4x Valse vooroordelen ongediertebestrijding

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

In het vervelende geval dat jij ongedierte in je woning aantreft zal je je waarschijnlijk afvragen wat je hier nu weer het beste aan kunt doen. Het is een feit dat er vaak veel meer diertjes aanwezig zijn dan jij kunt zien en ongedierte plant zich erg snel voort. Heb jij een zilvervisje, rat, muis, mol, vlo, kakkerlak, wesp of pissebed gezien, dan is het dus niet verstandig om lang te wachten en online is er voldoende informatie te vinden over mogelijke bestrijdingsmiddelen en -methoden. Om te voorkomen dat je op het verkeerde been gezet wordt door wat het internet je voorschrijft, kun je de onderstaande valse vooroordelen doorlezen.

Ongediertebestrijders zijn duur

Er zijn een paar gevallen waarin ongediertebestrijders inderdaad duur kunnen zijn.

  • Je hebt te lang gewacht: als jouw probleem al een tijdje speelt en je de werkzaamheden te lang hebt uitgesteld, dan is het inderdaad duur om je ongedierte te laten bestrijden. De behandeling moet dan waarschijnlijk een aantal keren worden herhaald en dat kost geld.
  • Je hebt houtwormen, bedwantsen of boktorren: het bestrijden van deze soorten ongedierte is duurder. Dat komt doordat dan een volledige verdieping moet worden behandeld.

In de andere gevallen is het echter niet zo duur om je ongedierte te laten bestrijden. Het verwijderen van een wespennest, het verdelgen van de mollen in je gazon of het uitroeien van kakkerlakken kan al voor minder dan €100. Je kunt de onderstaande tabel raadplegen als je geïnteresseerd bent in de mogelijke kosten waarmee je te maken kunt krijgen.

Soort ongedierte /plaag Prijs voor professionele bestrijding
Wespennest verwijderen €60 – €70 per nest
Muizen en ratten bestrijden €80 – €90 per nest
Kakkerlakken bestrijden €80 – €90 per nest
Mollen bestrijden €80 – €90 per gazon
Hout behandelen tegen houtworm en boktor €250 – €300 per verdieping
Bedwantsen bestrijden €300 – €350 per verdieping

 

Je kunt het ongedierte ook zelf succesvol bestrijden

Ga je online op zoek naar middelen om je ongedierte mee te bestrijden, dan zal je zien dat er een groot aantal websites zijn die je hierover adviseren. Deze geven je ideeën om standaard huis-tuin-en-keuken middeltjes te proberen of verkopen verdelgingsmiddelen die je zelf mag toepassen. Dit is natuurlijk een ideale manier om geld te besparen, vooral als je zelf de ingrediënten al in huis hebt. Het is echter een feit dat 90 procent van de gevallen het ongedierte dan toch terugkomt. Daarom is het een prima idee om het de eerste keer zelf te proberen, maar als dit niet succesvol is kun je toch het beste direct contact opnemen met je regionale ongediertebestrijder.

Ongedierte kan geen kwaad

Er zijn slechts enkele soorten ongedierte die geen schade aanrichten. Zilvervisjes zijn hier een voorbeeld van. Het meeste ongedierte zal echter wel de nodige problemen veroorzaken.

  • Materiele schade: muizen en ratten houden ervan om te knagen en om zachte materialen te gebruiken om een nestje mee te maken. Ze knagen door je kabels, beschadigen je tapijt en vervuilen je woning met hun uitwerpselen. Boktorren en houtwormen beschadigen je meubilair en andere houten voorwerpen in je woning. Als dit te erg wordt dan kan je woning inzakken of kan je meubilair onherstelbaar worden beschadigd. Mollen kunnen je gazon ruineren, enzovoorts.
  • Schade aan de gezondheid: een andere grote reden om je ongedierte direct te laten bestrijden is dat deze vaak ziektes meedragen. Kakkerlakken, vliegen en ratten zijn hier goede voorbeelden van. Voedselvergiftiging, tyfus en dysenterie kunnen allen door ongedierte worden veroorzaakt. Mensen met allergieën kunnen hier meer last van krijgen als er bepaald ongedierte in je woning aanwezig is.
  • Beten: als laatste zijn er soorten ongedierte die je zullen bijten, zoals wespen, bijen, vlooien en bedwantsen, bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk alleen al erg vervelend, maar als je allergisch bent, dan is het ook gevaarlijk.

 

Problemen met ongedierte krijg je als je onhygiënisch bent

Als jij je woning niet schoonmaakt en etensresten laat liggen, dan is de kans natuurlijk groter dat ongedierte hier toe wordt aangetrokken. Het is echter niet altijd zo dat ongedierte alleen naar woningen komt die vies en slecht onderhouden zijn. Ongedierte kan zich aangetrokken voelen tot een hoge luchtvochtigheid, zoals voor kakkerlakken, pissebedden en zilvervisjes het geval is. Als jij een houten constructie hebt of veel houten meubelen, dan is dit erg aantrekkelijk voor de boktor en de houtworm. Huisdieren kunnen ook problemen met ongedierte veroorzaken en het beste voorbeeld hiervan is natuurlijk de vlo. En als jouw buren last hebben van ongedierte en ze doen hier niets aan, dan is de kans groot dat ze zich ook in jouw woning gaan vestigen. Je kunt theoretisch je woning dus van top tot bodem desinfecteren, er is nog steeds een kans dat je problemen met ongedierte krijgt.

 

Vergelijk offertes

Wil je een goede ongediertebestrijder vinden met kennis van je regio en de beste bestrijdingsmiddelen? Gebruik dan hier onze vrijblijvende vergelijkingstool zodat je direct meerdere ongediertebestrijders bij jou in de buurt kunt vragen om een offerte.

 

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: