5x Veelgemaakte fouten ongediertebestrijding

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Ongedierte in huis, het zal je maar gebeuren. Helaas planten deze diertjes zich maar al te snel voort en als je één beestje ziet zijn er vaak tientallen meer. Muizen, zilvervisjes, vlooien, mollen, vliegen en wespen; je hebt ze het liefste natuurlijk niet in en om je huis. Daarom is het tijd dat je dit probleem zo snel mogelijk oplost en dat je van je ongewenste gasten wordt verlost. Van onderstaande veelgemaakte fouten van je voorgangers, kun je dan vast veel leren.

Te lang zelf blijven proberen

In de winkels en doe-het-zelf zaken kun je een groot aantal middelen kopen om je ongedierte zelf mee te bestrijden. Deze middelen zijn goedkoper dan een ongediertebestrijder, maar vaak ook minder effectief. Professionele bedrijven gebruiken verdelgingsmiddelen die alleen door iemand met certificeringen mogen worden toegepast en dat is omdat ze sterker zijn dan wat je in de winkel kunt kopen. Het is dus zeker geen slecht idee om eerst te proberen geld te besparen door zelf aan de slag te gaan, maar als dit na één poging niet blijkt te werken is het tijd om de specialisten in te schakelen. Het zou jammer zijn als je nog meer verdelgingsmiddelen koopt en dan als nog een ongediertebestrijder moet bellen. Je bent dan eigenlijk uiteindelijk altijd duurder uit.

 

Niet ook de oorzaak aanpakken

Je kunt je ongedierte laten bestrijden, maar als je de oorzaak niet ook weghaalt, zullen ze vanzelf weer terugkomen. Vochtproblemen zijn vaak een aanstichter en ongedierte zoals pissebedden, zilvervisjes, kakkerlakken, muizen en ratten houden van een hoge luchtvochtigheid. Goede ventilatie is dan essentieel en soms zijn er drastischere maatregelen om je problemen met vocht op te lossen. Etensresten die in en om het huis liggen trekken ook ongedierte aan. Denk dan bijvoorbeeld aan vliegen, fruitvliegjes en knaagdieren. Dit kun je zelf gemakkelijk oplossen door een goed afsluitende vuilnisbak aan te schaffen, door de composthoop verder van het huis te plaatsen en door je keuken en andere ruimtes waar gegeten wordt goed op te ruimen. Ga dus altijd op zoek naar de oorzaak van je probleem en doe hier iets aan. Dan weet je dat ze ook na de bestrijding niet meer terugkomen.

 

Te lang wachten met actie ondernemen

In 90 procent van de gevallen blijkt het toch nodig om de ongediertebestrijders in te schakelen. Als je hier te lang mee wacht zal het probleem zich kunnen escaleren en is het aanzienlijk duurder om het te laten verhelpen. Ongedierte zoals kakkerlakken, muizen en ratten plant zich erg snel voort en hoe meer beestjes hoe groter je probleem. Aangezien deze ook ziektes met zich meedragen is het voor je gezondheid ook erg belangrijk dat je het probleem snel laat verhelpen. Heb je een vermoeden dat je ongedierte in huis hebt? Wacht dan niet en laat het direct aanpakken. De kans van slagen is dan groter, de rekening is kleiner en iedereen in huis kan gewoon gezond blijven.

 

Geen goede planning maken

Als je jouw klus in wilt gaan plannen en de ongediertebestrijders langs wilt laten komen, dan is het altijd verstandig om hier een goede planning voor te maken. Maak een duidelijke omschrijving van je probleem en probeer alvast de oorzaak te vinden. Een goede ongediertebestrijder kun je alleen vinden door een marktonderzoek te doen en een aantal offertes op te vragen om te vergelijken. De dag zelf moet je ook voorbereiden, bijvoorbeeld door opvang te zoeken voor je kinderen en huisdieren, zodat deze niet met het verdelgingsmiddel in contact komen. Als je een goede planning maakt, dan weet je zeker dat je niets zal vergeten.

 

Niet met de buren spreken

Als jij ongedierte hebt, dan is dit niets om je voor te schamen. Dit is lang niet altijd het gevolg van slechte hygiëne. Ongedierte kan zich op elk moment in je huis vestigen, hoe goed je deze ook schoonhoudt. Ga daarom altijd even naar de buren en vraag hen of ze ook problemen hebben met ongedierte. Vaak blijft het namelijk niet bij één woning en kun je ze een probleem aangeven waar ze zich zelf misschien nog helemaal niet van bewust waren. Een ander groot voordeel hiervan is dat je korting krijgt van de ongediertebestrijder als je je klus samen aanbiedt. Deze kan dan efficienter te werk gaan en de prijzen wat naar beneden halen. Verder is het natuurlijk voor jou ook een groot voordeel als het probleem in de straat wordt opgelost en niet alleen bij jou. De kans dat het ongedierte dan nog terugkomt, is erg klein.

 

Vergelijk offertes

Onze vergelijkingstool is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een betrouwbare ongediertebestrijder zoekt, maar hier niet te veel tijd aan uit wil geven. Je vraagt namelijk in één keer meerdere offertes aan bij verschillende specialisten uit je omgeving. Maak hier vervolgens een vergelijking van en je vindt gemakkelijk de beste bestrijder voor de meest gunstige prijs.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: