusborstel aan schaffen als u deze nog niet heeft.  Als u een andere warmtebron aan heeft staan zoals een kaars of u bent aan het koken dan is het al helemaal belangrijk dat u de deuren goed dicht houdt om de warmte binnen te houden. Dat scheelt een hoop gas. U bespaart zo rond de €100 euro per jaar.

Tip 6: Korte koude douches

Tijdens het douchen gebruikt u behoorlijk veel gas en al helemaal als u ook warm doucht. Daarom kunt u op 2 manieren gas besparen: U kunt kort douchen met warm water of u kunt langer douchen maar dan met koud water. U kunt natuurlijk ook kort en koud douchen om zoveel mogelijk gas te besparen. U zou eventueel ook nog een waterbesparende douchekop aan kunnen schaffen (dat scheelt alleen al €95 per jaar). Als u kort en koud doucht kunt u ongeveer zo’n €150 besparen. 

Tip 5: Radiatorfolie 

Een radiator geeft veel warmte af aan de voorkant en de achterkant. De warmte die aan de achterkant eruit gaat komt dus tegen de muur aan, daardoor gaat veel warmte de muur in en niet de woning in. Radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte die aan de achterkant van de radiator er uit komt niet in de muur gaat maar in de woning weerkaatst. Zo bespaart u ongeveer zo’n €100 tot €200 per jaar. 

Tip 4: Muurisolatie 

Door het isoleren van uw muren blijft de warmte binnen en gaat dat niet via de muren naar buiten. Zo bespaart u tot wel €450 per jaar. 35% van de warmte in het huis gaat door de muur het huis uit. En door middel van muurisolatie kan u dat dus flink verminderen.  

Tip 3: Isoleer uw vloeren goed 

Net zoals bij muren gaat er bij vloeren ook veel warmte verloren, daarom is het belangrijk om de vloer goed te isoleren. U bespaart gemiddeld €150 per jaar. 15% van de warmte in het huis gaat door de vloer weg. Daarom is het handig om je vloer goed te isoleren. 

Tip 2: HR++ glas 

Bij de ramen in uw huis gaat behoorlijk veel warmte verloren en dat is zonde. HR++ is een soort dubbelglas een die zorgt ervoor dat bijna alle warmte binnen blijft. Met dit dubbele glas bespaart u rond de €600 per jaar. 10% van de warmte in het huis gaat namelijk via het raam naar buiten. 

Tip 1: Isoleer uw dak

Warmte stijgt op. De warmte in uw woning stijgt dus op en ontsnapt via uw dak, dat maakt dat 25% van alle warmte door het dak ontsnapt. Als u uw dak goed isoleert kunt u tot wel €1000 besparen. Als u dakisolatie wilt laten plaatsen kost dat natuurlijk ook geld, na de investering kunt u wel een leuk bedrag besparen!

Verduurzaam uw woning en bespaar

Door het verduurzamen van uw woning bent u milieubewust bezig en kunt u ook nog eens een leuk bedrag besparen. Vergeet niet om eerst een aantal offertes te vergelijken. Dit kunt u gemakkelijk doen via OfferteAdviseur. Zo vergelijkt u tot wel 4 lokale vakspecialisten en kunt u ook nog eens tot wel 30% op de investering besparen!

Gerelateerd:

Direct naar:

De 10 beste manieren om zoveel mogelijk gas te besparen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: