Auto wassen

auto wassen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Jouw auto is jouw steun en toeverlaat om op de plaats van bestemming te komen. Het is daarom ook belangrijk dat je hier het juiste onderhoud aan gaat plegen. Een van de zaken die daarbij niet mag ontbreken, is het wassen van de auto. Een auto wassen brengt echter wel een aantal factoren met zich mee die je in jouw achterhoofd moet houden. Alleen wanneer je hiervan op de hoogte bent, kun je ervoor zorgen dat jouw auto er goed uit komt te zien. En hoe kun je hier een professional voor inschakelen? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je alles goed voor ogen hebt. 

 

Waarom een auto wassen?

Gedurende de dag komt er veel vuil op jouw auto. Denk hierbij aan zand, insecten en regen. Als het vuil voor langere tijd op de auto blijft zitten, heb je al snel dat dit in de lak blijft zitten. Naarmate dit erger wordt, zal de schade aan de lak ook verergeren. Hierdoor krijg je niet alleen dat jouw auto vies blijft, maar ook dat jouw auto blijvend beschadigd is. De kosten om alles te laten repareren worden hierdoor steeds hoger. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig de auto wast en het vuil weer van de auto gehaald wordt. Zo kun je de levensduur van jouw voertuig aanzienlijk verlengen. 

 

Welke materialen heb je nodig? 

Een auto wassen zal niet zomaar met water gebeurd zijn. Je moet er daarom voor zorgen dat je de juiste materialen in jouw bezit hebt. Denk hierbij aan een emmer voor het water, maar ook het wasmiddel dat speciaal voor jouw auto gemaakt is. Dit wasmiddel schuurt niet op de lak, waardoor je dus geen nieuwe beschadigingen maakt. Zorg er ook voor dat je een goede spons hebt. Deze spons moet niet voorzien zijn van een schuurkant, maar volledig vlak is. Hoewel je hiermee dus iets meer kracht moet zetten, kun je wel voor een glanzend eindresultaat zorgen. 

De auto wassen gebeurt altijd met speciale middelen voor de auto. Je kunt daarom het beste wasmiddel aanschaffen die speciaal voor de lak van jouw auto is. Ook kun je nog kijken naar de wax. Dit is het middel dat je na de wasbeurt op jouw auto doet, waardoor er een extra beschermlaag op jouw auto zit. Het vuil zal zich hierdoor minder snel aan jouw auto hechten en je geeft jezelf de gelegenheid om minder vaak met het wassen aan de slag te gaan. Je hoeft alleen nog maar te zorgen dat jouw auto het nodige onderhoud krijgt. 

 

Hoe was je de auto zelf?

Als je de auto zelf wilt wassen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste stappen gaat doorlopen. Hierbij bepaal je eerst of je jouw auto in een van de wasboxen wast of dat je het voor de deur doet. Als je het voor jouw huis doet, zorg je dat je jouw emmer met water vult en het wasmiddel erin doet. Je gaat dan in de lengterichting wassen. Ververs het water regelmatig, omdat het vuil in het water blijft zitten en je het hierdoor sneller weer uitgesmeerd wordt over het voertuig. Ga ook zorgvuldig aan de slag met ieder onderdeel. Je gaat aan het einde namelijk altijd zien welk onderdeel je vergeten bent. 

Nadat je alle onderdelen van het voertuig hebt gehad, kun je de auto goed naspoelen met water. Hiervoor kun je wederom een emmer gebruiken, maar ook de tuinslang of een hogedrukspuit. Pas wel op met een hogedrukspuit. Als je deze te dicht bij de auto houdt, kan het namelijk beschadigingen opleveren. Zodra je al het sop van de auto hebt, kun je de waslaag er over doen en heb je de beschermlaag waarmee jouw auto voor langere tijd glanst. 

 

De werkzaamheden bij een professional 

Je hoeft de auto echter niet zelf te wassen. Je kunt hiervoor namelijk ook een professional inschakelen als je dit liever hebt. Er is bijvoorbeeld altijd een carwash te vinden in jouw omgeving. Hier hoef je jouw auto maar doorheen te laten rijden, waardoor het systeem de auto gaat wassen. Je kunt hiervoor een groot aantal programma’s kiezen, zodat je altijd zelf bepaald hoeveel wasmiddelen en beschermlagen er op jouw auto komen. Daarnaast zijn er altijd professionals die alles met de hand wassen. Soms biedt dit weer nieuwe mogelijkheden en je kunt rekenen op een zorgvuldige wasbeurt van jouw voertuig. 

 

De factoren van de kostenopbouw 

Het inschakelen van een professional is echter niet gratis. Je moet daarom weten welke kosten er op jouw pad komen als je jouw auto laat wassen. Bij de carwash heb je meerdere programma’s, die allemaal een geheel ander bedrag krijgen. Het goedkoopste programma heeft over het algemeen al voldoende voor een snelle wasbeurt van het voertuig. Ieder programma biedt jou weer wat extra’s. De programma’s kennen gemiddeld bedragen tussen de 5 euro en 15 euro. Het is belangrijk dat je dus goed oplet welke kosten er bij jou in de omgeving gehanteerd worden. 

Daarnaast kun je kijken naar de professionals die de werkzaamheden met de hand uitvoeren. De auto wassen zal dan wel andere kosten met zich meebrengen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die een bedrag per auto hanteren, maar ook die per uur rekenen. Het is goed dat je de bedrijven op dit gebied met elkaar vergelijkt, zodat je niet te veel betaalt. Je moet daarbij ook kijken naar de eventuele voorrijkosten die het bedrijf rekent. Het kan namelijk zijn dat jouw uiteindelijke factuur hiermee veel hoger uitkomt. 

 

Ga voor een gewassen auto 

Wil je jouw auto professioneel laten wassen en daarom weten wat de bedrijven in jouw omgeving rekenen voor de werkzaamheden? Begin dan direct met het aanvragen van de offertes en zorg ervoor dat je overal van op de hoogte bent. Doordat de prijsopgaven geheel op maat gemaakt worden, kun je ervoor zorgen dat je de vergelijking op een gedegen manier kunt maken. Voordat je het weet, heb je een professional gevonden die bij je past en kun je de contactgegevens gebruiken voor het maken van een afspraak. 

Gerelateerd:

Direct naar:

auto wassen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: