6x tips hekwerk

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een goed hekwerk om je tuin kan je het leven aanzienlijk vergemakkelijken. Je kinderen en huisdieren kunnen probleemloos buiten spelen, je kunt genieten van meer privacy en inkijk verminderen en je kunt je tuin decoreren en mooier maken. Er zijn verschillende soorten hekwerken en deze hebben allen verschillende functies en kwaliteiten. Je kunt dus een hek aanschaffen die exact aansluit bij jouw benodigdheden. De onderstaande tips gebruik je om het beste hek te vinden voor jouw tuin of erf.

Tip 1: vergelijk functionaliteit en prijs

Het hekwerk dat je uiteindelijk laat plaatsen moet de juiste functies vervullen en moet binnen jouw budget vallen. Daarom kun je je nieuwe hek het beste vinden door jezelf af te vragen waar je deze voor nodig hebt en welke prijs je wilt betalen. Als je dat weet kun je gaan kijken naar de soorten hekwerken die aan deze eisen voldoen. Het onderstaande overzicht kan je daar alvast bij helpen. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Soort hekwerk Functie Materiaalkosten Montagekosten
Gaashekwerk Dieren en kinderen binnenhouden, dieren afzonderen, afscheiding creëren. €2,50 – €10 per m2 €7,50 – €15 per m
Spijlenhekwerk Veiligheid verbeteren, dieren en kinderen binnenhouden, afscheiding creëren. €30 – €70 per m2 €10 – €25 per m
Sierhekwerk Verfraaien, dieren en kinderen binnenhouden, afscheiding creëren. €25 – €100 per m2 €10 – €25 per m
Staafmat Veiligheid verbeteren, dieren en kinderen binnenhouden, afscheiding creëren. €20 – €75 per m2 €10 – €20 per m
Houten hekwerk Privacy verbeteren, verfraaien, dieren en kinderen binnenhouden, afscheiding creëren. €60 – €200 per m2 €15 – €20 per m
Balustrade Veiligheid verbeteren, verfraaien, dieren en kinderen binnenhouden, afscheiding creëren. €75 – €300 per m2 €25 – €45 per m

Tip 2: bespaar geld door zelf aan het werk te gaan

Ben je handig genoeg en heb je voldoende tijd, dan kun je geld besparen als je zelf een aantal werkzaamheden oppakt. Je zou bijvoorbeeld je oude hek kunnen slopen en het puin kunnen laten afvoeren. De monteur kan dan direct aan het werk en dat scheelt natuurlijk geld. Ben je handig genoeg, dan kun je ook het hek zelf plaatsen. Verdiep je dan van tevoren wel even in de materie, want je zal bijvoorbeeld aan funderingen moeten gaan werken. Een andere manier om geld te besparen is door de materialen zelf op te halen bij de leverancier. En laat je een houten hekwerk plaatsen, dan kun je overwegen deze naderhand zelf te schilderen en te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Tip 3: vraag om referenties

Als je een leverancier hebt gevonden die het soort hekwerk maakt waarnaar jij op zoek bent, dan zou het natuurlijk mooi zijn als je het werk dat ze leveren in het echt kunt bekijken. Gelukkig is dit met hekwerken niet erg lastig, want deze staan buiten en zijn voor iedereen zichtbaar. Vraag de leverancier daarom om referenties en deze kan je gemakkelijk op pad sturen. Loop langs de woningen die het hekwerk van deze leverancier hebben laten plaatsen en je kunt direct zien wat je van dit bedrijf kunt verwachten.

Tip 4: wettelijke voorschriften

In sommige gevallen kan het zijn dat je te maken krijgt met wettelijke voorschriften als je een hekwerk gaat plaatsen. Een balustrade is hier een goed voorbeeld van. Dit is een hekwerk dat om een balkon of terras staat en wat er dus voor moet zorgen dat er niemand naar beneden kan vallen. Het is niet vreemd dat er aan balustrades bepaalde regels zijn verbonden. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet lager worden gebouwd dan 90 centimeter. Je hekwerkleverancier kan je ongetwijfeld aan deze informatie helpen.

Tip 5: overweeg staafmathekwerk

Staafmathekwerken worden al erg lang toegepast rondom bedrijfsterreinen, scholen en andere gebouwen. Ze maken nu ook hun intrede op de particuliere markt en dat is niet verwonderlijk. Staafmathekwerken zijn goed te betalen en leveren je uitstekende bescherming. Ze bestaan uit een aantal palen met daartussen een stalen netwerk. Ze zijn te krijgen in een groot aantal uitvoeringen, wat betekent dat ze ook in jouw tuin erg mooi kunnen staan. Staafmathekwerken kunnen zeer elegant worden uitgevoerd, maar zijn tegelijkertijd ijzersterk. Je zou ze aan de binnenkant kunnen bekleden met bijvoorbeeld bamboe matten om toch de privacy te bevorderen.

Tip 6: maak een vergelijking

Er zijn leveranciers van zeer kwalitatieve hekwerken en er zijn leveranciers die middelmatige hekwerken produceren. Dit zie je meestal wel terug in de prijs, maar dat geeft je geen zekerheid. Maak daarom altijd een vergelijking van de leveranciers en van de hekwerken die ze maken, zodat je alle opties kunt bekijken die tot je beschikking staan. Niet alleen kun je zo de meest vakkundige leverancier aanwijzen, je kunt ook de beste deal vinden.

Vergelijk offertes

Wij kunnen je helpen aan de offertes die je nodig hebt voor het maken van deze vergelijking. Gebruik onze vergelijkingstool en je zal snel alle financiële informatie ontvangen die je nodig hebt.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: