5x Valse vooroordelen schuifpuien

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Als jij overweegt een schuifpui aan te schaffen, dan zal je vast al wat informatie hebben opgezocht hierover. Het model, het materiaal, de soort en de samenstelling varieert per leverancier en hier moet je natuurlijk wel goed over zijn voorgelicht. Online is veel informatie te vinden waar je dan zeker wat aan hebt, maar helaas zijn er ook een aantal valse vooroordelen die daar de rondte doen. Hier lees je over deze vooroordelen en kun je voorkomen dat jij hier ook door op het verkeerde been gezet wordt.

Schuifpuien zijn duur

Schuifpuien zijn niet per definitie duur. Er zijn dure schuifpuien, maar er zijn ook goedkope schuifpuien. De prijzen beginnen bij €1000 en daarvoor kun je een kleine kunststof schuifpui laten plaatsen van 2 meter lang. Dit is natuurlijk niet erg duur, maar gemiddeld gezien kun je er beter op rekenen dat je een uitgave van rond de €3000 zal moeten doen. Wil je geld besparen, dan kun je overwegen om een tweedehands schuifpui te laten plaatsen. Dit scheelt erg veel geld en je kunt dan nog prima exemplaren vinden. Neem daarom de tijd en heb geduld, want je bent natuurlijk wel afhankelijk van wat de markt exact te bieden heeft. Denk ook goed na over wat je wilt doen met het vervoer, de plaatsing en de garantieregeling als je de schuifpui tweedehands wilt kopen.

Materiaal schuifpui Schuifpui 2 meter x 2,2 meter Schuifpui 4 meter x 2,2 meter
Kunststof €1000 – €1500 €2250 – €4750
Hout €1250 – €1750 €2500 – €3750
Aluminium €1500 – €2000 €2750 – €5250

Schuifpuien zijn lastig te plaatsen

De meeste leveranciers van schuifpuien, tenzij je een exemplaar volledig op maat laat maken, kunnen je schuifpui in de fabriek samenstellen, naar je woning vervoeren en deze daar binnen een dag plaatsen. Aan dit plaatsen komen natuurlijk wel sloopwerkzaamheden te pas, want je schuifpui moet in de muur worden gezet. Dit levert geluidsoverlast op, zowel voor jezelf als voor de buren en je zal bouwstof in je woning krijgen. Dit duurt echter maar één dag en dan heb je je schuifpui al, klaar om in gebruik te nemen. De overlast wordt op die manier echt tot een minimum behouden en deze snelle plaatsing heeft ook een ander voordeel. De schuifpuileverancier kan hierdoor de prijzen naar beneden halen, omdat de arbeidskosten worden geminimaliseerd.

Je kunt alleen een schuifpui laten plaatsen in een grote oppervlakte

Zoals de tabel boven al aangeeft zijn er schuifpuien die ook in kleine openingen in de muur geplaatst kunnen worden. Dit zijn dan meestal kiepschuifpuien met een deur die ook gekiept opengezet kan worden. Schuifpuien kunnen al gemaakt worden met een lengte van slechts twee meter en in veel opzichten is dit een betere optie dan openslaande deuren. Als de ruimte al beperkt is, dan nemen openslaande deuren nog meer ruimte in beslag als ze open staan. Daarnaast zijn ze ook erg gevoelig voor wind. Schuifpuien hebben deze problemen niet, omdat ze niet uitsteken en parallel aan de glaswand opengeschoven worden. Als laatste zijn schuifpuien inclusief installatie aanzienlijk goedkoper dan openslaande deuren. Ook in kleine oppervlakten zijn schuifpuien dus een prima optie.

Schuifpuien maken je ruimte warm in de zomer en koud in de winter

Een schuifpui is voornamelijk gemaakt van glas, wat betekent dat het veel warmte en kou kan doorlaten. Als de zon de hele dag op het glas staat, dan is het mogelijk dat het binnen dan onbehaaglijk warm wordt. Dit is echter vrij gemakkelijk tegen te gaan door bijvoorbeeld zonwerend glas te laten plaatsen of een vorm van zonwering toe te laten voegen aan je schuifpui. Als je een glassoort kiest dat goed isoleert, dan zal de schuifpui je woning ook niet koud maken in de winter, in tegendeel. Er zijn tegenwoordig isolatieglassoorten die uitstekend isoleren en die daarom nauwelijks nog warmte doorlaten, hoe koud het buiten ook is. Schuifpuien worden standaard met HR++ isolatieglas uitgerust en dit is voor de meeste woningen ruim voldoende. Als je de juiste maatregelen treft zal je met een schuifpui dus het hele jaar door een behaaglijke temperatuur kunnen realiseren binnen.

 

Schuifpuien zijn niet veilig

Misschien voel je je een beetje onbeschermd met alleen een muur van glas tussen jou en de buitenwereld. Er wordt dan ook wel eens beweerd dat schuifpuien niet veilig zijn. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in, omdat een muur van glas minder sterk is dan een muur van baksteen. Daarnaast kun je gemakkelijk naar binnen kijken, terwijl een muur van steen geen inkijk geeft. Schuifpuien worden echter aan strenge testen onderworpen waarmee wordt gekeken of deze inbraakveilig is. Er wordt kwalitatief hang- en sluitwerk aan toegevoegd en met een hefschuifpui kan het slot nauwelijks opengebroken worden. Daarbij kun je veiligheidsglas laten installeren, als je je nog steeds zorgen maakt. Controleer ook altijd de keurmerken en zoek dan naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het SKG-keurmerk. Deze zijn specifiek in het leven geroepen om veiligheid te bewijzen en te benadrukken. Eventueel plaats je buiten een licht met een bewegingssensor en je kunt er zeker van zijn dat inbrekers jouw woning snel over zullen slaan.

 

Vergelijk offertes

Als jij ook een schuifpui gaat laten plaatsen, dan kun je dit doen door een vergelijking te maken van de leveranciers die dit voor je uit kunnen voeren. Het is altijd beter om alle opties te bekijken voordat je een beslissing maakt. Gebruik onze vergelijkingstool en je weet zeker dat je geen enkele mogelijkheid over het hoeft hebt gezien.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: