7x Tips verhuizen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Verhuizen wordt vaak omschreven als één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Dat komt doordat je aan zo veel dingen moet denken en, laten we eerlijk zijn, je vaak taken pas op het laatste moment oppakt die al veel eerder gedaan hadden kunnen worden. Als jij op het punt staat een verhuizing in te plannen of je zit er midden in en met je handen in het haar, dan kun je de onderstaande tips vast goed gebruiken.

Tip 1: maak een inventaris

Elke verhuizing heeft baat bij een inventaris. Dit is een lijst van alle spullen die je meeneemt en waar ze zijn ingepakt. Dit doe je in de vorm van een spreadsheet waarin je achter het voorwerp noteert uit welke kamer het komt, in welke doos het zit en of het is ingepakt. Een inventaris maak je dus voordat je met inpakken gaat beginnen. Je loopt dan door alle kamers en schrijft exact op welke voorwerpen je wilt meenemen. Terwijl je inpakt noteer je in welke doos het voorwerp is gekomen en zet je een vinkje dat het is ingepakt. Als je uitpakt vink je nog een keer dat het is uitgepakt. Zo kun je direct zien of er voorwerpen zijn die niet zijn overgekomen. Vergeet niet je inventaris ook naar het verhuisbedrijf te sturen.

Tip 2: verklein je inboedel

Hoe minder je meeneemt, hoe goedkoper je kunt verhuizen. Een verhuizing is dus een ideaal moment om alles wat je bezit eens kritisch door te lopen. Dit kun je doen terwijl je je inventaris maakt. Je schrijft dan op wat er mee gaat en bepaalt wat je met de rest van je spullen wilt doen. Je zou een gedeelte kunnen proberen te verkopen en dit geld richting je verhuizing kunnen laten gaan. Je kunt ook voorwerpen weggeven, aan familie en vrienden, aan een goed doel of aan de kringloop. Als laatste zullen er ongetwijfeld ook spullen tussen zitten die je het beste weg kunt gooien. Op die manier kun je een extra zakcentje verdienen en neem je alleen mee wat je op je nieuwe plek van bestemming ook echt nodig hebt.

Tip 3: meet je grote voorwerpen op

Je wilt er natuurlijk niet op de dag van de verhuizing achter komen dat je bank niet door de voordeur past. Of misschien past het ledikant van je kindje niet door het trapgat en ligt de verhuizing hierdoor even stil. Het is veel beter om deze voorwerpen van tevoren al op te meten en zo te bepalen of het past of niet. Als het niet past, dan heb je nog ruim de tijd om deze te demonteren of om een alternatieve oplossing te zoeken, zoals ze te verhuizen via het raam. Vaak zal je dan wel een verhuislift nodig hebben, maar deze kun je gemakkelijk huren, met of zonder bemanning.

Tip 4: demonteer meubelen

Soms is het verstandig om meubelen sowieso te demonteren, ongeacht of ze door de deur passen of niet. Een bed, bijvoorbeeld, neemt veel minder plek in beslag als je deze eerst uit elkaar haalt en in losse onderdelen het busje in laadt. Hoe kleiner je inboedel, hoe kleiner het busje dat je nodig hebt en hoe goedkoper je verhuizing. Dit kan natuurlijk niet bij alle meubelen gedaan worden, maar het is wel een goede ruimtebesparende oplossing.

Tip 5: regel onderdak voor je kinderen en je huisdieren

Als je kinderen hebt die nog niet naar school gaan, of je hebt huisdieren, dan is het beter om ze een paar dagen ergens anders onder te brengen. Huisdieren en kinderen zullen allereerst erg gestrest worden van alle gebeurtenissen om hen heen. Verder is een verhuizing gewoon geen veilige plek voor kinderen en huisdieren. En als laatste is er altijd de kans dat ze de verhuizers voor de voeten lopen of dat ze omver gelopen worden. Als je met een grote doos sjouwt kun je echt niet zien of er iets voor je loopt. Voor jou, voor de kinderen, voor de huisdieren en voor de verhuizers is het beter dat je er zorg voor draagt dat ze ergens anders kunnen verblijven.

Tip 6: overweeg een budget verhuisservice

Al je een krap budget hebt, maar toch veel hulp nodig hebt bij je verhuizing, dan kun je overwegen een budget verhuisservice te gebruiken. Deze verhuisbedrijven kunnen alles voor je doen alleen maken ze gebruik van goedkope mankracht, zoals studenten. Je zal van hen dus niet kunnen verwachten dat je antieke meubelstuk of je mooie schilderij professioneel verhuisd zal worden, maar bij gewone verhuizingen kunnen ze je ook erg goed dienstdoen. Het enige nadeel is dat budget verhuisbedrijven meestal een minder goede verzekering hebben en dat ze ook minder garantie kunnen aanbieden. Hier staat tegenover dat je spullen goed worden verhuisd voor een aanzienlijk lagere prijs.

Tip 7: kies de verhuisservice die bij je past

Als laatste raden we aan een verhuisservice uit te kiezen die aansluit bij jouw behoeften. Zo zijn er specialistische verhuizers die ervaring hebben met het verhuizen van bijvoorbeeld een archief, kunst of antieke meubelen. Ook zijn er verhuizers die zich specialiseren in het verhuizen van een piano of vleugel. Het verhuizen van ouderen heeft ook een speciale aanpak nodig en ga je verhuizen naar het buitenland, dan wil je natuurlijk ook dat dit door een vakkundig bedrijf wordt gedaan. Zorg er daarom voor dat je goed rondkijkt naar de mogelijkheden, dat je de diensten afsluit die je daadwerkelijk nodig hebt en dat je gebruik maakt van de specialismes van verschillende verhuisbedrijven.

Vergelijk offertes

Is het tijd dat jij een verhuisbedrijf aanwijst? Dan kan een goede vergelijking je soms vele euro’s besparen. Vraag daarom hier offertes op en kies de beste deal uit voor jouw verhuizing.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: