4x Veelgemaakte fouten stucen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Er zijn een aantal situaties waarin je een stukadoor nodig kunt hebben. Ben je een nieuwe woning aan het bouwen, of ben je je huidige woning aan het verbouwen of renoveren, dan zullen de muren netjes moeten worden afgewerkt. Het werk van een stukadoor zal je muren volledig omtoveren en geeft ze een coating die egaal en loodrecht is afgewerkt. Stukadoors kunnen je helpen bij een verscheidenheid aan werkzaamheden en heb jij een klus voor deze vakman, dan is het tijd om een geschikte stukadoor te gaan zoeken. Lees dan eerst de onderstaande informatie door, zodat je de fouten van je voorgangers niet nog een keer hoeft te begaan.

Geen spackspuitwerk overwegen

Tijdens spackspuiten wordt het pleister machinaal en onder hogedruk tegen de muur aan gespoten. De stukadoor mengt een kleine korrel door het pleister en eventueel een kleur en dit kan snel worden aangebracht. Het resultaat is een zeer netjes afgewerkte muur met daarin een lichte structuur. Je hoeft deze verder dus niet meer te schilderen of te behangen. Spackspuitwerk kost gemiddeld maar €10 per vierkante meter en als je een groot oppervlak hebt kan dit zelfs goedkoper zijn. Het is een goedkope en snelle manier om je muren te laten stucen en het levert dus ook een mooi resultaat op. Heb je maar een klein oppervlak te laten behandelen, dan is spackspuitwerk niet de beste optie.

Geen kleur door het pleister laten mengen

Voor een bedrag van ongeveer €1 per vierkante meter extra kun je een kleur door het pleister laten mengen. Dit is vooral handig als je het pleister als afwerkingslaag laat plaatsen, zoals bij sierpleister en spackspuitwerk het geval is. Naderhand hoef je je muur dan dus niet meer te verven of te behangen en dat scheelt jou veel tijd en moeite. Zou het pleister beschadigen of krassen, dan zie je dit nauwelijks omdat de kleur door het hele mengsel is gemixt. Uiteraard moet je dan wel zeker zijn van de kleur die je uitkiest, omdat het de bedoeling is dat deze vele jaren kan blijven zitten.

Geen vergelijking maken van stukadoors uit je omgeving

Het is eigenlijk nooit een goed idee om de eerste de beste vakman die je tegenkomt aan te wijzen voor een klus. Het kost even wat tijd, maar je kunt beter altijd een vergelijking maken van de aangeboden diensten van verscheidene vakmensen in jouw omgeving. Dit doe je door bij hen offertes op te vragen en een vergelijking te maken op kwaliteit, vakmanschap en prijs. Het vergelijken van stukadoors heeft een aantal voordelen.

  • Gunstige prijzen: als je een vergelijking maakt kun je de stukadoor aanwijzen die de beste prijs aanbiedt in combinatie met het meest complete dienstenpakket. Dit is dus vaak niet de goedkoopste vakman, maar de vakman die de beste prijs/kwaliteit verhouding voorstelt.
  • Ervaring afstemmen: als jij een klus hebt voor een stukadoor die erg simpel en recht door zee is, dan hoef je hier geen ervaren vakman voor in te schakelen. Een beginnend stukadoor kan dit net zo goed voor je doen en vaak betaal je dan ook nog minder. Heb je juist een lastige en specialistische klus aan te bieden, dan heb je dus een stukadoor nodig die hier ervaring mee heeft of zelfs in gespecialiseerd is. Door een vergelijking te maken van de stukadoors in je omgeving kun je de vakman aanwijzen die de juiste dosis ervaring heeft voor jouw klus.
  • Mooi resultaat: stukadoors kun je inhuren voor een verscheidenheid aan klussen en je zal waarschijnlijk eerst een kennismakingsgesprek houden om te bespreken wat je nodig hebt. De stukadoor zal dan ook ideeën aangeven en je kunnen vertellen of het pleister met een structuur, met een motief of juist glad kan worden aangebracht. Verschillende stukadoors hebben natuurlijk verschillende ideeën en door een vergelijking te maken kun jij de specialist aannemen die jou het mooiste resultaat kan bezorgen.

 

De buren niet inlichten van je plannen

Stucwerken zullen nauwelijks geluidsoverlast opleveren voor de buren. Je zou dus kunnen denken dat het niet nodig is om hen in te lichten van je plannen. Het is echter altijd beter om de buren even aan te spreken en ze te vertellen over je stucwerken. Je geeft dan aan wat je wilt laten doen, wanneer het begint en hoe lang het duurt. Dit is handig omdat de buren dan bijvoorbeeld een parkeerplaats vrij kunnen houden voor het busje van de stukadoor. Deze hoeft dan niet telkens ver te lopen om materialen en gereedschap te kunnen pakken. Ook zou het kunnen zijn dat de buren ook een stukadoor nodig hebben voor werkzaamheden in huis. Als je deze tegelijkertijd aanbiedt met die van jou, dan kunnen jullie korting krijgen en geld besparen.

 

Vergelijk offertes

Een stukadoor kan je woning omtoveren van een bouwplaats naar een leefbare ruimte. Het effect van mooi afgewerkte muren is groot. Gebruik daarom hier onze vergelijkingstool om jouw stukadoor te vinden. Je ontvangt dan snel enkele offertes exact voor de werkzaamheden die jij aan te bieden hebt. Zo is je marktonderzoek compleet en zal je vast de beste vakman uit jouw omgeving uit kunnen kiezen.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: