5x Tips schuifpui kopen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een schuifpui kan zeeën van natuurlijk licht naar binnen brengen en dat betekent dat je woonkamer helemaal tot leven komt. Schuifpuien zijn dan ook direct aantrekkelijk voor mensen, om de vrije doorgang naar buiten en het contact met de natuur. Wil jij ook een schuifpui laten plaatsen? Gebruik dan de onderstaande tips om dit voorspoedig te laten verlopen.

Tip 1: overweeg kunststof

Kunststof schuifpuien zijn het goedkoopste en tegelijkertijd ook het meest veelzijdig. Kunststof is namelijk een materiaal dat je in allerlei kleuren en uitvoeringen kunt krijgen. Daarnaast is het onderhoudsarm, duurzaam, sterk, isoleert het goed en kan het volledig worden gerecycled. Als je kunststof met een houtlook neemt, dan krijg je een schuifpui van imitatiehout die nauwelijks onderhouden hoeft te worden. Kies je voor kunststof met een metaallook, dan krijg je een ‘aluminium’ schuifpui voor een aanzienlijk lagere prijs. Met kunststof kun je alle kanten op en het is al lang niet meer zo plasticachtig als voorheen. Twijfel je, ga dan in ieder geval even naar een showroom om het huidige kunststof en de verschillende uitvoeringen te bekijken. Hier vind je alvast een tabel die de verschillen in prijs weergeeft tussen kunststof en de andere twee materialen.

Materiaal schuifpui Schuifpui 2 meter x 2,2 meter Schuifpui 4 meter x 2,2 meter
Kunststof €1000 – €1500 €2250 – €4750
Hout €1250 – €1750 €2500 – €3750
Aluminium €1500 – €2000 €2750 – €5250

Tip 2: denk goed na over het glas

Schuifpuien zijn bijna volledig van glas gemaakt. Dit is dan ook het meest belangrijke materiaal in deze constructie. Het is daarom erg belangrijk dat je goed nadenkt over het type glas dat je wilt gebruiken. Allereerst is het verstandig om voor een goed isolerende glassoort te kiezen, omdat er anders te veel warmte verloren kan gaan. Ten tweede kan het soms behulpzaam zijn als je een specialistische glassoort kiest. Staat de schuifpui veel in de zon, dan kan de kamer erg warm worden en is het goed om zonwerend glas te overwegen. Wil je een zo veilig mogelijke schuifpui die niet kan worden geopend door een inbreker, kijk dan naar de optie om veiligheidsglas te plaatsen. Sta hier goed bij stil, zodat je schuifpui exact is samengesteld op jouw behoeften.

Tip 3: hefschuifpui of kiepschuifpui?

Een andere keuze die je goed moet maken is die tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Beide opties hebben voor- en nadelen en deze keuze kan de gebruikersvriendelijkheid van je schuifpui direct beïnvloeden.

  • Hefschuifpui: wil je een grote schuifpui van meer dan 3 meter? Dan is een hefschuifpui een ideale keuze. Deze wordt geopend door met een hendel de deur enigszins op te tillen voordat deze naar de zijkant geschoven kan worden. Dit is veiliger en de rails van de deur zit in de grond verwerkt. Hefschuifpuien worden meestal voor grotere schuifpuien gebruikt, maar kunnen in elke situatie dienst doen. Deze zijn wel duurder dan kiepschuifpuien.
  • Kiepschuifpui: de kiepschuifpui wordt geopend zonder hefmechanisme en de deur kan gewoon naar de zijkant worden geschoven. Dit is iets minder inbraakveilig, maar met goed hang- en sluitwerk kun je hier veel aan doen. Kiepschuifpuien kunnen ook in kiepstand gezet worden voor een extra ventilatieoptie en ze zijn dus goedkoper. De rails ligt bij dit systeem op de vloer, dus je moet wel uitkijken als je door de schuifpui stapt.

Tip 4: probeer tweedehands

Het is misschien niet je eerste keuze, maar je kunt flink wat geld besparen als je tweedehands een schuifpui probeert te zoeken. Er worden soms schitterende exemplaren aangeboden voor een fractie van de nieuwprijs en deze zijn misschien zelfs nog beter dan de schuifpui die jij je kunt veroorloven. Als je tweedehands koopt kun je toch een mooie aluminium schuifpui aanschaffen of heb je de mogelijkheid om toch een groter exemplaar te nemen. Het enige dat je moet regelen is het ophalen ervan en de plaatsing. Al met al kun je dan een flink bedrag besparen. Het nadeel van tweedehands is wel dat je erg afhankelijk bent van wat er wordt aangeboden. Soms kan het lang duren voordat je een schuifpui vindt die past bij wat je zoekt.

Tip 5: bestel de zonwering nu

Tenzij je schuifpui op het noorden staat zal je behoefte krijgen aan zonwering. Dit kun je direct mee bestellen met de schuifpui of je kunt het later kopen. Het is goedkoper om nu al zonwering bij te laten leveren en de meeste leveranciers bieden stijlvolle oplossingen aan. Zo kun je mooie screens laten plaatsen die netjes in de pui zijn weggewerkt en die elektrisch worden aangestuurd. Kijk naar de opties en bepaal of er iets tussen zit dat je mooi vindt, want bestel je dit later, dan ben je bijna zeker meer geld kwijt.

 

Vergelijk offertes

Ga je ook een schuifpui laten plaatsen en wil je een vakkundige leverancier vinden die dit voor je kan doen? Gebruik dan hier onze vergelijkingstool en vraag direct offertes aan bij bedrijven uit je eigen omgeving. Deze service is vrijblijvend, maar geeft je een goed idee van wat je financieel kunt verwachten. En uiteraard vind je zo veel gemakkelijker de beste deal.

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: